Laika ziņas
Šodien
Viegls lietus
Rīgā +10 °C
Viegls lietus
Otrdiena, 1. oktobris
Lāsma, Zanda, Zandis

Ķipurs: Miņins ir pilnībā gatavs medaļai

1988. gada Kalgari ziemas olimpisko spēļu čempions Jānis Ķipurs uzskata, ka Jānim Miņinam 2009. gada pasaules čempionātā (PČ) bobslejā Leikplesidā četriniekos pavisam noteikti ir cerības uz medaļu.

= Aptauja: Kā Miņina ekipāžai veiksies pasaules čempionāta sacensībās četriniekiem?

''Sekoju līdzi mūsu bobslejistu startiem visu sezonu un varu teikt, ka cerība uz medaļu ir pavisam noteikti,'' aģentūrai BNS atklāja 51 gadu vecais Ķipurs, kurš ir viens no diviem pēdējiem latviešiem - medaļu ieguvējiem bobslejā sacensībās, kurās vietu sadalei nepieciešami četri braucieni - olimpiskajās spēlēs vai pasaules čempionātos. Ķipurs 1989. gadā pasaules čempionātā Kortinā d'Ampeco kopā ar Aldi Intleru, pārstāvot vēl PSRS, ieguva bronzas medaļas divniekos.

''Visu pierāda arī sasniegtais gan visas sezonas garumā, gan tagad pēdējos treniņbraucienos, kur viņam otrajā braucienā bija otrais rezultāts,'' viedokli pamato viens no autoritatīvākajiem šā sporta veida speciālistiem pasaulē. ''Taču, lai sasniegtu labu rezultātu, jāsakrīt daudzām situācijām, un nedrīkst būt kāda nejauša neveiksme. Jānis ir gatavs medaļai gan psiholoģiski, gan materiālu ziņā. Ar to domāju slieces un kamanas. Arī fiziskā gatavība ir laba.''

Ķipurs norādīja, ka reizēm treniņbraucienos kāds, īpaši vācieši, mēdzot spēlēties - eksperimentēt un neizlikt visus trumpjus. ''Pasaules čempionātā arī treniņos vēl var atļauties kādu eksperimentu ar startu, slidām vai ekipāžu, taču pilots katru braucienu veic uz maksimālo.''

Jau ziņots, ka otrdien Leikplesidā pirmajos četrinieku treniņos abos braucienos labākā bija krieva Aleksandra Zubkova ekipāža. Abos braucienos trešais bija vācietis Andrē Lange. Miņins pirmajā braucienā bija septītais, bet otrajā - otrais. ''Pie favorītiem es vēl nosauktu [amerikāni Stīvu] Holkombu un [šveicieti Ivo] Rūegu. Uz medaļām pretendē sešas septiņas ekipāžas. Leikplesida ir smaga trase, kurā ļoti viegli kļūdīties. Daudz būs atkarīgs no pilota meistarības,'' uzsvēra Ķipurs.

Četrinieki par pasaules čempionāta medaļām cīnīsies sestdien un svētdien.

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli

Sāpīgs gandarījums

Riteņbraucējs Skujiņš: pēc šādām sacensībām motivācija tikai palielinās.

Hokejs

Vairāk Hokejs


Basketbols

Vairāk Basketbols


Futbols

Vairāk Futbols


Teniss

Vairāk Teniss


Volejbols

Vairāk Volejbols


Motoru sports

Vairāk Motoru sports


Vieglatlētika

Vairāk Vieglatlētika


Riteņbraukšana

Vairāk Riteņbraukšana


Ziemas sports

Vairāk Ziemas sports


Citi

Vairāk Citi