Laika ziņas
Šodien
Apmācies
Rīgā +8 °C
Apmācies
Ceturtdiena, 3. oktobris
Ilizana, Elza

Latvijas basketbolistes piekāpjas Austrālijai

Latvijas basketbolistes piektdien izrādīja labu pretestību olimpiskā turnīra galvenajām favorītēm austrālietēm, piekāpjoties ar 73:96 (38:41). Svētdien Latvijas izlasei gaidāma izšķirošā spēle par iekļūšanu ceturtdaļfinālā, kurā sacentīsies ar Korejas basketbolistēm.

> Ainars Zvirgzdiņš: Izturējām vienu puslaiku
> Anete Jēkabsone-Žogota: Sākam domāt par spēli ar Koreju

Sākumsastāvs: Jēkabsone-Žogota, Baško, Kubliņa, Tamane, Eglīte.

Spēli latvietes uzsāka ļoti apņēmīgi un veiksmīgi, izrādot cienīgu pretestību pasaules čempionēm.Rezultāts ritēja līdzīgi un pēc pirmās ceturtdaļas latvietes bija tikai viena punkta attālumā no austrālietēm (18:19). Tūliņ sekoja veiksmīgs Latvijas izlases uzbrukums un drīz vien latvietes jau bija vadībā ar sešu punktu pārsvaru (25:19). Tomēr lieliski spēlējošās austrālietes līdz pārtraukumam atguva vadību, tomēr tikai trīs punktu pārsvars solīja intrigu otrajā puslaikā.

Tomēr tā nenotika, jo otrajā puslaikā austrālietes demonstrēja agresīvu un ātru spēli, kādu latvietes ilgi nespēja izturēt. Turklāt austrālietes izdarīja daudz metienu un trešajā ceturtdaļā vien sameta 35 punktus Latvijas izlases grozā. Līdz mača beigām Latvijas izlases rindās laukumā izgāja visas spēlētājas un neviena nenospēlēja mazāk par septiņām minūtēm.

Šī austrālietēm bija pirmā spēle šajās olimpiskajās spēlēs, kad tās neieguva stabilu pārsvaru jau pēc nospēlētām dažām minūtēm. Turklāt vēl ne reizi austrālietes līdzšinējās spēlēs nebija bijušas zaudētājos kaut uz mirkli.

Spēlē pret austrālietēm Latvijas izlasē rezultatīvākā spēlētāja ar 14 punktiem bija Ieva Tāre. 13 punktus guva Anete Jēkabsone-Žogota, 11 punktus sakrāja Liene Jansone, bet ar desmit punktu guvumu spēli noslēdza Aija Brumermane. Pie punktiem tika 11 basketbolistes.

Austrālijas izlasē labākā bija Lorena Džeksone, kura guva 30 punktus, 17 no tiem jau pirmajā puslaikā.

x x x

Latvija 73-96 Austrālija
(18-19, 20-22, 18-35, 17-20)

Latvija: Tāre 14, Jēkabsone-Žogota 13, Jansone 11, Brumermane 10, Baško 8, Kubliņa 4, Babkina 3, Eibele 3, Tamane 3, Putniņa 2, Krūmberga 2.

Austrālija: Džeksone 30, Batkoviča 18, Teilore 11, Harovera 10, Bevilakva 6, Grima 6, Snella 5, Koksa 4, Samertone 4, Rendela 2.

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli


Hokejs

Vairāk Hokejs


Basketbols

Vairāk Basketbols


Futbols

Vairāk Futbols


Teniss

Vairāk Teniss


Volejbols

Vairāk Volejbols


Motoru sports

Vairāk Motoru sports


Vieglatlētika

Vairāk Vieglatlētika


Riteņbraukšana

Vairāk Riteņbraukšana


Ziemas sports

Vairāk Ziemas sports


Citi

Vairāk Citi