Laika ziņas
Šodien
Apmācies
Rīgā +2 °C
Apmācies
Piektdiena, 19. aprīlis
Vēsma, Fanija

Latvijas pludmales volejbolisti atklāj Eiropas čempionāta finālsacensību stadionu Majoros

Otrdien, 15.augustā, simboliski atzīmējot Majoru pludmalē uzbūvētā stadiona gatavību Eiropas čempionātam pludmales volejbolā, pirmās serves izpildīja Aleksandrs Samoilovs un Latvijas čempiones Tīna Laura Graudiņa un Anastasija Kravčenoka. 2017 CEV Eiropas čempionāta finālsacensības Jūrmalā sāksies trešdien, 16.augustā.

Vērienīgajās pludmales volejbola sacensībās piecu dienu garumā startēs 64 Eiropas un pasaules spēcīgākie pludmales volejbola sieviešu un vīriešu pāri no 19 valstīm, kas cīnīsies par Eiropas čempionu tituliem. Čempionāta finālsacensību norisei Majoru pludmalē ir uzbūvēts pludmales volejbola stadions ar 3200 skatītāju vietām. 

Viens no sacensību favorītiem jūrmalnieks Aleksandrs Samoilovs, kas kopā ar savu partneri Jāni Šmēdiņu jau vairāk nekā nedēļu nopietni gatavojas tieši šim turnīram, atzina, ka šīs ir sezonas nozīmīgākās sacensības: "Ieguldīts ir liels darbs, jo jau pēc pasaules čempionāta kopā ar itāļu pāri nopietni trenējamies, lai sagatvotos Eiropas čempionāta finālam".

Latvijas čempiones Tīna Laura Graudiņa un Anastasija Kravčenoka atzina, ka jūtas labi un šodien ir aizvadījušas pēdējo treniņu pirms nozīmīgo sacensību sākuma, kā arī atzina, ka ir gatavas 16.jūlijā plkst.14:10 uzsākt cīņu pret šveicietēm. Galvenais šo sacensību mērķis meitenēm ir stabili, bez kritumiem aizvadīt grupu turnīra spēles un kvalificēties izslēgšanas spēlēm, lai tālāk pacīnītos par godalgām.

Lai novērtētu sacensību norises atbilstību Eiropas Volejbola konfederācijas (CEV) izvirzītajām prasībām, Jūrmalā ir ieradies CEV tehniskais delegāts Dirks Dehers no Šveices, kas augsti novērtēja turnīra organizatoru līdz šim paveikto darbu un izaugsmi. Dehers arī uzsvēra, ka šī gada Eiropas čempionāta finālsacensībās būs pārstāvēti Eiropas un pasaules vadošie spēlētāji, no kuriem daudzus pirms divām nedēļām varējam redzēt pasaules čempionātā Vīnē, tajā skaitā zelta medaļas izcīnījušās vācietes Laura Ludviga un Kira Valkenhorsta, kuras jau ir ieradušās Jūrmalā.

Sacensību organizators, Latvijas Volejbola federācijas prezidents, Atis Sausnītis sveica visus klātesošos un novēlēja veiksmi sacensību dalībniekiem, kā arī akcentēja Latvijas Volejbola federācijas apņemšanos neapstāties pie sasniegtā un turpināt strādāt pie tālākas attīstības. Atskatoties uz pēdējā laikā paveikto, var secināt, ka šo pēdējo četru gadu laikā ir paveikts tiešām milzīgs darbs, lai gan sākotnēji neviens īsti neticēja, ka reiz uz Jūrmalu tiks atvests Eiropas čempionāta fināls.

Jūrmalas pilsētas domes priekšsēdētāja vietniece Rita Sproģe sacīja, ka Jūrmala ar lielu gandarījumu jau ceturto gadu uzņem lielo volejbolu – Eiropas līmeņa sacensības -, un pauda gandarījumu, ka šogad Jūrmalas smiltīs notiks Eiropas nozīmīgākais notikums pludmales volejbolā. Sproģe uzsvēra, ka pludmales volejbols ir pilsētas sporta jomas prioritāte, un Jūrmalas pilsētai, salīdzinot ar citām pludmales volejbola lielpilsētām, viena no lielākajām priekšrocībām ir dabiskā pludmale ar attīstītu un infrastruktūru augstākā līmeņa sacensību norisei.

Eiropas nozīmīgākais pludmales volejbola notikums sāksies trešdien, 16.augustā, plkst 9. un pirmie Majoru stadiona centrālajā laukumā spēlēs Toms Šmēdiņš un Aleksandrs Solovejs, kuri tiksies ar Rio bronzas medaļniekiem Aleksandru Brouveru un Robertu Mēuvsenu no Nīderlandes.

Pirmajās divās sacensību dienās, 16. un 17.augustā, grupu turnīra spēlēs novērtēt Eiropas spēcīgāko pludmales volejbolistu sniegumu varēs bez maksas, savukārt pārējās dienās – piektdien, sestdien un svētdien - sacensību apmeklēšanai jāiegādājas biļetes, kuras pieejamas www.bezrindas.lv.

2017 CEV Eiropas čempionāta fināla spēļu televīzijas translāciju tiešraides Latvijā sākot ar 18. augusta plkst.16 tiks nodrošinātas kanālā TV6. Visas čempionāta spēles jau no trešdienas, 16. augusta, tiešraidē tiks translētas mobilajā televīzijā LMT Straume, kā arī portālos Diena.lv, Sportacentrs.com, Skaties.lv un Tvnet.lv.

Ar Eiropas Volejbola konfederācijas (CEV) oficiālā partnera Infront Sports & Media starpniecību sacensības no Jūrmalas tiks translētas ne tikai lielākajā daļā Eiropas, bet arī Āfrikā, Amerikā, Āzijā un pat Okeānijas valstīs. To valstu vidū, kurās ar TV starpniecību būs iespējams sekot Jūrmalā notiekošajam turnīram, būs pat Ziemeļkoreja.

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli


Hokejs

Vairāk Hokejs


Basketbols

Vairāk Basketbols


Futbols

Vairāk Futbols


Teniss

Vairāk Teniss


Volejbols

Vairāk Volejbols


Motoru sports

Vairāk Motoru sports


Vieglatlētika

Vairāk Vieglatlētika


Riteņbraukšana

Vairāk Riteņbraukšana


Ziemas sports

Vairāk Ziemas sports


Citi

Vairāk Citi