Laika ziņas
Šodien
Skaidrs
Rīgā +6 °C
Skaidrs
Pirmdiena, 30. septembris
Menarda, Elma, Elna

LOK prezidents labprāt uzticētu Masaļskim Latvijas karogu spēļu atklāšanā

Latvijas karognesēju Vankūveras olimpisko spēļu atklāšanas ceremonijai izvēlēsies sportisti, savukārt Latvijas Olimpiskās komitejas (LOK) prezidents Aldons Vrubļevskis nešaubās, ka ļoti piemērota kandidatūra būtu hokeja valstsvienības un Rīgas "Dinamo" vārtsargs Edgars Masaļskis.

Latvijas karognesēju noteiks balsošanā komandas dalībnieku sapulcē, kad jau būs zināms, kuri sportisti atklāšanas parādē piedalīsies, kuri ne, aģentūrai BNS pastāstīja Vrubļevskis.

Komandai karognesējs organizatoriem ir jānosauc ne vēlāk kā diennakti pirms piektdien paredzētās atklāšanas ceremonijas sākuma, jo rīkotājiem jāpaspēj apzināt informāciju par katras valsts pārstāvi, kā arī jāorganizē mēģinājumi.

Ceturtdien Vankūverā plkst.14 pēc vietējā laika (pusnaktī uz piektdienu pēc Latvijas laika) olimpiskajā ciematā oficiāli pacels Latvijas karogu. Ļoti iespējams, ka tieši pēc šīs ceremonijas notiks komandas sapulce ar balsošanu par karognesēju, paskaidroja LOK prezidents. Viņš ir pārliecināts, ka Masaļskis ir viens no vispiemērotākajiem kandidātiem karognesēja godam.

"Nebūtu slikts variants karognesējam izvirzīt Masaļski. Viņš ir gan pietiekami populārs, par ko liecina līdzjutēju balsojums Latvijas gada balvā sportā, gan arī viņa sportiskais sniegums Rīgas "Dinamo" vārtos ir lielisks," uzsvēra Vrubļevskis.

Masaļskis turklāt ir LOK olimpiskās akcijas seja reklāmas plakātos, kā arī redzams LOK olimpiskā kalendāra februāra lapā. "Patlaban neredzu nevienu citu, protams, izņemot [skeletonistu] Martinu Dukuru, kuru būtu pamats izvirzīt par karognesēju," piebilda LOK prezidents.

Vrubļevskis gan paskaidroja, ka nav obligāti noteikts karogu olimpisko spēļu atklāšanā nest sportistam. Pēc delegācijas ieskatiem, par karognesēju var izvirzīt pat valsts prezidentu. "Piemēram, Spānijai karogu ir nesis princis," piemetināja LOK augstākā amatpersona.

Pēc Latvijas neatkarības atjaunošanas tikai bobslejisti un hokejisti līdz šim ir nesuši Latvijas karogu ziemas olimpisko spēļu atklāšanā. Jānis Ķipurs bija Latvijas karognesējs 1992.gada Albervillas olimpiskajās spēlēs, 1994.gadā Lillehammerē karogs bija uzticēts Zintim Ekmanim, bet 1998.gadā Nagano - Sandim Prūsim.

Savukārt pēc bobslejistu trio nākamajās divās ziemas olimpiskajās spēlēs Latvijas karogs atklāšanas ceremonijā bija hokejistu rokās. Harijs Vītoliņš karogu nesa 2002.gadā Soltleiksitijā, savukārt Artūrs Irbe - 2006.gadā Turīnā.

Latvijas delegācijā startam Vankūveras olimpiskajās spēlēs ir iekļauti 58 sportisti, kas startēs deviņās disciplīnās. Olimpiskās spēles risināsies no 12. līdz 28.februārim.

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli

LOK: Apdraudētas iespējas nodarboties ar sportu Rīgā

“Rimi” Olimpiskais sporta centrs saņēmis vēstuli no Rīgas domes ar paziņojumu, ka sakarā ar veiktajiem grozījumiem MK noteikumos nr. 350, no 1. oktobra vairāk nekā desmit reizes tiek paaugstināta ...

Hokejs

Vairāk Hokejs


Basketbols

Vairāk Basketbols


Futbols

Vairāk Futbols


Teniss

Vairāk Teniss


Volejbols

Vairāk Volejbols


Motoru sports

Vairāk Motoru sports


Vieglatlētika

Vairāk Vieglatlētika


Riteņbraukšana

Vairāk Riteņbraukšana


Ziemas sports

Vairāk Ziemas sports


Citi

Vairāk Citi