Laika ziņas
Šodien
Skaidrs
Rīgā +2 °C
Skaidrs
Otrdiena, 1. oktobris
Lāsma, Zanda, Zandis

Kamaniņu braucējs Rēķis pārcelsies uz dzīvi Jaunzēlandē

Latvijas izlases kamaniņu braucējs Guntis Rēķis pēc Vankūveras olimpiskajām spēlēm plāno beigt karjeru sportā un kopā ar sievu doties uz pastāvīgu dzīvi Jaunzēlandē.Lēmumu pārceļot uz Jaunzēlandi Rēķis sarunā ar aģentūru BNS nosauca par neatgriezenisku, taču piebilda, ka vēl nav skaidrs, vai aizbrauc uz visiem laikiem, vai nākotnē tomēr varētu Latvijā atgriezties.

Doma par aizbraukšanu Rēķim kopā ar sievu bezdarbnieci nobriedusi aptuveni pusgada laikā, dzimtenē nesaskatot nākotnes perspektīvas ne sportā, ne citās dzīves izpausmēs.Kopā ar sievu 35 gadus vecais Rēķis izveidojis mājaslapu aizbraukt.lv, kur par maksu iespējams iegūt informāciju par darba iespējām dažādās valstīs. Taču nopelnīt ar mājaslapu nav iespējams, turklāt tā prasa papildu naudu, kas nepieciešama nodokļiem un dažādu izmaksu segšanai, paskaidroja Rēķis."Neredzu Latvijā nākotni jebkurā nozarē," teica Rēķis. Jaunzēlandi viņš nodēvēja par vienu no labklājības ziņā vislabvēlīgākajām valstīm, kur cilvēki atšķirībā no Latvijas ir atsaucīgi un smaidīgi. Rēķis gan neuzskata Jaunzēlandi par paradīzi un sagaida, ka arī tur varētu neklāties viegli. Līdz šim ne reizi tālajā Okeānijas valstī viņš vēl nav viesojies.Sportā Rēķis uz augstiem panākumiem vairs necer, un sasniegtie rezultāti viņu neapmierina. Šosezon viņš Pasaules kausa (PK) ieskaitē ieņem 28.vietu, taču līdz šim pēdējos divos PK posmos Vācijā braucējs nestartēja, jo gatavojas janvāra otrajā pusē Siguldā paredzētajam Eiropas čempionātam. PK sezonas veiksmīgākais starts Rēķim bija novembrī Kalgari, Kanādā, kur viņš guva 13.vietu. Iepriekšējās olimpiskajās spēlēs 2006.gadā Turīnā Rēķis ierindojās 21.vietā.

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli

LOK: Apdraudētas iespējas nodarboties ar sportu Rīgā

“Rimi” Olimpiskais sporta centrs saņēmis vēstuli no Rīgas domes ar paziņojumu, ka sakarā ar veiktajiem grozījumiem MK noteikumos nr. 350, no 1. oktobra vairāk nekā desmit reizes tiek paaugstināta ...

Hokejs

Vairāk Hokejs


Basketbols

Vairāk Basketbols


Futbols

Vairāk Futbols


Teniss

Vairāk Teniss


Volejbols

Vairāk Volejbols


Motoru sports

Vairāk Motoru sports


Vieglatlētika

Vairāk Vieglatlētika


Riteņbraukšana

Vairāk Riteņbraukšana


Ziemas sports

Vairāk Ziemas sports


Citi

Vairāk Citi