Laika ziņas
Šodien
Apmācies
Rīgā +8 °C
Apmācies
Trešdiena, 2. oktobris
Skaidris, Ilma

Lietuvai uzvara Butauta stilā

75:64 trīsarpus minūtes pirms spēles beigām, 75:75 pusotru minūti pirms noslēguma signāla un laimīga uzvara ar 79:75 – Lietuvas vīriešu basketbola izlase pirmo panākumu Pekinas olimpiskajā turnīrā guva stilā, kas raksturīgs arī tās galvenā trenera Ramūna Butauta vadītajai komandai ASK Rīga. “Mēs kontrolējām spēles lielāko daļu, tāpēc nevar teikt, ka nebijām pelnījuši uzvaru. Spēle beidzas līdz ar tiesneša pēdējo signālu,” R.Butauts atkārtoja Rīgā daudzkārt dzirdēto frāzi.

Vismierīgākais pēc dramatiskās uzvaras šķita pats izšķirošā metiena autors Lins Kleiza. “Tā bija vienkārša situācija – biju brīvs, un izmantoju iespēju mest,” teica spēlētājs, kura trīspunktnieks divas sekundes pirms beigām notrieca argentīniešus no kājām.

Gan R.Butauts, gan Lietuvas izlases kapteinis Šarūns Jasikēvičs bija vienisprātis par vairāku iemeslu kombināciju, kas divās minūtēs no Lietuvas pārsvara neatstāja ne punktiņu. “Pārāk nervozi sākām spēlēt uzbrukumā. Bija sasteigti metieni, radās kļūdas aizsardzībā, turklāt argentīniešu līderis Manu Žinobili trāpīja vairākuis ļoti grūtus metienus. Ne velti Argentīna ir olimpiskā čempione,” neatkarīgi cits no cita teica gan spēlētājs, gan treneris.
Lietuvas izlases panākumam ir liela stratēģiska nozkīme, jo A grupas sešniekam ne tikai jācīnās par četrām vietām ceturtdaļfinālā, bet arī jācenšas izvairīties no pāragras tikšanās ar ASV izlasi, kam tiek prognozēta 1.vieta B grupā. R.Butauts gan uzsvēra, ka par stratēģiju galvu īpaši nelauzot. “Mēs uz priekšu virzīsimies soli pa solim, koncentrējoties katrai spēlei.” Šarūns Jasikēvičs papildināja: “Ir lieliski šādā veidā sākt, bet turnīrs vēl ļoti garš.”       

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli


Hokejs

Vairāk Hokejs


Basketbols

Vairāk Basketbols


Futbols

Vairāk Futbols


Teniss

Vairāk Teniss


Volejbols

Vairāk Volejbols


Motoru sports

Vairāk Motoru sports


Vieglatlētika

Vairāk Vieglatlētika


Riteņbraukšana

Vairāk Riteņbraukšana


Ziemas sports

Vairāk Ziemas sports


Citi

Vairāk Citi