Laika ziņas
Šodien
Daļēji saulains
Rīgā +10 °C
Daļēji saulains
Pirmdiena, 23. septembris
Vanda, Veneranda, Venija

K.Zvejnieks un E.Gasūna triumfē Latvijas kausā slalomā

Siguldā Kordes trasē Latvijas kausa pirmajā posmā kalnu slēpošanā noslēdzošajā dienā slalomā pārliecinošas uzvaras svinēja šobrīd FIS rangā 86.vietā esošais Kristaps Zvejnieks un Evelīna Gasūna. Evelīnai uzvara arī junioru konkurencē, bet junioriem puišiem pirmais bija Miks Zvejnieks, kuram kopējā ieskaitē otrā vieta aiz sava brāļa Kristapa, informē Latvijas Slēpošanas savienības preses sekretārs Ivars Bācis.

Sieviešu konkurencē startēja 15, bet pie vīriešiem 25 kalnu slēpotāji, kopējam dalībnieku skaitam junioru un pieaugušo grupās sasniedzot 40. Mūsējie nebija vienīgie, jo konkurenci sastādīja Igaunijas pārstāvji. Dalībnieku sastāvs otrajā dienā bija spēcīgāks, jo bija atgriezušies un uz starta izgāja astoņi Eiropas Jaunatnes Olimpiskā festivāla (EJOF) piedalījušies mūsu pārstāvji. Sievietēm pirmajā braucienā pārliecinoši labāko laiku uzrādīja EJOF 22.vietas ieguvēja slalomā E.Gasūna (24,97 s), kas par divām ar pusi sekundēm bija ātrāka nekā vēl viena EJOF dalībniece Elīna Nežborte. Iepriekšējās dienas divu disciplīnu uzvarētāja Ieva Meldere uzrādīja trešo laiku (+2,77 s), bet otro disciplīnu pēc kārtas neveiksmi piedzīvoja viena no favorītēm Liene Bondare. Otro braucienu pirmās trīs veica ļoti līdzīgi, sarindojoties tādā pašā secībā kā pirmajā. Līdz ar to arī divu braucienu summā izvietojums trijniekā palika nemainīgs, Gasūnai uzvarot, Nežbortei izcīnot otro vietu, bet Melderei noslēdzot godalgoto trijnieku.

Trīs ātrāko laiku uzrādītājas no jauniešu grupas izmantoja iespēju nostartēt arī pie vecāko grupas, un labākā no viņām - 13 gadus jaunā Laura Bērziņa - ieņēma 6.vietu.

Vīriešiem, trasi veicot 23,45 sekundēs, pārliecinošā vadībā pēc pirmā brauciena izvirzījās K.Zvejnieks, par 1,93 sekundēm pasteidzot Danielu Fogeli un par 2,03 sekundēm Robertu Brišku, bet uzreiz aiz trijnieka bija Dāvis Zvejnieks. Uz otro braucienu saglabājās intriga par otro un trešo vietu, uz ko pretendēja vismaz seši kalnu slēpotāji, jo otro un septīto vietu šķīra tikai pussekunde.

Kristaps arī otrajā braucienā bija ātrākais un svinēja trešo uzvaru Latvijas kausa pirmajā posmā. Jautājumu par otro vietu ar lielisku otro braucienu atrisināja Miks Zvejnieks. Fogelis, vairāk kā pusi no otrā brauciena veicis labi, trases beigu daļā krita un izstājās. Trešo vietu pēc pirmā brauciena saglabāja un pirmo reizi šajā kausa posmā trijniekā iekļuva R.Briška. Ar labu otro braucienu trijniekam pietuvojās izlases dalībnieks Toms Sarkanis, bet labāko sešinieku noslēdza tikko no EJOF atgriezušies juniori D.Zvejnieks un Elvis Opmanis. 

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli


Hokejs

Vairāk Hokejs


Basketbols

Vairāk Basketbols


Futbols

Vairāk Futbols


Teniss

Vairāk Teniss


Volejbols

Vairāk Volejbols


Motoru sports

Vairāk Motoru sports


Vieglatlētika

Vairāk Vieglatlētika


Riteņbraukšana

Vairāk Riteņbraukšana


Ziemas sports

Vairāk Ziemas sports


Citi

Vairāk Citi