Laika ziņas
Šodien
Daļēji saulains
Rīgā +14 °C
Daļēji saulains
Pirmdiena, 30. septembris
Menarda, Elma, Elna

Gandrīz visiem Latvijas modernās pieccīņas meistariem treniņi būs jāapvieno ar darbu

Ļoti ierobežota finansējuma apstākļos gandrīz visiem Latvijas modernās pieccīņas meistariem treniņi būs jāapvieno ar darbu, un pat augsta līmeņa sportistiem būs problemātiski nodrošināt dalību sacensībās.

Jeļenai Rubļevskai vienīgajai Latvijā treniņi būs vienīgais darbs, aģentūrai BNS pastāstīja Latvijas Modernās pieccīņas federācijas valdes loceklis Juris Krastiņš. Nopietnas problēmas atrast startiem nepieciešamo finansējumu gaidāmas arī Denisam Čerkovskim, kurš tāpat kā Rubļevska šonedēļ Kairā piedalīsies Pasaules kausa (PK) izcīņas 2.posmā, pastāstīja Krastiņš.

Visproblemātiskākā situācija ir Sandrim Šikam, taču viņš nav atteicies no mērķa izcīnīt tiesības 2012. gadā startēt Londonas olimpiskajās spēlēs, lai gan treniņi jāapvieno ar dienesta pienākumu veikšanu.

Savukārt Mihails Jefremenko vairāk jau koncentrējies uz modernās pieccīņas trenera darbu, lai gan vēl varētu piedalīties kādās sacensībās paukošanā un stafetē.

"Taču neviens nav padevies," uzsvēra Krastiņš.

Pagaidām Latvijas modernās pieccīņas sportisti varot būt droši tikai par dalību pasaules militārpersonu čempionātā, kas jūlija sākumā notiks Prāgā, taču bez papildu sacensībām nav iespējams labi sagatavoties vieniem atsevišķiem mačiem, izskaidroja Krastiņš.

Pašlaik pieccīņniekiem nav skaidrības par iespēju piesaistīt finansējumu, un naudas meklējumi turpinās. Krastiņš cer, ka izdosies atrast pietiekami daudz naudas, lai vismaz pēc pasaules militārpersonu čempionāta vienā braucienā varētu startēt arī Eiropas meistarsacīkstēs, kas nedēļu vēlāk risināsies Ungārijā.

Savukārt Čerkovskim un Rubļevskai mērķis ir pietiekami veiksmīgi startēt atsevišķos PK posmos, lai kvalificētos PK sezonas finālsacensībām, kas jūnija otrajā pusē paredzētas Maskavā. Čerkovskim un Rubļevskai iecerēts starts arī Eiropas meistarsacīkstēs un pasaules čempionātā, kas gan septembrī notiks Ķīnā, tādējādi radot lielākas izmaksas.

PK sezonas pirmajā posmā marta sākumā Meksikā Latviju pārstāvēja tikai Rubļevska. Čerkovskis un Rubļevska ir Latvijas olimpiskās vienības B sastāvā, kas viņiem garantē noteiktu finansējumu.

Nav atmetuši savu iecienīto sporta veidu arī jaunākie talantīgākie pieccīņnieki, lai gan viņiem ir ļoti grūti apvienot treniņus ar mācībām, jo dažādās treniņu bāzes Rīgā viena no otras ir krietni tālu. Taču Krastiņš cer, ka viņi nepadosies un turpinās trenēties.

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli

LOK: Apdraudētas iespējas nodarboties ar sportu Rīgā

“Rimi” Olimpiskais sporta centrs saņēmis vēstuli no Rīgas domes ar paziņojumu, ka sakarā ar veiktajiem grozījumiem MK noteikumos nr. 350, no 1. oktobra vairāk nekā desmit reizes tiek paaugstināta ...

Hokejs

Vairāk Hokejs


Basketbols

Vairāk Basketbols


Futbols

Vairāk Futbols


Teniss

Vairāk Teniss


Volejbols

Vairāk Volejbols


Motoru sports

Vairāk Motoru sports


Vieglatlētika

Vairāk Vieglatlētika


Riteņbraukšana

Vairāk Riteņbraukšana


Ziemas sports

Vairāk Ziemas sports


Citi

Vairāk Citi