Laika ziņas
Šodien
Apmācies
Rīgā +8 °C
Apmācies
Trešdiena, 2. oktobris
Skaidris, Ilma

Lielbritānijas vēstniecībā Rīgā paceļ Londonas olimpisko spēļu karogu

Iezīmējot gatavošanās sākumu 2012.gada olimpiskajām spēlēm Londonā, ceturtdien Lielbritānijas vēstniecībā Rīgā tika pacelts Londonas olimpisko spēļu karogs.

Karogs uz vēstniecības balkona atradīsies līdz septembra beigām, un to mastā ielika Latvijas olimpiete šķēpmetēja Sinta Ozoliņa, kura nesenajās olimpiskajās spēlēs Pekinā laboja valsts rekordu.

Svinīgajā ceremonijā Lielbritānijas vēstniecības pilnvarotais lietvedis Daniels Grženda izteica gandarījumu, ka Lielbritānija pārņēmusi olimpisko stafeti. 24.augustā Pekinā olimpiskā karoga nodošana Londonas mēram Borisam Džonsonam dzimtenē uztverta ar sajūsmu un tika atzīmēta ar plašām svinībām.

Karogu pirmo reizi olimpisko spēļu vēsturē tā nodošanas dienā pacēla vairāk nekā 600 vietās Lielbritānijā, sākot no Lendsendas zemesraga līdz pat augstākajam Anglijas kalnam Skafelpīkam un arī tādās vietās kā Stounhendža un Vaitas sala. Turpmākajās dienās olimpisko spēļu karogs tika pacelts arī daudzās Lielbritānijas vēstniecībās visā pasaulē.

Grženda arī pastāstīja, ka Lielbritānijā visi lepojas ar savas valsts sportistu veiksmīgo sniegumu Pekinā, jo viņi Ķīnā guva lielāko medaļu ražu pēdējo 100 gadu laikā. "Arī Latvijas sportisti startēja ļoti sekmīgi, tomēr ceru, ka gan Lielbritānijas, gan Latvijas sportistiem olimpiskās spēles Londonā būs vēl veiksmīgākas," sacīja Lielbritānijas vēstniecības pārstāvis.

To, ka abu valstu pārstāvji Pekinā patiesi aizvadījuši ļoti labas spēles, atzina arī Latvijas Olimpiskās komitejas (LOK) prezidents Aldonis Vrubļevskis, kurš cer, ka Latvijas sportisti pēc četriem gadiem Londonā jutīsies kā mājās, jo atšķirībā no aizvadītajām spēlēm atlētiem nebūs jāšķērso vairākas laika joslas un jāpielāgojas krasi atšķirīgiem klimatiskajiem apstākļiem.

"Domāju, ka Latvijas sportisti Londonā olimpiskajās spēlēs jutīsies ērti un vienīgās problēmas viņiem varētu rasties tikai tad, ja tiktu aizmirsts par mums atšķirīgo satiksmes kustību," jokoja Vrubļevskis.

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli


Hokejs

Vairāk Hokejs


Basketbols

Vairāk Basketbols


Futbols

Vairāk Futbols


Teniss

Vairāk Teniss


Volejbols

Vairāk Volejbols


Motoru sports

Vairāk Motoru sports


Vieglatlētika

Vairāk Vieglatlētika


Riteņbraukšana

Vairāk Riteņbraukšana


Ziemas sports

Vairāk Ziemas sports


Citi

Vairāk Citi