Laika ziņas
Šodien
Skaidrs
Rīgā +6 °C
Skaidrs
Pirmdiena, 30. septembris
Menarda, Elma, Elna

LOK prezidents no regbistiem un golferiem sagaida gatavību cīnīties par dalību olimpiskajās spēlēs

Regbijs un golfs Latvijā ir gana augstā līmenī, lai sportisti varētu pacīnīties par tiesībām piedalīties 2016.gada Riodežaneiro olimpiskajās spēlēs, uzskata Latvijas Olimpiskās komitejas (LOK) prezidents Aldons Vrubļevskis."Jau pašlaik Latvija [regbijā-7 un golfā] būtu gatava cīnīties par kvalificēšanos olimpiskajām spēlēm," aģentūrai BNS piektdien teica Vrubļevskis.

Viņš uzsvēra, ka regbijam Latvijā ir senas tradīcijas un vīriešu valstsvienību septiņu spēlētāju sacensību formātā būtu iespējams nokomplektēt pietiekami spēcīgu, lai jau tagad tā būtu gatava spēlēt olimpiskajā kvalifikācijā. Taču kvalifikācija olimpiskajam startam, visticamāk, būs tikai 2014. vai 2015.gadā, piebilda LOK prezidents.Savukārt iespējas Riodežaneiro spēlēt kādam Latvijas golferim ļoti būs atkarīgas no turnīra formāta, uzskata Vrubļevskis. Starptautiskās Olimpiskās komitejas (SOK) sesijā Kopenhāgenā valdījušās noskaņas viņam šķiet Latvijai labvēlīgas, jo SOK vēlas pēc iespējas plašāku valstu pārstāvniecību gan vīriešu, gan sieviešu turnīrā. Ja paliks spēkā Starptautiskās Golfa federācijas piedāvājums olimpiskajā turnīrā aicināt pa 60 vīriešiem un sievietēm, izredzes būtu arī Latvijai, lai gan Eiropas valstīs golferiem jārēķinās ar ļoti spēcīgu konkurenci gan kungu, gan dāmu konkurencē.Pēc SOK lēmuma uzņemt golfu un regbiju olimpiskajā saimē Latvijas regbija un golfa federācijas automātiski kļūs par LOK dalībniekiem, tādējādi iegūstot iespējas gan paust savu viedokli, gan ietekmēt lēmumu pieņemšanu, paskaidroja Vrubļevskis. Par iespējām abām jaunajām olimpiskajām federācijām saņemt finansiālu palīdzību sportistu gatavošanā LOK prezidents bija atturīgs, norādot, ka pagaidām nav iespējams ko solīt, nezinot, kāds būs nākamā gada budžets.Golfa un regbija tiesības būt olimpisko sporta veidu vidū Vrubļevskim neraisa nekādas šaubas. SOK balsojums parādīja, ka abi sporta veidi gan pēc izplatības un popularitātes pasaulē, gan sekošanas godīgas spēles un antidopinga principiem pilnībā atbilst olimpiskam statusam, uzsvēra Vrubļevskis.Jau ziņots, ka SOK biedri golfu un regbiju-7 piektdien iebalsoja 2016.gada olimpisko spēļu programmā. Olimpiskais statuss abiem jaunpienācējiem ir garantēts arī 2020.gada olimpiādē.

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli

LOK: Apdraudētas iespējas nodarboties ar sportu Rīgā

“Rimi” Olimpiskais sporta centrs saņēmis vēstuli no Rīgas domes ar paziņojumu, ka sakarā ar veiktajiem grozījumiem MK noteikumos nr. 350, no 1. oktobra vairāk nekā desmit reizes tiek paaugstināta ...

Hokejs

Vairāk Hokejs


Basketbols

Vairāk Basketbols


Futbols

Vairāk Futbols


Teniss

Vairāk Teniss


Volejbols

Vairāk Volejbols


Motoru sports

Vairāk Motoru sports


Vieglatlētika

Vairāk Vieglatlētika


Riteņbraukšana

Vairāk Riteņbraukšana


Ziemas sports

Vairāk Ziemas sports


Citi

Vairāk Citi