Laika ziņas
Šodien
Daļēji saulains
Rīgā +11 °C
Daļēji saulains
Ceturtdiena, 3. oktobris
Ilizana, Elza

Latvijas paralimpiskā komiteja Gada balvai nominējusi Apini, ratiņbasketbolistus un stājhokejistus

Latvijas Paralimpiskā komiteja paziņojusi trīs nominantus, kas izvirzīti uz Latvijas Gada balvu sportā nominācijā "Latvijas Paralimpiskās komitejas speciālbalva", aģentūru BNS informēja trešdien, 23. decembrī, paredzētās balvu pasniegšanas ceremonijas rīkotāji.

Balvu pasniegšanā labākie invalīdu sporta pārstāvji tiks godināti otro gadu pēc kārtas. Balvai nominēti trīs pretendenti - vieglatlēts Aigars Apinis, Latvijas Ratiņbasketbola sporta federācija un Latvijas stājhokeja izlase.

Apinis nominēts par izcīnīto pasaules spēļu čempiona titulu lodes grūšanā un diska mešanā IWAS (Starptautiskā ratiņnieku un amputantu sporta federācija) Pasaules spēlēs Bangalorā, Indijā, Latvijas Ratiņbasketbola sporta federācija - par Eiropas čempionāta ratiņbasketbolā organizēšanu Cēsīs, un Latvijas ratiņbasketbola izlases izcīnīto 3. vietu Eiropas Čempionātā C divīzijā. Savukārt Latvijas stājhokeja izlase nominēta par izcīnīto 3. vietu Eiropas čempionātā Sanktpēterburgā, Krievijā.

Latvijas Paralimpiskās komitejas izpilddirektors Andris Ulmanis uzsver, ka neskatoties uz ekonomiskās krīzes radītām finansiālām problēmām, Latvijas sportisti šogad godam pārstāvēja valsti starptautiskās sacensībās, kā arī organizēja gan Latvijas čempionātus, gan starptautiskus turnīrus.

"Neraugoties uz to, ka 2009. gads paralimpiskajā sportā Latvijā bija klusāks, jo finansiālais atbalsts no valsts budžeta bija septiņas reizes mazāks un arī labvēļu, mecenātu atsaucība bija pieticīgāka, Latvijas sportisti guvuši nozīmīgus panākumus. Latvijas Ratiņbasketbola sporta federācija drosmīgi un neatlaidīgi, parādot lielisku organizatoru prasmi, noorganizēja otro labāko ratiņbasketbola pasākumu pēc Pekinas Paraolimpisko spēļu turnīra. Latvijas Invalīdu sporta federācija šogad organizēja ziemas un vasaras Latvijas čempionātus vieglatlētikā. Tāpat, aizbraucot tikai 10 cilvēku sastāvā, savu lielisko sagatavotību parādīja Latvijas izlase stājhokejā, kas Eiropas čempionātā Krievijā izcīnīja trešo vietu," sasniegtos panākumus uzteica Ulmanis.

Pirmo reizi Paralimpiskās komitejas speciālbalva tika pasniegta pērn, kad to ieguva arī šogad nominētais Aigars Apinis.

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli

Latvijas vadošā skrējēja Caune mainījusi treneri

Latvijas vadošā vieglatlētikas vidējo distanču skrējēja Agate Caune neturpina sadarbību ar treneri Raiti Ravinski un tagad strādā Uģa Joča uzraudzībā, žurnālam "Sporta Avīze" atkl...

Hokejs

Vairāk Hokejs


Basketbols

Vairāk Basketbols


Futbols

Vairāk Futbols


Teniss

Vairāk Teniss


Volejbols

Vairāk Volejbols


Motoru sports

Vairāk Motoru sports


Vieglatlētika

Vairāk Vieglatlētika


Riteņbraukšana

Vairāk Riteņbraukšana


Ziemas sports

Vairāk Ziemas sports


Citi

Vairāk Citi