Laika ziņas
Šodien
Viegls lietus
Rīgā +10 °C
Viegls lietus
Pirmdiena, 23. septembris
Vanda, Veneranda, Venija

FOTO, VIDEO: Melbārdis triumfālo PK sezonu Sočos noslēdz ar vēl vienu uzvaru četriniekos

Latvijas vadošā bobsleja pilota Oskara Melbārža vadītā četrinieku ekipāža ar stūmējiem Daumantu Dreiškenu, Arvi Vilkasti un Jāni Strengu svētdien uzvarēja Pasaules kausa (PK) noslēdzošā, astotā, posma sacensībās olimpiskajā Soču trasē Krievijā. Tā bija ceturtā Latvijas ekipāžas uzvara pēc kārtas PK posmos.

Pirmajā braucienā mūsējie atkārtoja trases starta rekordu (4.75 s), taču pieļāva kļūdu trases ievadā un finišā 0,08 sekundes sliktāks laiks kā līderim Aleksandram Kasjanovam no Krievijas. Trešo vietu ieņēma sestdienas divnieku sacensību uzvarētājs Riko Peters no Šveices (+0.29 aiz līdera).

Otrais brauciens nedaudz mainīja situāciju cīņā par medaļām, jo Peters negaidīti piedzīvoja kritienu. Tādējādi bronza tika vācietim Maksimiljanam Ārntam. Cīņā par uzvaru Melbārža četrinieks uzstādīja jaunu starta rekordu (4.72) un ar lielisku braucienu nodrošināja zeltu arī Sočos. Kasjanovs divu braucienu summā latviešiem piekāpās nieka divas sekundes simtdaļas.

Sacensībās piedalījās tikai 15 ekipāžas, divas no tām pilotēja sievietes - kanādiete Kailija Hamfrīsa un amerikāniete Eleina Mejersa-Teilore, kuras ieņēma divas noslēdzošās pozīcijas to ekipāžu vidū, kas spēja finišēt.

Melbārža ekipāža bija vienīgie Latvijas pārstāvji PK pēdējā posmā, jo Oskars Ķibermanis aizvada pasaules junioru čempionātu Altenbergā, bet trešais pilots Uģis Žaļims turpina gatavošanos pasaules čempionātam.

Melbārža četrinieks šosezon uzvarējis piecos no astoņiem posmiem, bet atlikušajos trijos arīdzan kāpis uz goda pjedestāla. Ieskaitot divniekus, Melbārdis sezonas 16 sacensībās 15 reizes iebraucis labāko trijniekā.

Kā zināms, jau pirms šīm sacensībām Melbārdis kļuvis par piekto pilotu bobsleja vēsturē, kurš vienā sezonā triumfējis PK ieskaitē gan divniekiem, gan četriniekiem.

Pēc divām nedēļām Vinterbergas trasē Vācijā sāksies pasaules čempionāts, kas reizē būs sezonas svarīgākās un noslēdzošās sacensības. 

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli


Hokejs

Vairāk Hokejs


Basketbols

Vairāk Basketbols


Futbols

Vairāk Futbols


Teniss

Vairāk Teniss


Volejbols

Vairāk Volejbols


Motoru sports

Vairāk Motoru sports


Vieglatlētika

Vairāk Vieglatlētika


Riteņbraukšana

Vairāk Riteņbraukšana


Ziemas sports

Vairāk Ziemas sports


Citi

Vairāk Citi