Laika ziņas
Šodien
Skaidrs
Rīgā +12 °C
Skaidrs
Svētdiena, 22. septembris
Maigurs, Mārica, Māris

LVS prezidents Zālītis: Vieglatlētu startus Gēteborgā vērtēju ar atzīmi labi

"Katrā ziņā ir labāk nekā pirms diviem gadiem Eiropas čempionātā Parīzē. Tad mums augstākā bija desmitā, šoreiz - astotā vieta. Šoreiz ir arī divas vietas finālsacensībās," pēc Zviedrijas pilsētā Gēteborgā aizvadītā Eiropas čempionāta vieglatlētika telpās laikrakstam Diena sacīja Latvijas Vieglatlētikas savienības (LVS) prezidents Guntis Zālītis.

"Augstāko astoto vietu izcīnīja Poļina Jeļizarova. Viņa galveno akcentu šoreiz lika uz 1500 metru skrējienu. Un, no šāda viedokļa raugoties, labāko sešnieks bija ļoti spēcīgs. Tajā ielauzties bija gandrīz nereāli. Tomēr jebkurā gadījumā astotā vieta ir O.K," vērtēja LVS prezidents. Viņš arīdzan piebilda, ka Lauras Ikaunieces izcīnītajai 10.vietai pieccīņā ir objektīvi iemesli - sportistes slimība, tādēļ nekādu pārmetu nevarot būt.

"Lietuvai bija tikai četri sportisti, un neviens neiekļuva finālā. Igaunijai bija tikai viens finālists," Latvijas varējumu uz kaimiņvalstu fona salīdzināja G.Zālītis. 

Pēc LVS prezidenta domām, jaunie vieglatlēti šāda līmeņa sacensībās gūst neatsveramu pieredzi, tādēļ bija vērts sastāvā iekļaut vairākus debitantus: "Uzskatu, ka visus jau vajadzēja vest uz Gēteborgu, lai krāj pieredzi. Man vēl ir žēl, ka pēdējā brīdī no starta Eiropas čempionātā attiecās Jānis Baltušs. Tas gan ir cits stāsts, bet uzskatu, ka sportists šajā gadījumā palika zaudētājs."

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli


Hokejs

Vairāk Hokejs


Basketbols

Vairāk Basketbols


Futbols

Vairāk Futbols


Teniss

Vairāk Teniss


Volejbols

Vairāk Volejbols


Motoru sports

Vairāk Motoru sports


Vieglatlētika

Vairāk Vieglatlētika


Riteņbraukšana

Vairāk Riteņbraukšana


Ziemas sports

Vairāk Ziemas sports


Citi

Vairāk Citi