Laika ziņas
Šodien
Viegls lietus
Rīgā +9 °C
Viegls lietus
Otrdiena, 1. oktobris
Lāsma, Zanda, Zandis

Kavējas BMX trases izbūve Rīgā

Kavēšanās ar BMX trases izbūvi Rīgā mazina iespējas tuvākajos gados uzņemt augsta līmeņa sacensības, ko Starptautiskā Riteņbraukšanas federācija (UCI) varētu būtu gatava Latvijai piešķirt, aģentūrai BNS ceturtdien pastāstīja BMX kluba "Tālava" prezidents Jānis Matisons.

Problēmas rada iestrēgušie darbi BMX trases izbūvē Rīgā. Turklāt aizķeršanās nav finansējuma dēļ, jo tas jau ir piešķirts, paskaidroja Matisons. "Tas ir jautājums politiskā līmenī," viņš teica, norādot, ka jautājums par kavēšanās iemesliem būtu adresējams Rīgas domei. "Tehniskās lietas nevirzās uz priekšu," piebilda Matisons.

Februārī UCI mītnē Šveicē viesojās Latvijas Olimpiskās komitejas (LOK) prezidents Aldons Vrubļevskis un Rīgas domes priekšsēdētāja padomnieks sporta jautājumos Aigars Bārenis. Tiekoties ar UCI prezidentu Petu Makkvaidu, puses apsprieda BMX trases izbūvi Rīgā. Sarunās UCI vadība bija pozitīvi noskaņota par iespēju Rīgā aizvadīt augsta līmeņa sacensības, stāstīja Matisons.

Pēc trases izveidošanas Latvija varētu veiksmīgi pretendēt uz BMX pasaules čempionāta vai BMX Superkausa Pasaules kausa sacensību uzņemšanu. Latvijas izredzes vairotu arī Māra Štromberga olimpiskā čempiona tituls.

Latvijas BMX amatpersonas arī interesējās par iespēju šogad uzņemt divus Eiropas čempionāta posmus, no kuru rīkošanas atteicās Ungārija. Tomēr Eiropas Riteņbraukšanas savienība (UEC) marta vidū paziņoja lēmumu Ungārijas posmus atcelt, nevis sarīkot citviet. UEC norādīja, ka palicis pārāk maz laika, lai dalībvalstu komandas veiktu visus sagatavošanās darbus braucienam uz citu galamērķi.

Eiropas čempionātā atceltās sacensības Latvija būtu bijusi gatava uzņemt, ja UEC nolemtu tās aizvadīt citur. Tomēr Matisons atzina, ka dalībniekiem būtu maz laika plānu maiņai, jo sacensības bija plānotas jau maija vidū, tādēļ arī ieceres nepiepildījās.

Latvijai būs tiesības Eiropas čempionāta posmus sarīkot 2011.gadā, taču pagaidām vēl nav lemts, vai tās aizvadīt Rīgā, Ventspilī vai Valmierā.

Starptautiska līmeņa BMX trases izveidi Rīgā plāno jau četrus gadus, un to iecerēts izveidot Mežaparkā. Rīgas mērs Jānis Birks BMX trases izbūvi nosaucis par vienu no galvenajiem uzdevumiem amatā aizvadāmajos pēdējos mēnešos.

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli


Hokejs

Vairāk Hokejs


Basketbols

Vairāk Basketbols


Futbols

Vairāk Futbols


Teniss

Vairāk Teniss


Volejbols

Vairāk Volejbols


Motoru sports

Vairāk Motoru sports


Vieglatlētika

Vairāk Vieglatlētika


Riteņbraukšana

Vairāk Riteņbraukšana


Ziemas sports

Vairāk Ziemas sports


Citi

Vairāk Citi