Laika ziņas
Šodien
Daļēji saulains
Rīgā +10 °C
Daļēji saulains
Piektdiena, 10. maijs
Maija, Paija

Latvijas sieviešu kērlinga izlase pasaules čempionātā piekāpjas arī Kanādai un Ķīnai

Latvijas kērlingistes pasaules čempionātā otrdien piedzīvoja vēl divas neveiksmes, piekāpjoties gan Ķīnas, gan Kanādas izlasēm., vēsta komandas pārstāvji.

Dienas pirmā spēle pret mājiniecēm kanādietēm aizritēja līdzīgā cīņā, pirmajos trijos endos komandas izcīnīja pa diviem punktiem ar saviem pēdējiem metieniem. Pirmās šo ritmu lauza Kanādas spēlētājas, kas ceturtajā endā nozaga vienu punktu, panākot pārsvaru 5:2. Piektajā endā mūsu spēlētājām vienu punktu izdevās atspēlēt, turot Kanādu joprojām sasniedzamā attālumā.

Nākamos punktus izcīnīja Kanāda, septītajā endā tiekot pie kārtējiem diviem punktiem. Nākamajos divos endos komandas apmainījās, gūstot vēl pa vienam punktam, kas arī bija spēles beigu rezultāts – 4:8 Kanādas labā.

Arī otra spēle pret Ķīnas izlasi aizritēja līdzīgā cīņā, visu laiku pretiniecēm nedaudz turoties priekšā. Ķīnas sportistes pēc diviem endiem ieguva trīs punktu pārsvaru uz ko Latvija atbildēja ar diviem punktiem trešajā endā.

Ļoti sāpīgs Latvijai izvērtās ceturtais ends, kad trešās spēlētājas divas rupjas kļūdas noveda pie zaudētiem trīs punktiem, ko līdz spēles beigām tā arī neizdevās atspēlēt.

Devītajā endā, pie rezultāta 5:8, mūsu spēlētājām bija cerības pietuvoties, bet Ķīnas veiksmīgi pēdējie divi metieni neļāva spēli izlīdzināt. Pēdējā endā pretinieces vairs nedeva iespējas atspēlēties un komandas, neizmetot pēdējos akmeņus, vienojās par beigu rezultātu – 5:9.

Nākamo spēli Latvija aizvadīs trešdien plkst. 19:30, kad tiksies ar Čehijas spēlētājām, kuras piedzīvojušas zaudējumus līdzšinējās sešās spēlēs.

Kā zināms, turnīru Latvijas komanda iesāka ar panākumu, sestdien pirmajā mačā ar 8-6 uzvarot pašreizējo čempionvienību Skotiju, savukārt pēc tam ar 2-10 nācās atzīt Krievijas pārspēku. Arī svētdien nācās ciest neveiksmi, ar 4-7 piekāpjoties Dienvidkorejai, bet pirmdien ar 2-8 nācās atzīt Šveices pārākumu un ar 3-10 pārliecinoši piekāpties Zviedrijai, kas nesen notikušajās Soču olimpiskajās spēlēs tika pie sudraba godalgas.

Pēc septiņiem mačiem Latvija kopvērtējumā atrodas 11. vietā starp 12 valstsvienībām, apsteidzot Čehiju.

Komandas aizvadīs viena apļa turnīru, bet četras labākās komandas pēc pamatturnīra turpinās cīņu par medaļām. Latvija pasaules čempionātā piedalās trešo reizi.

Ivetas Stašas-Šaršūnes vadītā komanda debijas reizē 2010.gadā Kanādā ar 7-6 pārspēja ASV komanda un 2013.gadā Rīgā notikušajā čempionātā ar 8-7 izdevās uzvarēt Šveici, bet abās reizēs kopvērtējumā ar vienu uzvaru nebija pietiekami, lai pakāptos augstāk par pēdējo, 12.vietu.

Šoreiz Latviju pārstāv Evitas Regžas vienība, kas decembrī Eiropas čempionātā sasniedza līdz šim augstāko panākumu - septīto vietu, tādējādi kvalificējoties pasaules čempionātam.

Startējot pasaules čempionātā, Latvija ir nodrošinājusi dalību arī 2018.gada olimpisko spēļu kvalifikācijas turnīrā, ja Olimpiādei neizdosies kvalificēties automātiski pēc turpmākajos pasaules čempionātos izcīnītajiem punktiem.

Latvijas izlases sastāvs šajā pasaules čempionātā: Evita Regža, Dace Regža, Ieva Bērziņa, Žaklīna Litauniece, Iluta Linde.

Komandu trenē Ansis Regža un Kerija Vilmsa.

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli

Uz LOK prezidenta amatu kandidēs pieci pretendenti

7. maijā noslēdzās Olimpisko sporta veidu federāciju pieteikumu iesniegšana Latvijas Olimpiskās komitejas (LOK) Ģenerālās asamblejas pārskata - vēlēšanu sesijā paredzētajām vēlēšanām. Kopum...

Hokejs

Vairāk Hokejs


Basketbols

Vairāk Basketbols


Futbols

Vairāk Futbols


Teniss

Vairāk Teniss


Volejbols

Vairāk Volejbols


Motoru sports

Vairāk Motoru sports


Vieglatlētika

Vairāk Vieglatlētika


Riteņbraukšana

Vairāk Riteņbraukšana


Ziemas sports

Vairāk Ziemas sports


Citi

Vairāk Citi