Laika ziņas
Šodien
Skaidrs
Rīgā +19 °C
Skaidrs
Piektdiena, 3. maijs
Uvis, Gints

Martins Dukurs triumfē pēdējā Pasaules kausa noslēdzošā posma pirmajā braucienā

Latviešu skeletonists Martins Dukurs sestdien triumfēja Vācijā notiekošajā Pasaules kausa izcīņas noslēdzošā, septītā, posma pirmajā braucienā, turpinot cīnīties par piekto titulu pēc kārtas un īpašo 100 000 eiro naudas balvu.

Šis Pasaules kausa posms vienlaicīgi ir arī Eiropas čempionāts. M.Dukurs uzvarējis iepriekšējo četru gadu Pasaules kausa kopvērtējumā, kā arī visās šajās sezonās kļuvis par Eiropas čempionu.

M.Dukurs šī posma pirmo braucienu veica 50,66 sekundēs, uzrādot arī labāko rezultātu startā. Aiz viņa otrajā vietā šobrīd atrodas amerikānis Metjū Entuāns, kurš latvietim zaudē 0,42 sekundes. Savukārt trešais ir Martina brālis Tomass, kurš no līdera atpaliek par 0,46 sekundēm.

Otro reizi sportisti uz starta stāsies plkst.17, un to tiešraidē translēs Latvijas Televīzijas (LTV) 7.kanāls.

M.Dukurs palicis nepārspēts iepriekšējos četros Pasaules kausa posmos pēc kārtas, bet labāko trijniekā tajos allaž bijis arī T.Dukurs.

M.Dukurs joprojām pretendē uz Starptautiskās Bobsleja un skeletona federācijas (FIBT) īpašo balvu 100 000 eiro apmērā, kas pienāksies tam sportistam, kurš uzvarēs sezonas pēdējās trīs sacīkstēs, turklāt visos sešos braucienos paliks nepārspēts. Pērn FIBT iedibināto balvu saņēma tieši M.Dukurs.

Kopumā šosezon M.Dukurs uzvarējis piecās no septiņām Pasaules kausa sacensībām.

Pasaules kausa kopvērtējumā M.Dukurs ar 1495 punktiem atrodas līderpozīcijā, par 80 punktiem apsteidzot krievu Aleksandru Tretjakovu. Trešais ar 1398 punktiem ir T.Dukurs.

M.Dukurs decembra beigās tika atzīts par 2013.gada Latvijas labāko sportistu. Pēc uzvarām 2010. un 2011.gadā šo balvu sportists ieguva jau trešo reizi karjerā.

M.Dukurs ir pēdējo gadu pasaules labākais skeletonists, kurš kopš 2010.gada kļuvis par četrkārtēju Pasaules kausa ieguvēju, divkārtēju pasaules un četrkārtēju Eiropas čempionu, kā arī Vankūveras Olimpiādes sudraba medaļas ieguvēju. Tiesa, viņš pērnajā pavasarī nespēja kā pirmais sportists vēsturē izcīnīt trešo pasaules čempiona titulu pēc kārtas.

Pasaules kausa izcīņa skeletonā notiek kopš 1986.gada, un iepriekš trīs gadus pēc kārtas kopvērtējumā bija triumfējis vienīgi austrietis Kristians Auers, kurš bija labākais no 1992./1993. līdz 1994./1995.gada sezonai. Pēc gada pārtraukuma Auers triumfēja vēl divas reizes un pašlaik ir vienīgais pieckārtējais Pasaules kausa ieguvējs.

Kā zināms, abi brāļi Dukuri pārstāvēs Latviju Soču Ziemas olimpiskajās spēlēs, kurās startēs arī latviete Lelde Priedulēna.


Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli


Hokejs

Vairāk Hokejs


Basketbols

Vairāk Basketbols


Futbols

Vairāk Futbols


Teniss

Vairāk Teniss


Volejbols

Vairāk Volejbols


Motoru sports

Vairāk Motoru sports


Vieglatlētika

Vairāk Vieglatlētika


Riteņbraukšana

Vairāk Riteņbraukšana


Ziemas sports

Vairāk Ziemas sports


Citi

Vairāk Citi