Laika ziņas
Šodien
Skaidrs
Rīgā +19 °C
Skaidrs
Sestdiena, 21. septembris
Matīss, Modris, Mariss

Latvijas čempionāta pludmales volejbolā kopējais balvu fonds būs 12 000 eiro

"Ergo Open" Latvijas pludmales volejbola čempionāta kopējais balvu fonds šosezon būs 12 000 eiro, piektdien preses konferencē pavēstīja organizatori.

Šogad Latvijas čempionātā vīriem plānoti seši posmi, bet dāmām - četri. Pirmās sacensības jau šajā nedēļas nogalē risināsies Majoru pludmalē Jūrmalā, bet pieminēšanas vērts ir no 5. līdz 7.augustam gaidāmais posms Alūksnē, jo šajā pilsētā iepriekš sacensības nav aizvadītas. Savukārt sezonas pēdējais posms no 26. līdz 28.augustam tiks aizvadīts Eiropas Volejbola konfederācijas (CEV) Jūrmalas "Masters" kategorijas posma stadionā, kurā būs teju 3000 vietas, un tas ir iekļauts Austrumeiropas Volejbola zonālās asociācijas (EEVZA) kalendārā, tādēļ pulcēs arī ārzemju duetus.

Tā kā olimpiskā sezona pludmales volejbolā ir īpaši intensīva, Latvijas čempioni tiks kronēti jau sezonas vidū posmā, kad no 22. līdz 24.jūlijam Jūrmalā tiks aizvadīts finālposms. Tajā dalību plānojuši visi labākie valsts dueti.

"Nākamajā gadā sevi kā posma rīkotāju grib pieteikt Ventspils. Šogad nenorisināsies posms Daugavpilī, jo notikušas izmaiņas "Latvijas Dzelzceļā", kas bija šī posma atbalstītājs," teica Latvijas Volejbola federācijas (LVF) prezidents Atis Sausnītis. "Runāju ar vadību un arodbiedrību, viņi vēlas turpināt sadarbību. Interese par organizēšanu ir."

"Pēc Londonas olimpiskajām spēlēm teicām - sāksim iesildīties, bet tagad jau ir klāt nākamā Olimpiāde. Mums ir izdevies vēl vairāk Latvijā popularizēt šo brīnišķīgo sporta veidu," uzskata turnīra ģenerālsponsora "Ergo" valdes locekle Baltijas valstīs Ingrīda Ķirse. "Domājam, kā popularizēt veselīgu dzīvesveidu, kas ir valsts un sabiedrības pamatakmens. Pludmales volejbolu var spēlēt jebkur, kur ir izveidots laukums. Ikviens var nākt un baudīt sacensības - brīnišķīgi, ka sacensības notiek ne tikai Rīgā un Jūrmalā, bet arī Alūksnē. Darīsim visu, lai iesildītu sportistus un līdzjutējus olimpiskajām spēlēm."

"Pēdējo gadu laikā ir izveidojusies spēcīga līga un čempionāts, kur stiprināt meistarību un augt. Rihards Finsters un Edgars Točs tam ir ļoti labs piemērs - viņi šogad sevi jau mēģina pierādīt dziļākos laukumos," teica LVF ģenerālsekretārs Ainārs Dakša. "Čempionāta fināls notiks sezonas vidū, jo nākas pielāgoties citām sacensībām. Lai redzētu visus labākos, ir jāpielāgojas. Svarīgākais posms - fināls - būs 22.-24.jūlijā, kad redzēsim visus spēcīgākos Latvijas pludmales volejbolistus."

"Kopumā būs seši posmi kungiem un četri dāmām. Kopējais balvu fonds būs 12 000 eiro. Radam interesi ne tikai vietējiem sportistiem, bet arī pāriem no citām valstīm, kuras pārstāv jau potenciālie Pasaules kausa posmu dalībnieki. Visi Latvijas posmi ir starptautiskajā kalendārā, un pirmo sešu vietu ieguvēji saņems ranga punktus," stāstīja Dakša. "Bez Alūksnes tika izskatītas arī Smiltenes, Valmieras un Limbažu kandidatūras. Ir cerības, ka Alūksne varētu nostiprināties sacensību kartē."

"Turnīra līmenis ir uzlabojies. Kas svarīgi, arī balvu fonds nav samazinājies. Domāju, būs interesantas cīņas, startēs arī bijušies olimpieši, piemēram, Ruslans Sorokins. Pie tam fināls norisināsies tad, kad pludmales volejbols būs pašas uzmanības orbītā," uzskata Točs. "Savā kalendārā pēc iespējas vairāk mēģināsim iekļaut Latvijas čempionāta posmus. Viens no svarīgākajiem posmiem būs "Saulkrastu kokteilis" un, protams, arī Latvijas fināls, kur būs cīņa par tituliem. Nespēlējam punktu dēļ, bet gan sev un sporta veida popularizēšanai."

Kā zināms, sekojot augustā paredzētajam "Masters" posmam, 2017.gadā Latvijā risināsies Eiropas čempionāta finālposms, bet 2018.gadā ir cerības pirmoreiz organizēt Pasaules kausa sacensības.

Kā izteicās Sausnītis, uz šī gada Eiropas čempionātu, kas jau nākamnedēļ notiks Šveicē, dosies arī Latvijas pārstāvji, lai paskatītos, kā tiek rīkots turnīrs, un sagatavotos nākamā gada Eiropas čempionāta finālam.

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli


Hokejs

Vairāk Hokejs


Basketbols

Vairāk Basketbols


Futbols

Vairāk Futbols


Teniss

Vairāk Teniss


Volejbols

Vairāk Volejbols


Motoru sports

Vairāk Motoru sports


Vieglatlētika

Vairāk Vieglatlētika


Riteņbraukšana

Vairāk Riteņbraukšana


Ziemas sports

Vairāk Ziemas sports


Citi

Vairāk Citi