Laika ziņas
Šodien
Viegls lietus
Rīgā +9 °C
Viegls lietus
Otrdiena, 1. oktobris
Lāsma, Zanda, Zandis

Māris Štrombergs palīdzēs uzdot toni Eiropas BMX čempionātam

Lielas izmaiņas skārušas Latvijas BMX komandu, kas sestdien Nīderlandes pilsētā Zvollē sāks cīņu Eiropas čempionātā. Nedēļas nogalē notiks divi posmi.

Sacensībās Zvollē brauks arī pašreizējais Eiropas čempions Māris Štrombergs, kurš uzreiz pēc tam dosies atpakaļ uz ASV un pārējos posmos nepiedalīsies. "Nīderlandē vienmēr ir patīkama publika, turklāt gribu paskatīties uz konkurentiem no Eiropas," Māris pamatoja šādas pieturas izvēli.

Zvollē nebrauks divi Eiropas eksčempioni. Ivo Lakučs pagaidām koncentrējas trenera un zinātniskajam darbam. Artūrs Matisons treniņnometnē Itālijā guva savainojumu un pirmajos divos posmos nepiedalīsies. Diemžēl Sezona jau tās sākumā beigusies vienam no Latvijas labākajiem bēemiksistiem Artim Žentiņam, kurš nopietni savainojis ceļgalu.

Latvijas izlases galvenais treneris Olafs Lakučs telefonsarunā Dienai atklāja, ka akcents šogad tiks likts uz junioriem: "Otro gadu šajā klasē startēs Rihards Veide, kurš būs viens no galvenajiem pretendentiem uz pirmo vietu. Junioros brauks Kristers Lejiņš, Kristers Teins un Intars Bitītis. Esam paņēmuši līdzi arī Sandru Aleksejevu. Nākamgad labi juniori vēl būs, taču pēc tam seko pamatīgs tukšums, tāpēc cenšamies treniņprocesā iesaistīt pēc iespējas plašāku jauno sportistu loku."

Elites klasē pirmajos posmos par Latvijas izlases līderiem varētu kļūt Edžus Treimanis un Toms Skujiņš, kurš pērn uzvarēja Eiropas čempionātā junioru klasē. Vēl komandas sastāvā divu nedēļu treniņnometnē Itālijā piedalījušies Uldis Balbeks, Māris Gūtmanis, Kaspars Ernstons, Viesturs Morozs, Kristaps Rakštelis un Toms Mankus.

"Pagaidām grūti spriest par sportistu gatavību, jo nav Štromberga un treniņnometnes pirmajās dienās traumu guvušā Matisona, kuru stabilie rezultāti ļāva pārējiem novērtēt savu varējumu. Taču labiem rezultātiem jābūt," pārliecināts ir Olafs Lakučs. Artūrs Matisons palicis Itālijā, kur ārstē gurna savainojumu. "Šeit ir visi nepieciešamie treniņapstākļi, turklāt 30 kilometru rādiusā ir trīs trases," izlases treneris uzskata, ka potenciālais komandas līderis varēs labi sagatavoties aprīļa beigās paredzētajiem posmiem Čehijā.

Finansiālu problēmu dēļ atcelti septītais un astotais posms Ungārijā, taču Latvijas komanda jau iepriekš bija paredzējusi tos izlaist. "Taupības režīmā sezonu esam sadalījuši triju nedēļu turnejās. Divas nedēļas bijām treniņnometnē Itālijā un piektdien devāmies uz Nīderlandi. Pēc tam atgriezīsimies Latvijā, bet 22.aprīlī dosimies uz Čehiju un vēlāk Itāliju. Finansiālo krīzi jūtam. Pa Eiropu pārvietojamies federācijas piešķirtā busā - gluži kā vecajos, labajos laikos," smej Lakučs. Zvollē viņš būs apmierināts, ja finālbraucienos elites un junioru klasē iekļūs pa diviem Latvijas braucējiem.

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

UZZIŅAI


Eiropas čempioni Elites klasē
2003.gadā Ivo Lakučs
2006.gadā Artūrs Matisons
2008.gadā Māris Štrombergs

2009.gada Eiropas čempionāta kalendārs
1., 2.posms 3.-4.IV Nīderlande
3., 4.posms 24.-26.IV Čehija
5., 6.posms 5.-6.V Itālija
9., 10.posms 29.-31.V Desele, Beļģija
11., 12.posms 12.-14.VI Norvēģija
13., 14.posms 26.-28.VI Anglija
15., 16.posms 10.-12.VII Dānija

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli


Hokejs

Vairāk Hokejs


Basketbols

Vairāk Basketbols


Futbols

Vairāk Futbols


Teniss

Vairāk Teniss


Volejbols

Vairāk Volejbols


Motoru sports

Vairāk Motoru sports


Vieglatlētika

Vairāk Vieglatlētika


Riteņbraukšana

Vairāk Riteņbraukšana


Ziemas sports

Vairāk Ziemas sports


Citi

Vairāk Citi