Laika ziņas
Šodien
Daļēji apmācies
Rīgā +13 °C
Daļēji apmācies
Pirmdiena, 30. septembris
Menarda, Elma, Elna

Gulbis uzvarējis Južniju, ceturtdien vakarā tiksies ar Lopesu

Ernests Gulbis pārvarējis Madrides Masters turnīra otro kārtu. Trešdien Latvijas tenisa ranga līderis ar 7:6 (7:2), 6:4 pārspēja Krievijas tenisistu Mihailu Južniju. Cīņa ilga stundu un 43 minūtes. Ernesta sāncensis trešajā kārtā būs spānis Felisiano Lopess (32.vieta pasaules rangā).

Gulbja un Lopesa cīņa paredzēta ceturtdien kā pēdējā Madrides tenisa kortu otrajā laukumā. Tās sākums plānojams ap plkst.21 pēc Latvijas laika.

Mača sākumā abi tenisisti ļoti pārliecinoši realizēja savas serves priekšrocības. Turklāt pirmajos četros geimos ar savu servi Ernests sāncensim neļāva izcīnīt ne punkta. Astotajā geimā, servējot Južnijam, pirmo reizi cīņā rezultāts kļuva “vienādi”, taču krievu tenisists panāca izlīdzinājumu.

11.geimā pirmo “breibumbu” spēlē nopelnīja Južnijs, taču Gulbis guva nākamos trīs punktus – 6:5. Nākamajā geimā Latvijas tenisists izvirzījās vadībā 40:15, tomēr šīs divas setbumbas nespēja realizēt, un bija jāspēlē taibreiks.

Ernests uzvarēja pirmos trīs punktus, servējot Južnijam, kā arī trīs ar savu servi un izvirzījās vadībā 6:0. Sāncensim izredžu atspēlēties nebija.

Otrajā setā turpinājās spēle, kurā priekšroka bija serves īpašniekam, līdz piektajā geimā pirmo reizi mačā vinnēt sāncenša servi izdevās Gulbim (3:2). Septītajā geimā Ernestam bija vēl trīs iespējas ar nākamo izspēli uzvarēt Južnija servi. Tas gan neizdevās, taču savu servi latvietis nosargāja itin pārliecinoši.

Gulbis šonedēļ pasaules rangā ieņem 34.pozīciju, bet Južnijs ir 13.vietā.

Līdz šim Gulbis ar Južniju bija ticies vienu reizi - 2007.gadā turnīrā Sanktpēterburgā latvietis zaudēja 3:6, 2:6.

Par uzvarām pirmajās divās spēlēs un iekļūšanu Madrides turnīra trešajā kārtā Gulbis nopelnījis 33 750 eiro prēmiju un 90 reitinga punktus.

(papildināta ar 2.rindkopu)

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli

LOK: Apdraudētas iespējas nodarboties ar sportu Rīgā

“Rimi” Olimpiskais sporta centrs saņēmis vēstuli no Rīgas domes ar paziņojumu, ka sakarā ar veiktajiem grozījumiem MK noteikumos nr. 350, no 1. oktobra vairāk nekā desmit reizes tiek paaugstināta ...

Hokejs

Vairāk Hokejs


Basketbols

Vairāk Basketbols


Futbols

Vairāk Futbols


Teniss

Vairāk Teniss


Volejbols

Vairāk Volejbols


Motoru sports

Vairāk Motoru sports


Vieglatlētika

Vairāk Vieglatlētika


Riteņbraukšana

Vairāk Riteņbraukšana


Ziemas sports

Vairāk Ziemas sports


Citi

Vairāk Citi