Laika ziņas
Šodien
Skaidrs
Rīgā +5 °C
Skaidrs
Pirmdiena, 30. septembris
Menarda, Elma, Elna

Martins Dukurs: Nebūs četrus gadus jāraustās

Vankūveras ziemas olimpisko spēļu sudraba medaļnieks skeletonā Martins Dukurs un ceturtās vietas ieguvējs Tomass Dukurs atzinīgi vērtē Latvijas Olimpiskās komitejas (LOK) lēmumu nākamajā četrgadē papildus līdzšinējam valsts atbalstam maksāt vēl aptuveni 1000 latus uz rokas mēnesī katram. «Baigi labi, ka tā lēma,» Dienai sacīja 25 gadus vecais Martins Dukurs.

«Tas parāda, ka funkcionāri arī kaut ko domā, ka nav ielikti [savos amatos - I.K.] sakritības dēļ. Šis atalgojums būs milzīgs plus, jo vasarā vairs nebūs jādomā, ko vēl citu darīt paralēli skeletonam, lai kaut ko nopelnītu. Visu enerģiju varēsim veltīt sportam, tehnikas uzlabošanai. Patīkami, ka četrus gadus nebūs jāraustās, jo būs finansiāls pamats.»Martins Dukurs atklāja, ka pirmsolimpiskajā sezonā skeletonā darbojušies ar maksimālu atdevi, jo bijis skaidrs mērķis. Arī personiskie līdzekļi skeletonam netika taupīti, taču «tā tas nevarētu turpināties mūžīgi», piebilda Martins. «Man ar šo lēmumu atalgojums palielinās vairākas reizes,» 28 gadus vecais Tomass Dukurs iepriekš nebija slēpis, ka no valsts mēnesī saņēmis 166 latus. «Būs lielāka stabilitāte. Nebūs katru brīdi jābrauc uz maksimuma robežas. Sacensībās varēs atļauties arī trakāk paeksperimentēt, lai labāk sagatavoties sezonas atbildīgākajiem startiem.»Martins Dukurs aizvadītajā sezonā visai pārliecinoši uzvarēja Pasaules kausa izcīņas kopvērtējumā, bet Tomass ierindojās ceturtajā vietā. Abiem brāļiem tā bijusi līdz šim sekmīgākā sezona karjerā.LOK izstrādājis piedāvājums paredz, ka no 1. maija vadošajiem sportistiem tas maksās līdz 1000 latu lielu atalgojumu, bet treneriem alga būs līdz 1500 latiem mēnesī. Tas viss paredzēts četru gadus līdz nākamajām ziemas olimpiskajām spēlēm. Līdzīgi atalgojumu sistēma tiks ieviesta arī vasaras sporta veidu labākajiem meistariem.

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli

LOK: Apdraudētas iespējas nodarboties ar sportu Rīgā

“Rimi” Olimpiskais sporta centrs saņēmis vēstuli no Rīgas domes ar paziņojumu, ka sakarā ar veiktajiem grozījumiem MK noteikumos nr. 350, no 1. oktobra vairāk nekā desmit reizes tiek paaugstināta ...

Hokejs

Vairāk Hokejs


Basketbols

Vairāk Basketbols


Futbols

Vairāk Futbols


Teniss

Vairāk Teniss


Volejbols

Vairāk Volejbols


Motoru sports

Vairāk Motoru sports


Vieglatlētika

Vairāk Vieglatlētika


Riteņbraukšana

Vairāk Riteņbraukšana


Ziemas sports

Vairāk Ziemas sports


Citi

Vairāk Citi