Laika ziņas
Šodien
Apmācies
Rīgā +8 °C
Apmācies
Trešdiena, 2. oktobris
Skaidris, Ilma

Latvijas basketbolistes zaudē Krievijai olimpiskās debijas reizē

Latvijas dāmu basketbola valstsvienībā Pekinā olimpiskā turnīra A grupas pirmās kārtas spēlē ar 57:62 (31:29) zaudēja Eiropas čempionēm un pasaules vicečempionēm Krievijas basketbolistēm. Otrajā kārtā (pirmdien plkst.11.45 pēc Rīgas laika) Latvijas valstsvienības pretinieces būs Baltkrievijas basketbolistes.

Pirmos punktus olimpiskajās spēlēs Latvijai ar precīzu trīspunktnieku guva Gunta Baško. Taču nākamie 13 (!) metieni no spēles lidoja grozam garām, ne īpaši veicās arī soda metienu izpildē (4/10), un ceturtdaļas vidū krievietes, izmantojot auguma pārsvaru, panāca 13:5 pārsvaru. Tomēr pašaizliedzīga Latvijas komandas spēle aizsardzībā lielāku starpību sāncensēm izcīnīt gan neļāva.

Maisam galu otrās ceturtdaļas sākumā pavēra Liene Jansone (5 punkti pēc kārtas, 14 p.ceturtdaļā). Viņai piebalsoja arī Eglīte un Kubliņa, un otrās ceturtdaļas vidū rezultāts atkal bija neizšķirts – 19:19. Pašās puslaika beigās ar tālu trīspunktu metienu Ieva Tāre izvirzīja vadība latvietes (31:29).

Spēle aizsardzībā abu komandu izpildījumā dominēja arī pēc pārtraukuma, un vērā ņemamu pārsvaru iegūt neizdevās – līdz ceturtdaļas vidū divus uzbrukumus pēc kārtas ar tālmetieniem pabeidza Latvijas izlases uzbrukuma līderes godu no cieši nosegtās Jēkabsones-Žogotas pārņēmusī Jansone (41:32). Ceturtdaļa beidzās 48:41.

Ceturtās ceturtdaļas sākums bija neveiksmīgs. Atkal “apstājās” Latvijas izlases uzbrukums, Krievijas izlase vispirms ātri samazināja atpalicību līdz vienam punktam (48:47), bet nepilnas četras minūtes līdz pamatlaika beigām latvietes jau bija mīnusos (51:54). Diemžēl atlikušajā laikā pretlīdzekļus krietni precīzāk spēlēt sākušajam pretinieču aizsardzībai atrast neizdevās. Arī ar sava groza sargāšanu tik labi vairs neveicās, un titulētās pretinieces Latvijas basketbolistēm olimpiskās debijas reizē sagādāja zaudējumu.

Viens no zaudējuma iemesliem bija ārkārtīgi neveiksmīgā soda metienu izpilde (9/20).

A grupas pirmajās spēlēs pasaules čempiones austrālietes pārliecinoši pieveica Baltkrieviju 83:64, bet Dienvidkoreja pagarinājumā ar 68:62 uzvarēja Brazīliju. Ceturtdaļfinālam kvalificēsies četru pirmo vietu ieguvējas.

Krievija – Latvija 62:57 (14:7, 24:15, 17:12, 21:9)

Krievija: Ščogoļeva 13 (12 atl.), Korstina 13, Hemona 11, Kuzina 8, Stepanova 8, Abrosimova 3, Rahmatuļina 2, Karpuņina 2, Osipova 2.

Latvija: Jansone 24, Jēkabsone-Žogota 7 (6 piesp., 4 atl.), Tamane 6, Baško 6, Kubliņa 6, Eglīte 5, Tāre 3, Eibele, Krūmberga

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli


Hokejs

Vairāk Hokejs


Basketbols

Vairāk Basketbols


Futbols

Vairāk Futbols


Teniss

Vairāk Teniss


Volejbols

Vairāk Volejbols


Motoru sports

Vairāk Motoru sports


Vieglatlētika

Vairāk Vieglatlētika


Riteņbraukšana

Vairāk Riteņbraukšana


Ziemas sports

Vairāk Ziemas sports


Citi

Vairāk Citi