Laika ziņas
Šodien
Daļēji saulains
Rīgā +15 °C
Daļēji saulains
Sestdiena, 28. septembris
Sergejs, Svetlana, Lana

Latvijas Riteņbraukšanas federācija nosauc pretendentus dalībai olimpiskajās spēlēs

Latvijas Riteņbraukšanas federācijā (LRF) noteikti vairāki pretendenti dalībai Londonas olimpiskajās spēlēs, kur Latvijas velosportistiem šosejas disciplīnās pagaidām atvēlēta tikai viena vakance, aģentūrai BNS pirmdien pastāstīja LRF ģenerālsekretāre Iveta Gūtmane.

Olimpisko kandidātu sarakstā iekļāva Alekseju Saramotinu, Gati Smukuli un Andri Smirnovu, kā arī Induli Bekmani, Armandu Bēci, Tomu Skujiņu un Andžu Flaksi. Reālākas izredzes uz olimpisko startu ir Saramotinam, Smukulim vai Smirnovam, taču jārēķinās, ka riteņbraukšana tikai nosacīti ir individuāls sporta veids un labai sagatavotībai nepieciešama lielāka komanda, paskaidroja Gūtmane. LRF kandidātu sarakstu iesniegs Latvijas Olimpiskajā komitejā (LOK), kam līdz 17.novembrim jāapstiprina Latvijas riteņbraukšanai piešķirtās kvotas pieņemšana.

Olimpisko kandidātu gaitas pārraudzīs izlases treneris Vitālijs Smirnovs, kam būs jāseko visiem velosportistu panākumiem un fiziskajai sagatavotībai.

"Mums [LRF] vēl būs jālemj par to, kurš startēs olimpiskajās spēlēs. Negribam steigties ar lēmumu, jo gribam aizsūtīt vislabāko kandidātu," teica Gūtmane un piebilda, ka olimpisko spēļu dalībnieku varētu nosaukt pavasara beigās, iespējams, maijā.

LRF arī pieteiksies uz papildu olimpiskajām kvotām un sekos citu valstu federāciju aktivitātēm, lai izmantotu iespējas, ja tādas radīsies, uzsvēra Gūtmane. Pieteikties papildu kvotām var līdz februārim, un LRF ir ieinteresēta gan saņemt kādu papildu vietu grupas braucienā, gan tikt pie starta iespējas individuālajā distancē ar atsevišķu startu. Ja visas valstīm atvēlētās kvotas netiks aizpildītas, Starptautiskā Riteņbraukšanas savienība (UCI) tās no jauna sadalīs nākamgad martā vai aprīlī.

Pekinas olimpiskajās spēlēs 2008.gadā Latviju grupas braucienā šosejā pārstāvēja Gatis Smukulis un Raivis Belohvoščiks, kurš vienīgais piedalījās arī individuālajā distancē ar atsevišķu startu.

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli


Hokejs

Vairāk Hokejs


Basketbols

Vairāk Basketbols


Futbols

Vairāk Futbols


Teniss

Vairāk Teniss


Volejbols

Vairāk Volejbols


Motoru sports

Vairāk Motoru sports


Vieglatlētika

Vairāk Vieglatlētika


Riteņbraukšana

Vairāk Riteņbraukšana


Ziemas sports

Vairāk Ziemas sports


Citi

Vairāk Citi