Laika ziņas
Šodien
Skaidrs
Rīgā +2 °C
Skaidrs
Otrdiena, 1. oktobris
Lāsma, Zanda, Zandis

Latvija nebūs pārstāvēta Vankūveras ziemas paralimpiskajās spēlēs

Pieticīga sportiskā līmeņa un ierobežota finansējuma dēļ Latvija nebūs pārstāvēta 2010.gada Vankūveras ziemas paralimpiskajās spēlēs, aģentūrai BNS pastāstīja Latvijas Paralimpiskās komitejas (LPK) ģenerālsekretārs Aldis Šūpulnieks.

Latvijā ziemas sporta veidos ir ierobežotas gatavošanās iespējas un pieticīga rocība, savukārt pasaulē paraolimpiskā sporta līmenis ir kardināli mainījies un līdzinās augstu sasniegumu sportam, teica Šūpulnieks.

Atbilstošas meistarības sportistu trūkuma dēļ LPK pieņēma lēmumu uz dalību Vankūveras paralimpiskajās spēlēs nepretendēt. Par vienlīdz svarīgiem faktoriem palikšanā bez paralimpiskā starta LPK ģenerālsekretārs nosauca gan finansiālo, gan sporta meistarības aspektu.

Iepriekš LPK sprieda, ka Vankūverā Latvija varētu būt pārstāvēta slēpošanas disciplīnās, tomēr klimatisko apstākļu dēļ pašu mājās sportisti nevarēja pienācīgi gatavoties, bet uz treniņiem piemērotākās vietās nav iespējams doties naudas trūkuma dēļ.

Lielākas cerības Šūpulnieks saista ar 2014.gada Soču ziemas paraolimpiskajām spēlēm, jo Latvija varētu nokomplektēt spēcīgu stājhokeja komandu, taču pagaidām šis sporta veids nav iekļauts programmā. Šūpulnieks gan cer, ka situācija līdz nākamajām spēlēm mainīsies, jo augstā līmenī stājhokejs ir arī Krievijā, kas tādēļ varētu būt ieinteresēta programmas paplašināšanā. Ja netraucēs globālā sasilšana, Latvija turpmākajos gados varētu progresēt arī slēpošanas sporta veidos.

Pēc 12 gadu pārtraukuma Latvija bija pārstāvēta 2006.gada Turīnas ziemas paralimpiskajās spēlēs, kur 40 valstu 500 atlēti sacentās piecos sporta veidos - distanču un kalnu slēpošanā, biatlonā, kamanu hokejā un kērlingā. Latviju pārstāvēja viens sportists - kalnu slēpotājs Māris Nimrods, kurš slalomā un milzu slalomā ieņēma vietas tuvāk rezultātu tabulas beigu galam.

Vankūveras paralimpiskās spēles 2010.gadā notiks no 12. līdz 21.martam.

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli

LOK: Apdraudētas iespējas nodarboties ar sportu Rīgā

“Rimi” Olimpiskais sporta centrs saņēmis vēstuli no Rīgas domes ar paziņojumu, ka sakarā ar veiktajiem grozījumiem MK noteikumos nr. 350, no 1. oktobra vairāk nekā desmit reizes tiek paaugstināta ...

Hokejs

Vairāk Hokejs


Basketbols

Vairāk Basketbols


Futbols

Vairāk Futbols


Teniss

Vairāk Teniss


Volejbols

Vairāk Volejbols


Motoru sports

Vairāk Motoru sports


Vieglatlētika

Vairāk Vieglatlētika


Riteņbraukšana

Vairāk Riteņbraukšana


Ziemas sports

Vairāk Ziemas sports


Citi

Vairāk Citi