Laika ziņas
Šodien
Skaidrs
Rīgā +14 °C
Skaidrs
Otrdiena, 24. septembris
Agris, Agrita

Gulbis sasniedz Nicas turnīra ceturtdaļfinālu

Latvijas labākais tenisists Ernests Gulbis (ATP 19.) Nicas _ATP World Tour 250 _sērijas turnīra otrās kārtas mačā trešdien trīs setos ar 6-7(4:7), 6-4, 6-1 uzveica slovāku Martinu Kližanu (ATP 62.), sasniedzot trešo kārtu jeb ceturtdaļfinālu.

Cīņa par vietu pusfinālā starp Gulbi un viņa senu paziņu Dmitriju Tursunovu (Krievija) ceturtdien aizkavējusies lietus dēļ.

Pirmos trīs geimus tenisisti pārliecinoši uzvarēja pie savas serves, bet ceturtajā Gulbis izmantoja breikbumbu, panākot 3-1. Pēcāk latvietis bija pārāks arī piektajā, tomēr sesto un septīto jau uzvarēja slovāks, pēdējā laužot Gulbja servi. Turpinājumā Kližans izlīdzināja rezultātu setā, bet Gulbis devītajā geimā atkal panāca vadību (5-4). Turpmākajos trijos geimos uzvarēja serves īpašnieks, tādējādi seta uzvarētāja noteikšanai bija nepieciešams taibreiks. Tajā Gulbis pēc dubultkļūdas servē nonāca iedzinējos ar 1:4, pēc tam pietuvojās līdz 3:4 un 4:5, tomēr zaudēja visā setā ar 6-7(4:7). Tajā brīdī pret korta māla segumu izšķīda latvieša rakete, par ko viņš saņēma brīdinājumu.

Otrā seta pirmajos četros geimos pārāks bija servētājs, bet piektajā pēc ilgstošas cīņas Gulbis nobreikoja pretinieku un panāca 3-2. Turpmākajos divos geimos atkal uzvarēja serves īpašnieks (4-3), bet svarīgajā astotajā geimā Kližans pārliecinoši panāca 4-4, laužot latvieša servi. Gulbis ar identisku panākumu atbildēja nākošajā geimā, pēc tam desmitajā izmantojot otro setbumbu un uzvarot setā ar 6-4.

Izšķirošajā setā Gulbis ātri panāca 4-1 savā labā, pēc tam triumfējot setā (6-1) un arī mačā. Par uzvaru viņš ticis pie 45 ATP ranga punktiem un 12 565 eiro prēmijas.

Trešajā kārtā jeb ceturtdaļfinālā Gulbis tiksies ar krievu Dmitriju Tursunovu, kurš ir pasaules 32.rakete un turnīrā izlikts ar piekto numuru. ATP raudzes turnīros abi aizvadījuši trīs dueļus, Gulbim triumfējot vien pirmajā no tiem 2009.gadā Zagrebā. Pēc tam Tokijā (2010) un prestižajā Vimbldonas turnīrā (2011) pārāks bijis krievs.

Šis Gulbim ir pēdējais turnīrs pirms Francijas atklātā čempionāta, kas sāksies jau svētdien.

Pagājušajā nedēļā latvietis startēja Romas "Masters 1000" sērijas sacensībās, kur tika līdz trešajai kārtai jeb astotdaļfinālam.

Šogad latvietis uzvarējis 24 no 34 ATP līmeņa mačiem, izcīnot vienu titulu un astoņos no 12 turnīriem tiekot vismaz līdz ceturtdaļfinālam.

Gulbis līdz šim vienīgo reizi Nicā spēlējis 2011.gadā, kad aizkļuva līdz ceturtdaļfinālam, bet pērn šajā nedēļā latvietis turnīros nepiedalījās un ranga punkti viņam nav jāaizstāv.

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli


Hokejs

Vairāk Hokejs


Basketbols

Vairāk Basketbols


Futbols

Vairāk Futbols


Teniss

Vairāk Teniss


Volejbols

Vairāk Volejbols


Motoru sports

Vairāk Motoru sports


Vieglatlētika

Vairāk Vieglatlētika


Riteņbraukšana

Vairāk Riteņbraukšana


Ziemas sports

Vairāk Ziemas sports


Citi

Vairāk Citi