Laika ziņas
Šodien
Daļēji saulains
Rīgā +16 °C
Daļēji saulains
Svētdiena, 22. septembris
Maigurs, Mārica, Māris

FOTO: Latvijas bobslejisti tiek pie Eurotech bobiem un BMW automašīnām

Latvijas bobsleja izlase ir uzsākusi sadarbību ar spēcīgo Nīderlandes kamanu ražotāju Eurotech, preses konferencē pirms jaunās sezonas atklāja Latvijas Bobsleja un skeletona federācijas (LBSF) ģenerālsekretārs Zintis Ekmanis.

Kā sacīja Ekmanis, Eurotech paši piedāvājuši testēt uzņēmuma radītās kamanas, turklāt Latvijas komanda būs kompānijas vienīgā sadarbības partnere.

"Eurotech ir piedāvājuši mums ekskluzīvi testēt viņu jaunās komandas. Izvēlējāmies iet šo ceļu," pauda Ekmanis. "Tomēr tik un tā turpināsim sadarbību ar mūsu pašu BTC un Jāni Skrastiņu. Lūdzu, neesat nosodoši, ja dažreiz neizdodas uzrādīt tik labus rezultātus kā iepriekšējā sezonā, bet to darām, lai būtu visiem priekšā 2018.gada olimpiskajās spēlēs. Šobrīd Eurotech sadarbojas ar mums, bet iepriekš viņi strādājuši kopā arī ar olimpisko un pasaules čempioni kanādieti Keitiju Hamfrīsu."

Kā tikmēr izteicās bobsleja izlases galvenais treneris Sandis Prūsis, no Eurotech puses piešķirts viens divnieku un viens četrinieku bobs, jo vairāk izmantot tehniski nav iespējams.

"Par tehniku vēl ir daudz neskaidrību, jo nopietni eksperimenti vēl priekšā. Eurotech dēļ Eiropā no Ziemeļamerikas ieradīsimies divas nedēļas ātrāk. Ja viņu tehnika darbosies līdzīgi kā mūsu iepriekšējā, izlemt, kam dot priekšroku, būs ļoti grūti. Pirms Soču olimpiskajām spēlēm meklējām iespējas, kā pašiem tikt pie Eurotech, taču nu viņi paši ir atraduši pieeju mums. Tā ir iespēja, kas jāizmanto," uzskata Prūsis. Eurotech bobslejā ir četru gadu pieredze.

Tāpat oficiālā BMW automobiļu pārstāvniecība Latvijā Inchcape BM-Auto Latvijas Bobsleja un skeletona federācijas (LBSF) pārstāvjiem lietošanai piešķīruši 12 automašīnas.

Bez BMW jaunajā sezonā Latvijas bobslejistus un skeletonistus tagad atbalstīs arī sporta preču ražotājs Asics un elektronisko sakaru uzņēmums Lattelecom.

Kā pirmais no 12 BMW automašīnām spēkratu sev izvēlējies komandas titulētākais sportists, kas šajā gadījumā ir Martins Dukurs, bet pēc tam nākamais godalgotais atlēts.

"Jaunās automašīnas būs liels atspaids, it sevišķi sacensību norises vietās. Līdz ar to, ja bobsleja izlases galvenajam trenerim Prūsim vajadzēs pēc sacensībām palikt uz sanāksmi, pārējiem viņu vairs nebūs jāgaida," preses konferencē ceturtdien izteicās Latvijas Bobsleja un skeletona federācijas (LBSF) ģenerālsekretārs Zintis Ekmanis.

"Šādi atbalstītāji ir vērā ņemams fakts. Esmu lepns, ka esat kopā ar mums," tikmēr sacīja Prūsis.

Savukārt skeletona un bobsleja izlašu līderi attiecīgi M.Dukurs un Oskars Melbārdis teica, ka, tiekot pie BMW automašīnas, šādi varēs uz zoba pavilkt vāciešus, kuri droši vien būs vēl skaudīgāki.

Šogad Pasaules kausa sezona sāksies novembra beigās Eiropā, grūtajā un bīstamajā Altenbergas trasē Vācijā. Decembrī paredzēti vēl divi posmi šajā valstī - Vinterbergā un Kēnigszē.

Pēc Jaunā gada sezona turpināsies Ziemeļamerikā ar posmiem Leikpleisidā, Pārksitijā un Vistlerā. Februāra sākumā septītais posms un vienlaicīgi Eiropas čempionāts norisināsies Šveices trasē Sanktmoricā. Turpinājumā gaidāms pasaules čempionāts Austrijas trasē Īglsā, taču noslēdzošais Pasaules kausa posms atgriezīsies Kēnigszē.

Pasaules junioru čempionāts šosezon janvārī būs Vinterbergas trasē. Eiropas kausa izcīņas sacensības šosezon tiks aizvadītas gan tradicionālajās Rietumeiropas trasēs, gan arī pirms Ziemassvētkiem viens posms notiks Siguldā.

Kā ierasts, visus Pasaules kausa izcīņas posmus, tāpat arī pasaules čempionātu tiešraidē varēs redzēt Latvijas Televīzijas (LTV) 7.kanālā.

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli


Hokejs

Vairāk Hokejs


Basketbols

Vairāk Basketbols


Futbols

Vairāk Futbols


Teniss

Vairāk Teniss


Volejbols

Vairāk Volejbols


Motoru sports

Vairāk Motoru sports


Vieglatlētika

Vairāk Vieglatlētika


Riteņbraukšana

Vairāk Riteņbraukšana


Ziemas sports

Vairāk Ziemas sports


Citi

Vairāk Citi