Laika ziņas
Šodien
Apmācies
Rīgā +8 °C
Apmācies
Trešdiena, 2. oktobris
Skaidris, Ilma

Latvijas basketbolistes sola pasaules čempionēm bez cīņas nepadoties

Darītāji dara arī tad, kad rēķinātāji rēķina. "Galva jātur augšā, jābūt pozitīvām un jāņem nākamos pretiniekus. Koreja? No sākuma būs Austrālija — varbūt ņemsim abus divus?!" Gunta Baško pēc uzvaras pār Brazīlijas izlasi smaidot jau skatījās pēc nākamā mērķa. Un gluži nopietni piebilda: "Katrā ziņā cīnīsimies arī ar pasaules čempionēm.

" Partnerei neklātienē piebalsoja arī Anete Jēkabsone-Žogota: "Būs jāspēlē ļoti gudri, varbūt pat lēni, lai viņas nevarētu mūs sodīt par kļūdām ar ātrajiem uzbrukumiem. Katrā ziņā bez cīņas nepadosimies!" Ar Austrālijas izlasi latvietes tiksies piektdien agri no rīta — plkst.6.15 pēc Latvijas laika.

Veselīgas sportiskās ambīcijas krāšņo ikvienu komandu, tomēr šoreiz, šķiet, būs septiņreiz jānomēra, pirms ar pilnu jaudu mesties cīņā ar pasaules čempionēm. Divas no sešām A grupas komandām — Austrālija un Krievija — jau nodrošinājušas vietu ceturtdaļfinālā, bet uz atlikušajām divām vakancēm visreālāk pretendē trīs vienības: Baltkrievija, Koreja un Latvija. Pat hipotētiskā uzvara pār pasaules čempionēm latvietes neatbrīvos no pienākuma pēdējā mačā svētdien apspēlēt Korejas izlasi. Tas nozīmē, ka priekšsacīkšu finiša taisnē jāpatur acīs stratēģiskā situācija turnīra tabulā.

To labi saprot arī valstsvienības galvenais treneris Ainars Zvirgzdiņš. "Vajadzētu spēlēt atraisīti, savam priekam. Tad skatīsimies, kas iznāks. Viņām ir tik augstas klases spēlētājas, ka gadījumā, ja saspringsim un ļoti gribēsim labi nospēlēt, nekas labs neiznāks. Ja spēle parādīs, ka neesam gatavi cīnīties par uzvaru, varēs dot iespēju izspēlēties visām, un līderes pataupīsim cīņai ar Koreju," tā treneris ieskicēja iespējamo rīcības modeli.

Austrālijas izlase pirmajos trijos mačos Pekinā demonstrējusi ļoti labu sniegumu, un gan Anete Jēkabsone–Žogota, gan daudzi citi basketbola pazinēji tai paredz līdzdalību olimpiskā turnīra finālmačā ar ASV komandu. Spilgtas līderes (ieskaitot par pasaulē spožāko zvaigzni uzskatīto centra spēlētāju Lorēnu Džeksoni), WNBA un Eiropas labākajās komandās uzkrātā spēļu pieredze, laba komplektācija visās pozīcijās — šai komandai grūti atrast vājo vietu. Toties austrālietes acīgi prot izmantot sāncenšu vājumu brīžus un īsā laikā iekrāt izšķirošu pārsvaru.

Vēl piektdien Latvijas komandas sportiskās perspektīvas būtiski ietekmēs mačs Baltkrievija — Koreja, kurā nopietni būs jātur īkšķi par mūsu kaimiņvalsts veiksmi. Proti, ja korejietes gūs virsroku un baltkrievietes pēdējā kārtā pārspēs Brazīliju, Latvijas vienībai mačā ar Koreju būs vajadzīga uzvara ar lielu punktu starpību, lai kompensētu pret Baltkrieviju piedzīvoto sagrāvi (no otras puses: tādā gadījumā teorētiski pavērtos iespēja tabulā pakāpties pat uz trešo vietu un izvairīties no ASV izlases sastapšanas ceturtdaļfinālā…).

Basketbols

Dāmu olimpiskais turnīrs


Situācija A grupā:

Austrālija 3 3-0 +62

Krievija 3 3-0 +16

Baltkrievija 3 1-2 -3

Latvija 3 1-2 -26

Koreja 3 1-2 -27

Brazīlija 3 0-3 -22

15.augustā: 6.15 Latvija — Austrālija, 9.30 Krievija — Brazīlija, 17.15 Koreja — Baltkrievija.

Situācija B grupā:

ASV 3 3-0 +141

Spānija 3 2-1 +39

Ķīna 3 2-1 -25

Čehija 3 1-2 -25

Jaunzēlande 3 1-2 -36

Mali 3 0-3 -94

15.augustā: 4.00 Čehija – Jaunzēlande, 11.45 Ķīna – Mali, 15.00 ASV – Spānija.

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli


Hokejs

Vairāk Hokejs


Basketbols

Vairāk Basketbols


Futbols

Vairāk Futbols


Teniss

Vairāk Teniss


Volejbols

Vairāk Volejbols


Motoru sports

Vairāk Motoru sports


Vieglatlētika

Vairāk Vieglatlētika


Riteņbraukšana

Vairāk Riteņbraukšana


Ziemas sports

Vairāk Ziemas sports


Citi

Vairāk Citi