Laika ziņas
Šodien
Viegls lietus
Rīgā +14 °C
Viegls lietus
Sestdiena, 28. septembris
Sergejs, Svetlana, Lana

Latvijas čempionāts orientēšanās maratonā

Latvijas kausa izcīņa noslēdzās ar orientēšanās maratonu jeb pagarināto distanci Īvandes mežos, kur agrāk noticis gan Latvijas, gan Baltijas čempionāts. Elites grupās uzvaru izcīnīja Krūmiņš un Kokina. 

Latvijas čempionāts orientēšanās maratonā laikam jau ir vienīgais maratons pasaulē, kura garums nav 42,195 km. Lai nu kā arī būtu, Latvijā jau tradicionāli tas ir sezonas noslēguma mačs. Šogad gan vēl sagaidāms Latvijas čempionāts naktī.

Šogad rīkotāji bija sagādājuši patiešām smagas un garas distances interesantā apvidū, kur bija daudz skriešanas pa bezceļiem, kā arī ceļu variantu izvēļu iespējas.

Ar kopējo startu saulainā rītā distancē devās 13 elites vīri un tikai četras sievietes. Sacensības vīriešu elitē attīstījās jau pēc klasiska scenārija. Distances sākumā bija vienīgā izkliede visā distancē - "taurenītis", kurā no piecu potenciālo medaļu pretendentu loka atšķīrās Andris Jubelis tikai tāpēc, ka bija cits variants. Jānis Krūmiņš, Edgars Bertuks, Artūrs Pauliņš un Didzis Vīksne turpināja distanci kopā. Klasiskais scenārijs ir tāds, ka visa grupa turās kopā līdz 2/3 distances, kad pa vienam "atbirst" konkurenti, līdz finišā kā uzvarētājs ieskrien Jānis Krūmiņš. Secība, kādā konkurenti neizturēja tempu bija sekojoša - Edgars Bertuks, Artūrs Pauliņš, Didzis Vīksne. Līdz ar to Pauliņš, kas ir pazīstams kā īso distanču speciālists, izcīnīja pārsteidzošu bronzas medaļu orientēšanās maratonā, Didzis Vīksne, kurš šogad vēl ir juniors, bet pavasarī nekvalificējās pasaules junioru čempionātam, saņēma savu pirmo individuālo medaļu elites grupā, bet jau astoto reizi uzvarēja Jānis Krūmiņš. Zigmārs Gailis bija sestais, Daniils Ozoliņš septītais, bet veterāns Aivars Mihailovs kārtējo reizi pieveica elites grupas distanci, šoreiz pa četrām stundām un 12.vietā.

Sieviešu elitē Kristīne Kokina un Zanda Abzalone veica distanci kopā gandrīz līdz beigām, kur Kristīne tomēr izturēja tempu un sešus kontrolpunktus pirms beigām ieguva vadību, kuru noturēja līdz pat finišam. Trešo vietu, pārspējot veterāni Baibu Ozolu, ieguva Linda Katlapa. Nevienas Ausekļa meitenes elitē nebija.

Savu augsto līmeni sezonas otrajā pusē atkal apliecināja Amanda Zīlišķe ar pārliecinošu uzvaru S20 grupā, Annija Zaļaiskalna S16 grupā finišā ieguva otro vietu, Baibai Smilai S35 grupā dalīta trešā vieta. Ints Ulmanis V40 grupā tikai finiša cīņā piekāpās Ģirtam Liniņam, savukārt Jolantai Burai S40 grupā bronza. Jāpiebilst, ka daudzi spēcīgi Latvijas sportisti tajā nedēļas nogalē bija devušies uz 25-Manna sacensībām Zviedrijā. 25-Manna ir 25 cilvēku stafetes sacensības, pēc struktūras līdzīgas mūsu Klubu Stafetēm. No Ausekļa tajās piedalījās Krista Mihailova, Edgars Laķis un Jānis Tamužs.

Beigusies LK 2011 izcīņa un, kā parasti, godalgotas vietas ir ieguvuši tie, kas spējuši sakombinēt kvantitāti ar kvalitāti visprecīzāk. Auseklī tas vislabāk izdevies Aivaram Mihailovam V45 grupā un Baibai Smilai S35 - abi ir uzvarētāji. S40 grupā 2. un 3. vietu, secīgi, aizņem Jana Lepiksone un Inta Mihailova. Abās junioru grupās ir pa pjedestāla iemītniekam - Amandai Zīlišķei 2., bet Edgaram Laķim 3.vieta. Tāpat ir arī 18 grupās, kur trešās vietas ir Beātai Zaļaiskalnai un Mikum Puriņam. 3.vietu 16 grupā ieguva Alvis Reinsons.

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli


Hokejs

Vairāk Hokejs


Basketbols

Vairāk Basketbols


Futbols

Vairāk Futbols


Teniss

Vairāk Teniss


Volejbols

Vairāk Volejbols


Motoru sports

Vairāk Motoru sports


Vieglatlētika

Vairāk Vieglatlētika


Riteņbraukšana

Vairāk Riteņbraukšana


Ziemas sports

Vairāk Ziemas sports


Citi

Vairāk Citi