Laika ziņas
Šodien
Skaidrs
Rīgā +13 °C
Skaidrs
Ceturtdiena, 28. marts
Ginta, Gunda, Gunta

Latvijas pārstāvji triumfē PČ šahboksā amatieriem

Aizvadītajā nedēļas nogalē Turcijas pilsētā Antālijā norisinājās pasaules amatieru čempionāts šahboksā. Šajā sporta veidā tiek apvienots šahs un bokss, spēlētājiem boksa ringā pamīšus aizvadot trīs šaha un divus boksa raundus. Uzvarētājs mačā ir tas spēlētājs, kurš pirmais vai nu nokautē savu pretinieku, vai nu piesaka tam matu.

Par pasaules čempioniem savās svara un vecuma kategorijās kļuva Latvijas pārstāvji Maksims Golubovskis un Oļegs Petrovskis.

Golubovskis, kurš ir divkārtējs Latvijas čempions boksā kadetiem un meistarkandidāts šahā, izcīnīja pasaules čempiona titulu U18 vecuma grupā līdz 60 kg. Kā pastāstīja jaunais šahboksa pasaules čempions, tad šobrīd amatieru čempionāts galvenokārt tiek rīkots, jo maz ir šī sporta veida profesionāļu, kuri būtu profesionāli gan šahisti, gan bokseri. Šajā čempionātā pārsvarā piedalījās bokseri, kuriem šaha līmenis bija visai zems. Tā kā čempionāta izspēles kārtība paredzēja, ka pirmais 3 minūšu raunds bija šaha raunds, tad daļa maču beidzās jau pirmajā raundā, nemaz netiekot līdz boksam. Tas izskaidrojams ar to, ka vairāki spēlētāji zaudēja savu šaha partiju ar elementāro “bērna matu” – partija beidzas ap 4. gājienu.

Pašam Golubovskim šis bija pirmais šahboksa turnīrs. Maksims cīņas sportiem pievērsies jau 4 gadu vecumā, kad sāka iet džudo, tad nodarbojās ar kikboksu, Taizemes boksu, un paralēli šaha nodarbībām nonācis līdz klasiskajam boksam, kas tagad dabīgi savienojās šahboksā. Jaunais šahboksa čempions ir arī aktīvs Youtube bloga autors – savā kanālā viņš spēlē šahu un analizē citu spēlētāju partijas. Pašam Maksimam mīļākais sporta veids ir tieši abu sporta veidu apvienojums – šahbokss. Šajā sporta veidā viņam ir līdz šim labākie sasniegumi – pasaules čempions.

Finālcīņā Maksims ieguva izšķirošu pārsvaru jau pirmajā šaha raundā, tomēr gribēja arī paboksēties, tamdēļ speciāli nospēlēja stipri zem savām spējām 2. šaha raundā, izpelnoties publikas smieklus, kurus acīmredzami uzjautrināja Maksima abu torņu upuris, ar nodomu paildzināt spēli. Tomēr Latvijas pārstāvis nezināja, ka viņam pretī ir Turcijas čempions boksā. Par laimi arī otrajā – boksa - raundā Maksims turējās godam, un pēdējā šaha raundā ielika pretiniekam matu.

 

Čempionātā kopā piedalījās aptuveni 100 sportistu no 15 pasaules valstīm, visvairāk tika pārstēvēti Turcijas, Indijas un Francijas šahbokseri. Otrs Latvijas pārstāvis Oļegs Petrovskis čempiona titulu ieguva bez cīņas finālmačā, jo viņa pretinieks no Izraēlas bija kārtīgi saboksēts pusfinālā.

Top komentāri

citu vidū
c
Nez vai šiem ampelmaņiem arī izmaksās dāsnas MK balvas no neapredzētiem līdzekļiem.
ieteikums
i
Palaidiet Briedi ringā, un viņš varbūt zaudēs pirmo šaha partiju, bet tālāk uzvarēs jebkuru šahbokseri.
Skatīt visus komentārus

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli


Hokejs

Vairāk Hokejs


Basketbols

Vairāk Basketbols


Futbols

Vairāk Futbols


Teniss

Vairāk Teniss


Volejbols

Vairāk Volejbols


Motoru sports

Vairāk Motoru sports


Vieglatlētika

Vairāk Vieglatlētika


Riteņbraukšana

Vairāk Riteņbraukšana


Ziemas sports

Vairāk Ziemas sports


Citi

Vairāk Citi