Laika ziņas
Šodien
Skaidrs
Rīgā +16 °C
Skaidrs
Trešdiena, 25. septembris
Rauls, Rodrigo

Latvijas tenisistam Lībietim 568 vietu kāpums jaunākajā ATP rangā

Latvijas labākais tenisists Ernests Gulbis jaunākajā ATP rangā, kas publicēts pirmdien, saglabājis iepriekš ieņemto 38.vietu, kurā viņš nemainīgi atrodas kopš 22.jūlija ranga, savukārt iespaidīgu kāpumu par 568 pozīcijām piedzīvojis Miķelis Lībietis. 

Gulbja kontā pašlaik ir 1035 ranga punkti, kas ir tikpat, cik pirms nedēļas publicētajā rangā. 

Latvietis pirmdien Kanādā notiekošā prestižā Monreālas "Masters 1000" sērijas turnīra jeb "Rogers Cup" vienspēļu sacensību pirmās kārtas mačā tiksies ar spāni Felisiano Lopesu, kurš jaunākajā pasaules rangā pakāpies par vienu vietu uz 29.pozīciju. 

Gulbim šis būs pirmais mačs gandrīz trīs nedēļu laikā. Pēdējo reizi kortā viņš devās 17.jūlijā, kad Vācijā notikušā Hamburgas "ATP World Tour 500" sērijas turnīra otrās kārtas spēlē piekāpās Čehijas sportistam Janam Hajekam, bet tagad pasaules spēcīgākie tenisisti pārcēlušies uz turnīriem Ziemeļamerikā. 

No citiem Latvijas tenisistiem rangā Andis Juška atguvis vienu vietu un ieņem 430.pozīciju, Mārtiņš Podžus atkāpies par 30 pozīcijām uz 760.vietu, bet Lībietis pēc veiksmīgā snieguma sacensībās Igaunijā uzlēcis uzreiz par 568 vietām uz 772.pozīciju, kas ir viņa karjeras rekords. 

Deniss Pavlovs, kurš aktīvo karjeru beidzis, zaudējis četras vietas un ieņem 1187.pozīciju, Krišjānis Stabiņš ieņem 1478.vietu, Mārtiņa Podžus dvīņubrālis Jānis ir 1505.vietā, bet Oskars Vaskis un Arkādijs Slobodkins ierindojas attiecīgi 1615. un 1874.pozīcijā. 

Labāko tenisistu desmitniekā izmaiņas nav notikušas 

Ranga galvgalī joprojām ir Novāks Džokovičs no Serbijas, kuram seko Vimbldonas čempionāta uzvarētājs Endijs Marejs no Lielbritānijas. Savukārt trešais joprojām ir spānis Davids Ferrers. 

Ceturtais rangā ir vēl viens spāņu tenisists Rafaels Nadals, kuram ranga punkti vairs nav jāaizstāv līdz pat nākamā gada februārim, bet Rodžers Federers no Šveices pirms četrām nedēļām no labāko četrinieka izkritis pirmoreiz kopš 2003.gada jūnija un joprojām atrodas vien piektajā vietā. 

Sestais ATP rangā joprojām ir Deivisa kausa ieguvējs Čehijas izlases sastāvā Tomašs Berdihs, bet septītais ir argentīnietis Huans Martins del Potro. Astotais joprojām ir Žo Vilfrīds Tsonga no Francijas, bet devīto un desmito vietu saglabājuši Rišārs Gaskē no Francijas un Staņislass Vavrinka no Šveices. 

Pagājušās nedēļas ATP turnīros uzvaras laurus plūca del Potro un Marsels Granoljerss no Spānijas. 

Tikmēr ATP čempionu rangā, kurā tiek skaitīti tikai šogad izcīnītie punkti ATP turnīros, Gulbis saglabājis 32.pozīciju. 

Dubultspēļu rangā no Latvijas tenisistiem visaugstāko pozīciju ieņem Juška, kurš atguvis piecas pozīcijas un ir 454.vietā. Par sešām vietām atkāpies Gulbis, kurš ieņem 767.pozīciju. 

Lībietis dubultspēļu rangā zaudējis sešas pozīcijas un tagad atrodas 830.vietā, Vaskis, kurš pagājušā gada augustā dubultspēļu rangā atgriezās pēc 11 gadu pārtraukuma, atrodas 1283.pozīcijā, bet Pavlovs atrodas 1477.vietā.

Tikmēr no ATP dubultspēļu ranga izkrituši dvīņubrāļi Jānis un Mārtiņš Podži. Viņi iepriekšējā rangā dalīja 1625.vietu, tomēr nav spējuši aizstāvēt iegūtos punktus.

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli


Hokejs

Vairāk Hokejs


Basketbols

Vairāk Basketbols


Futbols

Vairāk Futbols


Teniss

Vairāk Teniss


Volejbols

Vairāk Volejbols


Motoru sports

Vairāk Motoru sports


Vieglatlētika

Vairāk Vieglatlētika


Riteņbraukšana

Vairāk Riteņbraukšana


Ziemas sports

Vairāk Ziemas sports


Citi

Vairāk Citi