Laika ziņas
Šodien
Skaidrs
Rīgā +5 °C
Skaidrs
Pirmdiena, 30. septembris
Menarda, Elma, Elna

Gebreselasi pēc Ņujorkas maratona paziņo par karjeras beigšanu

Ņujorkas maratonā svētdien uzvaras svinēja šo sacensību debitanti - Gebre Gebremariams no Etiopijas un Edna Kiplagata no Kenijas, savukārt slavenais skrējējs un pasaules rekordists Haile Gebreselasi pēc sacensībām paziņoja par karjeras beigšanu.

Gebremariams, kurš 2009. gadā kļuva par pasaules čempionu krosā, finišēja pēc divām stundām, astoņām minūtēm un 14 sekundēm. Viņš par minūti un četrām sekundēm apsteidza Emanuelu Mutai no Kenijas, bet trešais, atpaliekot jau par divām minūtēm un 25 sekundēm, bija vēl viens kenijietis Mozess Kigens Kipkosgei.

Uzvarētājs kļuva par pirmo Ņujorkas maratona debitantu kopš 1983. gada, kuram uzreiz izdevies izcīnīt pirmo vietu. Pirms 27 gadiem savā pirmajā skrējienā uzvarēja Rods Diksons no Jaunzēlandes.

Sieviešu sacensībās Kiplagata finišēja pēc divām stundām, 28 minūtēm un 20 sekundēm, par 20 sekundēm apsteidzot ASV skrējēju Šalanu Flanaganu. Trešo vietu ieņēma vēl viena kenijiete Marija Džepkosgei Keitani, kura uzvarētājai zaudēja 41 sekundi.

Pasaules rekordists Gebreselasi distances vidū izstājās labā ceļgala problēmu dēļ. Pēc tam viņš paziņoja, ka beidz karjeru, kurā izcīnīja divas olimpiskās zelta medaļas 10 000 metru skrējienā un 27 reizes laboja pasaules rekordus dažādās distancēs.

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli


Hokejs

Vairāk Hokejs


Basketbols

Vairāk Basketbols


Futbols

Vairāk Futbols


Teniss

Vairāk Teniss


Volejbols

Vairāk Volejbols


Motoru sports

Vairāk Motoru sports


Vieglatlētika

Vairāk Vieglatlētika


Riteņbraukšana

Vairāk Riteņbraukšana


Ziemas sports

Vairāk Ziemas sports


Citi

Vairāk Citi