Laika ziņas
Šodien
Smidzinošs lietus
Rīgā +13 °C
Smidzinošs lietus
Sestdiena, 28. septembris
Sergejs, Svetlana, Lana

Kamaniņu braucēji strādās ar domu par olimpiskajām spēlēm Sočos

Sezonas pirmajā Pasaules kausa (PK) posmā nedēļas nogalē Īglsas trasē Austrijā būs iespēja novērtēt Latvijas kamaniņu braucēju jaudu pēc starpsezonā piedzīvotajām likstām. Augstvērtīgus rezultātus šosezon gaidīt diemžēl nav īsti pamata, tāpēc jāstrādā, lai panākumi būtu nākotnē.

Šī sporta veida līdzjutējiem labā ziņa ir tā, ka kamaniņu braukšana kļuvusi vēl pieejamāka, jo visas sezonas garumā PK sacensības pārraidīs TV6 televīzijas kanāls. Kamaniņu braukšanu nevar pieskaitīt pie pasaules drošākajiem sportaveidiem, jo sportisti bez iespaidīgām bruņām pa ledus trasi traucas ar vairāk nekā 100 kilometru stundā lielu ātrumu, turklāt uzvarētāju izšķir sekundes simtdaļas, tādēļ nenovēršami ir jāriskē. 

Tiesa, Latvijas komandu pēdējos gados veselības problēmas vajājušas pat pārāk bieži, un nebūt ne vienmēr traumas gūtas trasē. Tā šopavasar, braucot no treniņa, smagā avārijā cieta 2010. gada Vankūveras olimpisko spēļu vicečempions Juris Šics. Rehabilitācijas process bijis gana veiksmīgs, lai viņš kopā ar brāli Andri divnieka ekipāžā varētu startēt jau sestdien Īglsā. Pērn pleca operācijas dēļ starpsezonu praktiski izlaist nācās Andrim. Šoreiz brāļi ir mainītās lomās, kas diezin vai labvēlīgi atsauksies uz rezultātiem. Tiesa, par spīti visām ķibelēm, pagājušajā sezonā brāļi pamanījās uzspīdēt sezonas svarīgākajās sacensībās pasaules čempionātā Čezānā (Itālija), kur izcīnīja bronzas godalgas. Nav šaubu, pasaules čempionāts ir Šicu sezonas galvenais starts arī šosezon, lai gan Altenbergas trase Vācijā viņiem nav tik iecienīta kā Čezānā. 

Traumas dēļ no ierindas izsists arī Pētera Kalniņa un Oskara Gudramoviča divnieks. Jaunie sportisti tikai decembra sākumā atsāks ledus treniņus.

Latvijas vadošā kamaniņu braucēja Maija Tīruma vasaras beigās sadzīviskā situācijā atsvaidzināja vairākus gadus iepriekš gūtu pleca traumu. Lai nezaudētu sezonu, sportiste uz operāciju galda gulsies pēc tās, taču plecs liegs sacensībās ar pilnu spēku veikt starta rāvienu, bet bez tā uz augstiem rezultātiem maz cerību. Tīruma norādījusi, ka sezonu veltīs kamanu un slieču izmēģināšanai.

Pirmajos posmos startēs pieredzējušais vīriešu izlases līderis Mārtiņš Rubenis, kurš gan pēc gadumijas kādus posmus varētu izlaist, lai vairāk varētu palīdzēt komandai braukšanas tehnikas sagatavošanā. Kamēr līderi cīnās ar veselības problēmām, ir iespēja vairāk uzmanības pievērst pārējiem. 

Svarīga sezona sevis pieteikšanai augstākajā līmenī šī būs jaunajiem kamaniņniekiem Kristapam Mauriņam, Elīzai Tīrumai, kā arī Andreja Bērzes un Ulda Logina ekipāžai. Jauniešu Pasaules kausā spoži sevi pieteikusi Ulla Zirne. 16 gadu veco sportisti pagaidām pāragri uzlūkot pieaugušo izlases sakarā, taču pēc trīs gadiem viņai vajadzētu jau pacīnīties par ceļazīmi uz Soču olimpiskajām spēlēm.

Kā ierasts, kamaniņu sporta sacensības visu sezonu varēs vērot Eurosport kanālā, bet šosezon tās pārraidīs arī TV6. Sestdien pulksten 11.10 un 12.35 startēs sievietes, bet 13.50 un 15.00 - divnieki. Dienu vēlāk 11.00 un 12.30 notiks sacensības vīriešu konkurencē, bet 14.30 - komandu stafete.

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli


Hokejs

Vairāk Hokejs


Basketbols

Vairāk Basketbols


Futbols

Vairāk Futbols


Teniss

Vairāk Teniss


Volejbols

Vairāk Volejbols


Motoru sports

Vairāk Motoru sports


Vieglatlētika

Vairāk Vieglatlētika


Riteņbraukšana

Vairāk Riteņbraukšana


Ziemas sports

Vairāk Ziemas sports


Citi

Vairāk Citi