Laika ziņas
Šodien
Skaidrs
Rīgā +12 °C
Skaidrs
Piektdiena, 3. maijs
Uvis, Gints

FOTO: Otro gadu pēc kārtas Liepājā orientieristi sacentušies Pilsētu leģendas rogainingā

Jau otro gadu Liepājā norisinājās populārā komandu orientēšanās jeb rogaininga seriāla “Pilsētu leģendas” posms, kas saucās “Liepājas Dienvidu fortu rogainings” un ko 20. aprīlī Jūrmalas parkā ar Liepājas valstspilsētas pašvaldības, Intervals.lv, Garmin, Isostar, Magnesia un Kokmuižas alus atbalstu rīkoja biedrība “Piedzīvojumu sacensību apvienība”. Tāpēc pagājušo sestdien Liepājas ielās un aiz pilsētas robežas bija sastopami daudz sportisku cilvēku ar kartēm.

Visās grupās kopā “Liepājas Dienvidu fortu rogainingā”, kas bija Baltijas lielākā rogaininga sacensību seriāla “Pilsētas leģendas” otrais posms, startēja 128 komandas un 64 individuālie skrējēji un velo orientieristi, tādējādi kopējam dalībnieku skaitam sasniedzot četrus simtus. Sacensību centrs atradās Jūrmalas parkā pie pieminekļa bojā gājušajiem jūrniekiem un zvejniekiem. Ja pagājušajā gadā sacensības notika pilsētas ziemeļu daļā, tad šogad distances bija saplānotas vairāk Liepājas dienvidu daļā, vairāk uzmanības koncentrējot Dienvidu fortu apkārtnei, kas ir kādreizējs militārs cietoksnis, kas tā arī nav izmantots militārām vajadzībām.
 
Līdz ar to šoreiz sacensību teritorija ietvēra Liepājas daļu, sākot no Tirdzniecības kanāla, iekļaujot Vecliepāju, Ezerkrastu un Dienvidrietumu mikrorajonu, un sniedzās uz dienvidiem vēl aiz pilsētas robežas līdz pat Grīnvaltiem, Cenkonei un Pērkonei, kā arī skarot Liepājas ezera krastus un ezera dambju sistēmu. Sacensību laikā bija skaidrs un dzestrs laiks, kas dalībniekiem nesagādāja problēmas, bet uz apbalvošanas laiku par īpašu šovu parūpējās sniega vērpetes.
 
Garākajā “Garmin” 6h distancē, kur bija viskuplākā pārstāvniecība – 54 komandas, norisinājās visspraigākā cīņa par uzvaru, jo labākās divas komandas šķīra nieka viens punkts. Sešās stundās teju gandrīz visus 200 punktus sakrāja pirmā posma uzvarētāji “Riga Adventure Team”, kuras kontā 197 punkti un kuras sastāvā startēja Jānis Ķemers ar pērnās sezonas kopvērtējuma uzvarētāju Albertu Jasānu, kurš aizstāja ierasto Jāņa pārinieku Valdi Čunku. Maksimāli izmantojot atļauto laika limitu, tikai punktu uzvarētājiem piekāpās un desmit minūtes vairāk distancē pavadīja “Brunavieši” Guntars un Rihards Žilinski, kuri par vairākām pozīcijām uzlaboja savu rezultātu, jo mēneša pirmajā datumā Imantā ierindojās 7. vietā.
 
Šoreiz aiz trijnieka nepalika “Citādie”, jo Gatis Čirka šajā posmā kopā ar Uģi Inku ar sakrātajiem 188 punktiem uzrādīja trešo rezultātu, par trim punktiem apsteidzot labāko jaukto jeb  Mix komandu “Bebri nesnauž” ar Sandi Pētersonu un Zani Gruberti sastāvā. Apaļa summa 180 punkti un otro posmu pēc kārtas labākās dāmu komandas status Madarai Apsalonei un Aleksandrai Fjodorovai (Ampēriņš),  
 
Četru stundu “Kokmuižas” distancē, neskatoties uz nedaudz pārtērēto laiku un trīs punktu atņemšanu, pārliecinoši labāko rezultātu ar 157 punktiem uzrādīja pirmo posmu izlaidusī “Kļūdu kaskāde”, kurā startēja Sandis Zukulis un Elīna Petrovska, nākamo labāko komandu “Necūko mežā” (Valters Veiss un Artūrs Kančs) pārspējot par astoņiem punktiem. Trijnieku ar 142 punktiem noslēdza pirmā posma uzvarētāji Eduards Pāķis un Sniedze Brakovska no “Ādaži city”, tomēr vēlreiz esot labākajai MIX komandai. Godiņas un Kalniņas prombūtnē ar 124 punktiem sieviešu konkurencē uzvarēja pagājušās sezonas 2h līderkomanda  “Piens ir ledusskapī” ar Ilzi un Inesi Vilciņām.
 
“Isostar” 2h distancē uzvara aizceļoja uz dienvidu kaimiņu zemi, jo pārliecinošu bagātīgāko ražu – 83 punktus – sakrāja Vladas Kutiavinas un Mantas Pocevičius, kuri pirms trim nedēļām Rīgā bija tikai ceturtie. Otro posmu pēc kārtas otro vietu ieguva Tomass Reinis Tīss un Tomass Neuss-Lucs no “Mirāžas”. Ja pirms trim nedēļām viņus no uzvarētājiem šķīra nieka punkts, tad šoreiz Tomasiem līdz pirmajai vietai pietrūka 18 punkti. Toties “Mirāža” tuvākos sekotājus apsteidza par punktu. Šajā ļoti līdzīgajā duelī par trešo vietu pirmā posma uzvarētāji Kristaps Gādmanis un Jānis Dūka (Gold miners) ar minimālāko pārsvaru apsteidza LV Bārdas (Uldis Pormeistars, Gunārs Ozoliņš), kuri bija nopelnījuši 65 punktus, bet ieradās finišā 40 sekundes pēc laika limita beigām un šķīrās no punkta.
 
Triatlonā panākumus guvusī Lāsma Ozola ar Gati Osvaldu (Logo) sakrāja 57 punktus, un tas viņiem deva uzvaru jauktajām komandām, bet Zanei Krūmiņai un Paulai Ozoliņai (Vai esam jau galā?) ar 39 punktiem pietikās pirmajai vietai sieviešu konkurencē.
 
Ģimeņu ieskaitē 6h uzvarēja “Dzintarlapsas” (Ilze Krēmere, Ričards Krēmers, Ieva Simsone), 4h labāko rezultātu sasniedza sportiskā madoniešu Borovikovu ģimene (Beciņas), bet 2h pirmo vietu ieguva Reinis un Marta Rozīši.
 
Trīs stundu velorogainingā ar 182 punktiem un lielu pārsvaru uzvarēja Eiropas čempionāta 19. vietas ieguvējs Mārtiņš Linde, kurš izlaida pirmo posmu, jo bija treniņnometnē, gatavojoties Eiropas čempionātam, kas maija beigās sāksies Polijā. Tikmēr otrs spēcīgais MTB orientierists un pirmā posma uzvarētājs Andris Sarksņa Liepājā nepiedalījās, jo svētdien Ķegumā startēja Vivus MTB sezonas atklāšanas posmā. Ļoti līdzīgajā cīņā par otro vietu Edgars Sprūds par punktu apsteidza Raiti Muižnieku. Sievietēm atkal pirmās divas bija kopā braucošās lietuvietes, bet šoreiz labākā no mūsējām bija Dina Zobena ar trešo vietu.
 
Savukārt individuālajā divu stundu skrējienā krietni visvairāk (65) punktus sakrāja Jānis Užulis, bet sieviešu konkurencē ierasto līderi un “nepārspējamo” Anitu Užuli, kura sakrāja visvairāk punktu, bet pārtērēja septiņas ar pusi minūtes, samazinot punktu ražu par astoņiem, apsteidza Anete Dārta Rožkalne, svinot pirmo individuālo uzvaru.

Ikviens dalībnieks finišā saņēma īpaši veidotu medaļu, kā arī piedalījās loterijā ar vērtīgām balvām no sacensību atbalstītājiem – Intervals.lv, Isostar, Garmin, Magnesia un Kokmuiža.

Rogaininga sacensību mērķis ir savākt pēc iespējas vairāk punktu noteiktā kontrollaikā. Kontrolpunktiem ir dažāda vērtība un katra dalībnieka uzdevums ir pašam saplānot veicamo maršrutu, lai varētu apmeklēt pēc iespējas vairāk un vērtīgākus kontrolpunktus.

Nākamā sacensību kārta notiks 18. maijā Baložos.

 

 

 

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli


Hokejs

Vairāk Hokejs


Basketbols

Vairāk Basketbols


Futbols

Vairāk Futbols


Teniss

Vairāk Teniss


Volejbols

Vairāk Volejbols


Motoru sports

Vairāk Motoru sports


Vieglatlētika

Vairāk Vieglatlētika


Riteņbraukšana

Vairāk Riteņbraukšana


Ziemas sports

Vairāk Ziemas sports


Citi

Vairāk Citi