Laika ziņas
Šodien
Daļēji apmācies
Rīgā +19 °C
Daļēji apmācies
Piektdiena, 20. septembris
Marianna, Ginters, Guntra

Latvijas bīčvolejbolisti pirms PČ bez skaļiem solījumiem

Pirms sezonas nozīmīgākā starta pasaules čempionātā, kas piektdien sāksies Vīnē, Latvijas vadošie pludmales volejbolisti nemētājas ar skaļiem un ambicioziem paziņojumiem. Līdzšinējās sezonas rezultāti un dažu spēlētāju veselības problēmas rada piesardzības fonu, taču katrs no trim mūsu duetiem lolo cerību iesaistīties cīņā par augstām vietām. Sacensības tiešraidē translēs Best4Sport TV kanāls. Tā pārraudzībā gan būs tikai centrālais korts, kur grupu turnīrā latvieši viesosies vienu reizi, bet pārējo spēļu tiešraides jāmeklē interneta dzīlēs.

Pasaules meistarsacīkstes notiek reizi divos gados, bet līdz šim tās Latvijas pludmales volejbolam nav bijušas ļoti ražīgas. Laikā, kad uzplauka Jāņa Šmēdiņa un Mārtiņa Pļaviņa komanda, uz pasaules skatuves vēl toni noteica brazīlieši un amerikāņi, bet vēlāk pasaules tūrē sezonu no sezonas dominējušajam Šmēdiņa un Aleksandra Samoilova duetam pasaules čempionātā pagaidām bijis tikai viens kopīgs starts.

Kuplākā pārstāvniecība Latvijai bija pirms četriem gadiem Polijas Stare Jablonkos, taču no četriem pāriem tikai viens aizcīnījās līdz astotdaļfinālam, kur Šmēdiņš/Samoilovs negaidīti piekāpās nedēļu iepriekš Saulkrastu kokteili baudījušajiem kanādiešiem Sekstonam un Šolkam. Pirms diviem gadiem Hāgā Latvijas dueti ieguva tikai vienu ceļazīmi, turklāt traumas dēļ nevarēja spēlēt Jānis Šmēdiņš. Pēdējā brīdī kopā saliktais Samoilova/Pļaviņa duets arī tur zaudēja kanādiešiem – šoreiz Bonstokam/Šahteram.

Šosezon atsevišķos turnīros pa reizei pusfinālā spēlējuši gan Aleksandrs Samoilovs un Jānis Šmēdiņš, gan Mārtiņš Pļaviņš un Haralds Regža, kuri tika četriniekā pirms nedēļas notikušajā pasaules tūres posmā Polijā. Diemžēl cīņā par trešo vietu sadursmē ar reklāmas plakāta balstu ceļgalu apskādēja Regža. 

Visu rakstu lasiet piektdienas laikrakstā Diena!

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli


Hokejs

Vairāk Hokejs


Basketbols

Vairāk Basketbols


Futbols

Vairāk Futbols


Teniss

Vairāk Teniss


Volejbols

Vairāk Volejbols


Motoru sports

Vairāk Motoru sports


Vieglatlētika

Vairāk Vieglatlētika


Riteņbraukšana

Vairāk Riteņbraukšana


Ziemas sports

Vairāk Ziemas sports


Citi

Vairāk Citi