Laika ziņas
Šodien
Skaidrs
Rīgā +5 °C
Skaidrs
Otrdiena, 1. oktobris
Lāsma, Zanda, Zandis

Iekavētais sniega sezonas sākums biatlonistiem netraucēšot laicīgi sasniegt optimālo formu

Ierobežota finansējuma apstākļos lielākajai daļai Latvijas biatlonistu gatavošanās uz sniega šosezon sākās vēlāk, nekā gribētos, tomēr izlases galvenais treneris Vitālijs Urbanovičs uzskata, ka iekavēto izdosies laicīgi iedzīt, lai labāko formu sasniegtu sezonas atbildīgākajā daļā.

Finansiālās situācijas dēļ treniņi uz sniega ir iekavējušies par divām līdz trim nedēļām, aģentūrai BNS piektdien stāstīja Urbanovičs, taču piebilda, ka īpašas vajadzības ko forsēt nav bijis. "Tas bija mazākais ļaunums [vēlāk sākt treniņus uz sniega], un [sezonas] kopainu tas neietekmēs," teica treneris.

Latvijas izlasei pastāvēja iespēja treniņus uz sniega sākt arī agrāk, taču tad komandai nepietiktu naudas pilnvērtīgam treniņu darbam un sacensībām tuvāk gada beigām. Individuāli uz sniega jau iepriekš šosezon Austrijā ar Latvijas Olimpiskās vienības atbalstu bija gatavojies Ilmārs Bricis, kā arī paša spēkiem - veterāns Oļegs Maļuhins. Tā kā treniņi uz sniega komandā ir sākti vēlāk, Urbanovičs sagaida, ka sezonas pirmajos startos rezultāti varētu "nebūt spoži", tomēr līdz Vankūveras olimpiskajām spēlēm iekavētais tiks atgūts.

Atkarībā no organisma īpatnībām daži sportisti sezonā iejūtas ātrāk, bet citiem ir vajadzīgs ilgāks laiks, atzina Urbanovičs. Tomēr olimpiskās kvalifikācijas sistēmu komandā tādēļ nav plānots koriģēt, jo atlases principi ir noteikti maksimāli objektīvi un visiem vienādi, nešaubās treneris.

Ar Muonio, Somijā, aizvadīto treniņnometni Urbanovičs ir ļoti apmierināts, sakot, ka izdevies produktīvi pastrādāt. Sniega aiz polārā loka bija gana, lai trases atvērtu jau 23.oktobrī, un Latvijas komanda iespējas izmantojusi pilnībā. Latvijas biatlonisti Somijā trenējās no 22. oktobra līdz 11. novembrim.

Dažiem komandas dalībniekiem treniņu nedēļās nedaudz traucēja viegla saaukstēšanās, taču nopietnu veselības problēmu nevienam nav bijis.

Latvijas biatlonisti uz dažām dienām no Skandināvijas iegriezušies mājās, taču jau pirmdien komanda dosies uz Norvēģiju, kur nākamās nedēļas nogalē sāksies pirmās iekšējās kvalifikācijas sacensības cīņā par vietu izlasē dalībai olimpiskajās spēlēs. Biatlonisti Sjusenā trenēsies, līdz 22. novembrī sacentīsies sprintā, bet 24. novembrī - iedzīšanā. Uz Idri, Zviedrijā, kur notiks Eiropas kausa (EK) izcīņas pirmais posms, Latvijas komanda pārbrauks 26. novembrī. EK posmā Latvijas komandā būs trešās sacensības olimpiskajā kvalifikācijā, un pēc pirmo triju startu rezultātiem kļūs zināmi četri dalībnieki, kas sezonas turpinājumā startēs Pasaules kausa (PK) sacensībās.

Vieta olimpiskajā komandā jau garantēta Bricim, bet uz pārējām četrām vakancēm vīriešu konkurencē ir astoņi pretendenti. Latviju Vankūverā grib pārstāvēt arī Jānis Bērziņš, Kaspars Dumbris, Kristaps Lībietis, Jānis Pleikšnis, Edgars Piksons, Andrejs Rastorgujevs, Gints Rozenbergs un Maļuhins.

Četrus braucējus uz Vankūveru noteiks pēc izlases iekšējā reitinga, kurā iekļaus sešās distancēs sasniegtus rezultātus. Olimpiskajā kvalifikācijā paredzētas sešas sacensības, un katrās no tām ieskaitē iekļaus pirmo aizvadīto distanci neatkarīgi no tā, kāda disciplīna tā būs.

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli

LOK: Apdraudētas iespējas nodarboties ar sportu Rīgā

“Rimi” Olimpiskais sporta centrs saņēmis vēstuli no Rīgas domes ar paziņojumu, ka sakarā ar veiktajiem grozījumiem MK noteikumos nr. 350, no 1. oktobra vairāk nekā desmit reizes tiek paaugstināta ...

Hokejs

Vairāk Hokejs


Basketbols

Vairāk Basketbols


Futbols

Vairāk Futbols


Teniss

Vairāk Teniss


Volejbols

Vairāk Volejbols


Motoru sports

Vairāk Motoru sports


Vieglatlētika

Vairāk Vieglatlētika


Riteņbraukšana

Vairāk Riteņbraukšana


Ziemas sports

Vairāk Ziemas sports


Citi

Vairāk Citi