Laika ziņas
Šodien
Viegls lietus
Rīgā +10 °C
Viegls lietus
Otrdiena, 1. oktobris
Lāsma, Zanda, Zandis

Izstāties no IIHF!

Cik reižu nav nācies dzirdēt, ka pie mums viss ir slikti, neviens mūs neatbalsta un ka pasaulē līdzīgas lietas nebūtu iedomājams.

Pašķetinot pēdējo nedēļu notikumus Latvijas hokejā, mēģināju iztēloties, kāda tik tiešām būtu reakcija plašākos ūdeņos, ja pašmāju čempionāta darbojošās personas līdzīgi rīkotos starptautiskajā arēnā.

Piemēram, ASK/Ogre treneris Leonīds Beresņevs.

Protams, ka Austrijā, Francijā vai citviet Eiropā skatītāji ir kulturālāki, un tur pēc savas komandas iemestajām ripām līdzjutēji tik izaicinoši nerībina pa aizsargstiklu aiz vieskomandas rezervistu soliņa.

Tomēr, vai ārzemēs Beresņevs uzdrošinātos mest skatītājiem ar ūdens pudeli, veltīt aizvainojušus izteicienus un neierasties uz preses konferencēm, ja viņam nesimpatizē visa pretinieku komanda vai tikai tās treneris (Rīga-2000 gadījumā)?

Paņemsim spēles momentus. Latvijas čempionāta izšķirošajās spēlēs ASK/Ogre treneris par katru līnijtiesneša apšaubāmo lēmumu sacēla traci, it kā viņa komanda būtu aizvainota līdz matu galiņiem. Taču neatceros, ka Beresņevs tik sakāpināti būtu reaģējis uz katru tiesneša lēmumu, būdams Latvijas izlases galvenā trenera amatā.

Teiksiet, pasaulē tik tendenciozi netiesā?

Atcerēsimies Latvijas un Kanādas izlašu spēli pasaules 2006.gada pasaules čempionātā Rīgā. Vai toreizējie notikumi Arēna Rīga pēc tendenciozitātes ir salīdzināmi ar ASK/Ogre un Liepājas metalurga trešdienas spēli Liepājā? Tomēr toreizējais Latvijas izlases galvenais treneris Pjotrs Vorobjovs nevarēja atļauties klaji zākāt tiesnešus, jo ļoti labi apzinājās iespējamās sekas un soda sankcijas.

Starp citu, par soda sankcijām.

Nespēju iedomāties situāciju, ka Starptautiskās Hokeja federācijas (IIHF) rīkotajā turnīrā Disciplinārā komisija, videoierakstā izskatot notikumus ar spēlētāja iesaistīšanos kautiņā no malas, aprobežotos ar 2+2+20 minūšu soda sankciju piemērošanu.

LHF lēmējvara piever acis uz ASK/Ogre spēlētāju rupjībām, bet ASK/Ogre vadītāji tik un tā nav apmierināti un publiskajā telpā parādās ziņas par ASK/Ogre iespējamo aiziešanu no čempionāta un izstāšanos no Latvijas Hokeja federācijas.

Vai varat iedomāties situāciju, ka Kirovs Lipmans pēc Latvijas un Kanādas spēles draudētu ar izstāšanos no IIHF!?

Atvainojiet, kungi, bet par hokeja tēla veidošanu Latvijā esat atbildīgi vistiešākajā nozīmē. Kamēr būs šādas izdarības plašas auditorijas priekšā (LTV7 tiešraides laikā), nebrīnieties, ka neviens jūs nesaprot un ka naudas plūsma jau tā sarežģītajos apstākļos vietējā čempionāta un klubu izdzīvošanai katastrofāli apsīkst. 

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli

Sāpīgs gandarījums

Riteņbraucējs Skujiņš: pēc šādām sacensībām motivācija tikai palielinās.

Hokejs

Vairāk Hokejs


Basketbols

Vairāk Basketbols


Futbols

Vairāk Futbols


Teniss

Vairāk Teniss


Volejbols

Vairāk Volejbols


Motoru sports

Vairāk Motoru sports


Vieglatlētika

Vairāk Vieglatlētika


Riteņbraukšana

Vairāk Riteņbraukšana


Ziemas sports

Vairāk Ziemas sports


Citi

Vairāk Citi