Laika ziņas
Šodien
Skaidrs
Rīgā +12 °C
Skaidrs
Pirmdiena, 30. septembris
Menarda, Elma, Elna

Gulbis saspringtā cīņā zaudē Kverijam

Latvijas tenisa līderim Ernestam Gulbim sestdien neizdevās pirmo reizi iekļūt ATP 500 sērijas turnīra finālā. Pusfināla spēlē turnīrā Memfisā Gulbis ar 3:6 un 4:6 zaudēja pasaules 31.raketei Semam Kverijam.

Gulbim jau ceturtais geims izvērtās grūts. Viņam bija jāservē. Pēc uzvarētām izspēlēm sekoja kļūdas un geims pamatīgi ievilkās. Tomēr beigās viņam izdevās uzvarēt. Kverijam trīs reizes bija breikbumba, taču latvietim to izdevās atgūt. Sestajā geimā Gulbis pie savas serves trīs reizes kļūdījās un nonāca zaudētājos 0-40. Divas bumbas atspēlēja, taču punktu glābt nespēja - 2:4. Kverijs savā servē ātri ieguva punktu un izvirzijās vadībā ar 5:2. Gulbis ātri atspēlēja 3:5, taču devītajā geimā Kverijs pielika setam punktu - 6:3.

Otrajā setā Gulbis jau trešajā geimā zaudēja punktu pie savas izspēles un nonāca zaudētājos ar 1:2. Pēc tam rezultāts auga punktus punktā. Pie rezultāta 4:5 serve bija Kverijam, taču Gulbim piecas reizes bija breikbumba, kuru tomēr neizdevās realizēt. Saspringtā seta galotnē Kverijs izcīnīja uzvaru ar 6:4.

Ar Kveriju mūsu Gulbis bija ticies vienu reizi. Tas notika pagājušā gada French Open čempionātā, kur Gulbis uzvarēja ar 7:6(1), 6:1, 3:6 un 6:1. 

Gulbis ATP rangā ieņem 99.pozīciju, bet Kverijs pašlaik ir 31.vietā.

Par iekļūšanu pusfinālā Gulbis, kurš patreiz ieņem 99.vietu ATP rangā, nopelnīja 180 punktus un 57 800 ASV dolāru. 

Šī ir otrā reize Gulbja karjerā, kad viņš spēlēja kāda ATP vienspēļu turnīra pusfinālā, bet pirmo reizi ATP 500 sērijas sacensībās. Dubultspēlēs viņam ir divi tituli - 2008.gadā uzvarēts Hjūstonā, bet pērn triumfēja Indianapolisā.

Gulbis otro reizi šajā gadā bija aizkļuvis vismaz līdz ceturtdaļfinālam ATP turnīros. Gada sākumā viņš Dohā (Katarā) 1/4 finālā zaudēja pasaules ranga līderim Rodžeram Federeram.

Informācija tiek papildināta!

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli

LOK: Apdraudētas iespējas nodarboties ar sportu Rīgā

“Rimi” Olimpiskais sporta centrs saņēmis vēstuli no Rīgas domes ar paziņojumu, ka sakarā ar veiktajiem grozījumiem MK noteikumos nr. 350, no 1. oktobra vairāk nekā desmit reizes tiek paaugstināta ...

Hokejs

Vairāk Hokejs


Basketbols

Vairāk Basketbols


Futbols

Vairāk Futbols


Teniss

Vairāk Teniss


Volejbols

Vairāk Volejbols


Motoru sports

Vairāk Motoru sports


Vieglatlētika

Vairāk Vieglatlētika


Riteņbraukšana

Vairāk Riteņbraukšana


Ziemas sports

Vairāk Ziemas sports


Citi

Vairāk Citi