Laika ziņas
Šodien
Apmācies
Rīgā +18 °C
Apmācies
Piektdiena, 27. septembris
Ilgonis, Ādolfs

Gulbim kāpums ATP rangā, Federers atgriežas tronī

Latvijas tenisists Ernests Gulbis jaunākajā ATP rangā pakāpies par deviņām pozīcijām uz 78.vietu, viņa rēķinā ir 631 punkts. Tikmēr ranga līdera godu pēc nedaudz vairāk kā divu gadu pārtraukuma atguvis šveicietis Rodžers Federers, kurš svētdien septīto reizi karjerā triumfēja prestižajā Vimbldonas tenisa turnīrā. Viņš kļuvis par tikai trešo tenisistu, kas bijuši ranga virsotnē pēc 30 gadu vecuma sasniegšanas.

Gulbis Vimbldonā pārvarēja 1.kārtu, kad trīs setos tika galā ar spēcīgo čehu Tomašu Berdihu. Otrās kārtas mačā ar poli Jerži Janoviču Ernests piecu setu trillerī piekāpās, tādējādi noslēdzot turnīru ar 45 ranga punktiem un 23 125 mārciņu prēmiju.

Jau šonedēļ Latvijas labākais tenisists piedalīsies Umagas ATP World Tour 250 turnīrā Horvātijā.

No citiem Latvijas tenisistiem augstāko vietu ieņem Andis Juška (373.), Deniss Pavlovs atrodas 614.pozīcijā, bet Mārtiņš Podžus rangā pakāpies par vairāk kā 300 pozīcijām uz 1475.vietu.

Ranga līdera Federera rēķinā ir 11075 punkti, bet Novaks Džokovičs atpaliek par 75. Serbs bija ATP ranga līderis kopš 2011.gada 4.jūlija. Federera panākums uz trešo vietu nobīdījis spāni Rafaelu Nadalu (8905), bet Vimbldonas finālists Endijs Marejs (7460) arvien saglabā 4.pozīciju. 

Viņiem seko spānis Davids Ferers, Žo Vilfrīds Tsonga (Francija), čehs Tomašs Berdihs, serbs Janko Tipsarevičs, Huans Manuels del Potro (Argentīna) un vēl viens spānis Nikolass Almagro, kurš noslēdz vadošo desmitnieku. 


Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli

LOK aicina sasaukt Nacionālās Sporta padomes sēdi

Latvijas Olimpiskās komitejas (LOK) prezidents Raimonds Lazdiņš aicina Nacionālās sporta padomes priekšsēdētāju Eviku Siliņu sasaukt Nacionālās sporta padomes sēdi, lai valstiskā līmenī pārrunā...

Hokejs

Vairāk Hokejs


Basketbols

Vairāk Basketbols


Futbols

Vairāk Futbols


Teniss

Vairāk Teniss


Volejbols

Vairāk Volejbols


Motoru sports

Vairāk Motoru sports


Vieglatlētika

Vairāk Vieglatlētika


Riteņbraukšana

Vairāk Riteņbraukšana


Ziemas sports

Vairāk Ziemas sports


Citi

Vairāk Citi