Laika ziņas
Šodien
Skaidrs
Rīgā +17 °C
Skaidrs
Otrdiena, 24. septembris
Agris, Agrita

Krāpniecībā par 1,6 miljoniem aizturēts Soču olimpisko objektu inženieris

 Krievijas varasiestādes arestējušas inženieru kompānijas vadītāju Viktoru Matvejevu, kurš, iespējams, nozadzis 1,6 miljonus dolāru (851 tūkstoti latu) no nākamā gada Soču olimpisko spēļu budžeta, otrdien vēsta Krievijas mediji. 

Tveras apgabala tiesa izdeva orderi Matvejeva arestam saistībā ar aizdomām par valsts uzņēmuma "Olympstroi" apkrāpšanu, kas uzrauga Olimpiādes būvdarbus. 

Matvejeva inženierijas kompānijai "Tekhnoprom" tika dots uzdevums izstrādāt olimpisko objektu celtniecības shēmu, taču organizācija pēcāk uzrādīja viltotus dokumentus, ka visi darbi ir pabeigti. Par to kompānijai tika samaksāti 1,6 miljoni dolāru. 

Vēlāk Matvejevs ar naudu kabatā centās pamest Krieviju, taču varas iestādēm izdevās viņu aizturēt. Drīzumā viņam vajadzēs stāties tiesas priekšā par krāpniecību. 

"Tekhnoprom" ir viens no galvenajiem "Olympstroi" paspārnē strādājošajiem inženierijas uzņēmumiem, turklāt tas bija viens no idejas autoriem, lai Olimpiāde būtu videi draudzīga, aizsargājot Soču reģiona unikālo dabu. 

Krievija Soču olimpisko spēļu rīkošanā būs ieguldījusi aptuveni 50 miljardus dolāru (26,6 miljardus latu), taču valsts tiek bieži kritizēta par pārtērēšanos, likumu neievērošanu un apkārtnes vides bojāšanā. 

Kā ziņots, 2014.gada ziemas olimpiskās spēles Sočos būs lielākais pasākums Krievijā kopš Padomju Savienības sabrukšanas. Tās norisināsies no 2014.gada 7. līdz 23.februārim.

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli


Hokejs

Vairāk Hokejs


Basketbols

Vairāk Basketbols


Futbols

Vairāk Futbols


Teniss

Vairāk Teniss


Volejbols

Vairāk Volejbols


Motoru sports

Vairāk Motoru sports


Vieglatlētika

Vairāk Vieglatlētika


Riteņbraukšana

Vairāk Riteņbraukšana


Ziemas sports

Vairāk Ziemas sports


Citi

Vairāk Citi