Laika ziņas
Šodien
Apmācies
Rīgā +7 °C
Apmācies
Trešdiena, 2. oktobris
Skaidris, Ilma

Katalizators Dinamo

Kopš 1995.gada pavasara, kad Pārdaugava beidza savas gaitas Starpnacionālajā hokeja līgā, runas par atgriešanos Krievijas ārēs uzbangojušas vairākkārt. Gribēšana, šķiet, nekad nav noplakusi, sliktāk klājies ar varēšanu.

Tieši finansiālais aspekts licis apšaubīt šāda projekta iespējamību, un, visticamāk, tieši tas arī noteiks Rīgas Dinamo dzīvotspēju austrumu frontē. Daudziem varbūt ir piemirsies, kā pašreizējā Dinamo kluba valdes priekšsēdētāja Viestura Koziola vadītais klubs Rīga-2000 pameta Baltkrievijas lauciņu. "mēs vairs nevaram konkurēt ar budžeta ziņā pārākajiem Baltkrievijas klubiem," 2006.gada pavasarī paziņoja Koziols. Negribētos kaut ko līdzīgu dzirdēt nākamajā vai 2010.gada pavasarī…

Zināmā mērā Dinamo būs katalizators, vai šaipus Atlantijas okeānam ir iespējams izveidot profesionālu, vismaz 10 miljonu dārgu komandu, ar kuru var ja ne gluži nopelnīt, tad sliktākajā gadījumā sezonas bilanci beigt ar salīdzinoši nelieliem mīnusiem. Šķiet, Rīgas Dinamo ir vienīgā komanda Kontinentālajā hokeja līgā, kuras vadītāji uzsver vārdu salikumu "biznesa projekts". Pārējās komandas ir "izsitušas" savus budžetus, un par naudas atpelnīšanu īpaši nedomā. Ir gubernatori, uzņēmumu direktori un Krievijas mēroga biznesmeņi, no kuru labvēlības arī būs atkarīga viņu nākotne. Dinamo šajā ziņā ir sava ceļa gājēji.

Nav gan īsti skaidras Itera un Krievijas gāzes magnātu intereses Rīgas projektā. Bez gāzes piešprices nezin vai atgriešanās Krievijas hokeja apritē būtu iespējama. Tomēr redzot, cik rūpīgi jau sagatavošanās posmā Dinamo domā par naudas atpelnīšanu (rūpīgs darbs sponsoru piesaistīšanā, centieni iegūt naudu no TV translāciju tiesību pārdošanas, savlaikus sākta biļešu un abonementu tirdzniecība, vienošanās par atribūtikas ražošanu), gribas ticēt, ka komandas izpildvara līdz minimumam vēlas samazināt atkarību no lielajām haizivīm.

Saprotams, mazsvarīga nebūs arī sportiskā puse. Pie veiksminieku durvīm sponsori klauvē labprātāk. Tomēr pirmajai KHL sezonai noderīgais novēlējums varētu būt — pēc iespējas mazākus finansiālos zaudējumus Dinamo!

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli


Hokejs

Vairāk Hokejs


Basketbols

Vairāk Basketbols


Futbols

Vairāk Futbols


Teniss

Vairāk Teniss


Volejbols

Vairāk Volejbols


Motoru sports

Vairāk Motoru sports


Vieglatlētika

Vairāk Vieglatlētika


Riteņbraukšana

Vairāk Riteņbraukšana


Ziemas sports

Vairāk Ziemas sports


Citi

Vairāk Citi