Laika ziņas
Šodien
Apmācies
Rīgā +7 °C
Apmācies
Trešdiena, 2. oktobris
Skaidris, Ilma

Gundars Celitāns: Svinēsim pēc Krievijas fināla

Trīs punkti finālspēlē un pieci pusfinālā nepadarīja Gundaru Celitānu par Eiropas Volejbola konfederācijas kausa izcīņas finālturnīra galveno varoni. Tomēr 23 gadus vecais Belgorodas Lokomotiv-Belogorje diagonāles spēlētājs visā sezonas garumā devis būtisku ieguldījumu Krievijas komandas ceļā pēc uzvaras Eiropas otrajā prestižākajā klubu turnīrā.

"Prieks, protams, liels. Priekšniecība laimīga, fani — sajūsmā. Tikai mums pašiem līksmībai nav laika. Piecos no rīta ar līgumreisu no Atēnām atgriezāmies Belgorodā, bet vakarā jau paredzēts treniņš — jāgatavojas Krievijas čempionāta ceturtdaļfinālam," G.Celitāna balsī tālruņa klausulē pirmdien nebija jūtamas uzvarētāju banketa atbalsis.

Atšķirībā no basketbola un futbola, kur Krievijas klubi starptautiskos panākumus kaldina ar naftas dolāru vilināto ārzemnieku spēkiem, volejbolā kaimiņiem pašiem netrūkst starptautiskas klases spēlētāju. Belgorodā spēlē tikai divi ārzemnieki, turklāt Celitānam jāiztur asa konkurence ar galvenā trenera Genadija Šipuļina znotu Tarasu Hteju.

"Esmu jau pieradis, ka pēc vienas vai divām kļūdām mani nosēdina uz rezervistu soliņa. Nav patīkami, taču cenšos sadzīvot. Pusfināla pirmā seta beigās divas bumbas neiesitu un nācās apsēsties malā. Labi vēl, ka finālmačā trešā un ceturtā seta galotnē uzticējās. Roka nedrebēja. Bez emocijām gāju un skaldīju," Gundars atcerējās izjūtas izšķirošajos brīžos.

Pusfinālā Belgorodas komanda ar 3:1 apspēlēja Almerijas Unicaja vienību, kuras pamatsastāvā spēlēja arī Vladislavs Hotuļevs "Stundu parunājām. Izklausījās ļoti apmierināts ar dzīvi."

Finālmačam ar Atēnu Panathinaikos īpašu akcentu piešķīra 20 000 karstasinīgie fani olimpiskā kompleksa tribīnēs. "No vienas puses, patika, ar kādu sajūsumu cilvēki dzīvo līdzi savai komandai. No otras — bija arī nedrošības sajūta, jo no tribīnēm lidoja gan sīknauda, gan šķiltavas. Spēles gaitu tas īpaši neietekmēja. Bijām stiprāki un uzvarējām, kaut arī nespēlējām ideāli." Lokomotiv pārsvaru izsaka skaitļi 25:19, 17:25, 25:20, 25:20.

Krievijas presē parādījusies informācija, ka satriektie Panathinaikos līdzjutēji zālē palaiduši asaru gāzi un apmētājuši Lokomotiv autobusu ar akmeņiem. G.Celitāns gan norāda, ka īstenībā viss nav bijis tik dramatiski. "Blakus notika Grieķijas futbola čempionāta spēle. Pēc tās izcēlās fanu kautiņš. Lai nomierinātu pūli, policija izpūta gāzi, bet caurvējš daļu ievilka zālē. Akmeņi patiesībā bija domāti nevis mums, bet gan konkurējošās futbola komandas atbalstītājiem."

Lokomotiv Krievijas superlīgas pamatturnīrā ieņēma piekto vietu un ceturtdaļfināla sērijā līdz divām uzvarām jātiekas ar pērnajiem Čempionu līgas uzvarētājiem Kazaņas Zeņit. "Kluba vadība tēmē uz čempionu titulu. Komandu spēki ir līdzīgi. Pat Borisa Kolčina trenētais Fakel, kas finišēja pirmajā vietā, nevar būt drošs, ka iekļūs pusfinālā," Celitāns uzsver, ka nākamais mēnesis būs ļoti svarīgs gan komandai, gan pašam. Līgums ar Belgorodas klubu noslēgts līdz sezonas beigām. Pēc tās būs jādomā par nākotni.

***

Volejbols

Latvijas komandas panākumi Eiropā

1974 Radiotehniķis EKK

1975 Radiotehniķis EKK

1977 Radiotehniķis EKK

1991 Radiotehniķis CEV fināls

EKK — Eiropas valstu kausu ieguvēju kauss, CEV — Eiropas Volejbola konfederācijas kauss

Latvijas volejbolistu panākumi Eiropas kausos

1993 Žanete Strazdiņa EKK

Berlīnas CJD (Vācija) sastāvā

2009 Gundars Celitāns CEV

Belgorodas Lokomotiv-Belogorje (Krievija) sastāvā

2007.gadā Borisa Kolčina trenētais Novijurengojes Fakel (Krievija) izcīnīja Top team kausu

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli

Sāpīgs gandarījums

Riteņbraucējs Skujiņš: pēc šādām sacensībām motivācija tikai palielinās.

Hokejs

Vairāk Hokejs


Basketbols

Vairāk Basketbols


Futbols

Vairāk Futbols


Teniss

Vairāk Teniss


Volejbols

Vairāk Volejbols


Motoru sports

Vairāk Motoru sports


Vieglatlētika

Vairāk Vieglatlētika


Riteņbraukšana

Vairāk Riteņbraukšana


Ziemas sports

Vairāk Ziemas sports


Citi

Vairāk Citi