Laika ziņas
Šodien
Daļēji saulains
Rīgā +24 °C
Daļēji saulains
Sestdiena, 18. maijs
Inese, Inesis, Ēriks

FOTO: Latvijas regbija izlase Eiropas Nāciju kausa 2B divīzijas duelī pārliecinoši uzvar Ungāriju

Latvijas regbija izlase sestdien Eiropas Nāciju kausa (ENC) 2B divīzijas mačā savā laukumā ar 39:10 (14:3) pārliecinoši uzvarēja Ungārijas valstsvienību.

Jau piektajā minūtē ungāri iesita soda sitienu, tomēr ap desmito minūti Latvija bija ļoti tuvu pirmajam piezmējumam. Kaut līdz tā veikšanai bija palicis vien aptuveni metrs, Latvija iesita sodu un panāca 3:3, turklāt pirmos punktus izlasē guva latviešu izcelsmes brits Robijs Davidsons.

Drīz vien Davidsons iesita vēl vienu sodu, bet pēc aizvadītas pusstundas Latvijai arī izdevās veikt pirmo piezemējumu - pēc Davidsona piespēles rezultatīvs laukuma malā bija Vigo Valdavs. Puslaika beigās Davidsonam vēl viens sods, un pēc 40 minūtēm mājinieki bija priekšā ar 14:3

Otrā puslaika ievadā Davidsons iesita vēl divus sodus, bet drīz vien Dāvis Jansons, kuram šis arī bija debijas mačs, pienesa piezemējumu. Precīza bija arī realizācija, kas rezultātam lika kļūt 27:3.

15 minūtes pirms spēles beigām, kad Latvijai bija noraidīti divi spēlētāji un nācās spēlēt 13 regbistu sastāvā, ungāri vienu piezemējumu atguva. Tomēr ļoti ātri Latvija atspēlējās, realizējot identisku kombināciju kā pirmajā piezemējumā - pēc Davidsona piespēles punktus guva Valdavs un rezultāts kļuva 32:10.

Spēles beigās tika veikts vēl viens piezemējums un mačs noslēdzās ar 39:10.

Davidsons dueli noslēdza ar 19 punktiem. Viņš šajā mačā debitēja Latvijas regbija izlasē. Ikdienā sportists pārstāv pēc spēka trešās Anglijas līgas komandu "Wharfedale".

Tikmēr Jansons spēlē vēl vienas regbija lielvalsts Jaunzēlandes komandā "Marist Albion". Jansons jau šovasar spēlēja Latvijas regbija-7 izlasē.

Latvijas izlase, gatavojoties šai spēlei, kopā sanāca uzreiz nākamajā nedēļā pēc Latvijas čempionāta finiša, kas bija 10.oktobrī, un aizvadīja treniņus stadionā "Arkādija", kā arī treniņspēli Rīgas Futbola skolas (RFS) stadionā ar Lietuvu. Aizvadītajā mačā ne viena, ne otra komanda nebija spēcīgākajā sastāvā, un neoficiālajā, taču noderīgajā mačā ar 4x20 minūšu formātu uzvarēja Latvija (26:17).

Šis duelis Latvijai bija pirmais turnīra otrajā aplī.

Latvija izlase divu gadu ciklu pagājušā gada rudenī iesāka ar divām uzvarām - 16:14 viesos pret Ungāriju un 39:20 Rīgā pret Kipru, kam sekoja divi zaudējumi pavasarī ar 11:46 Viļņā pret Lietuvu un ar 5:14 Rīgā pret Andoru.

Pagājušajā sestdienā viesos pret Ungāriju spēlēja Lietuva, kas uzvarēja ar 37:15, tādējādi vēl vairāk nostiprinājās pirmajā vietā ENC 2B divīzijas turnīra tabulā. Lietuvieši piecās spēlēs guvuši 25 punktus. Latvija pakāpusies uz otro vietu, piecās spēlēs iekrājot 14 punktus, bet Kipra un Andora tikusi pie deviņiem punktiem. Savukārt Ungārija vēl joprojām ar četriem punktiem ieņem pēdējo, piekto, vietu.

7.novembrī Latvija viesos spēlēs ar Kipru, bet nākamā gada 26.martā būs mačs Andorā, bet 16.aprīlī Latvija savu skatītāju priekšā uzņems Lietuvu.

Iepriekšējā Eiropas Nāciju kausa ciklā Latvija ieņēma otro vietu 2B divīzijā, kas ļāva piedalīties pārspēlē par atgriešanos 2A grupā, tomēr tajā pērnā gada vasarā sīvā cīņā ar rezultātu 10:16 tika zaudēts Horvātijai.

ENC 2B divīzija ir Eiropas regbija piektais no astoņiem līmeņiem, kurā komandas sadala vietas nosacītā rangā no 24. līdz 28.vietai. Ārpus konkurences ir Sešu nāciju turnīrs, kurā dalībnieku sastāvs nemainās. Seko 1A un 1B divīzijas, kur katrā ir pa sešām komandām, bet četrās otrajās divīzijās - A, B, C un D - ir pa piecām komandām. Pārējās komandas cīnās ENC trešajā divīzijā.

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli


Hokejs

Vairāk Hokejs


Basketbols

Vairāk Basketbols


Futbols

Vairāk Futbols


Teniss

Vairāk Teniss


Volejbols

Vairāk Volejbols


Motoru sports

Vairāk Motoru sports


Vieglatlētika

Vairāk Vieglatlētika


Riteņbraukšana

Vairāk Riteņbraukšana


Ziemas sports

Vairāk Ziemas sports


Citi

Vairāk Citi