Laika ziņas
Šodien
Daļēji apmācies
Rīgā +18 °C
Daļēji apmācies
Svētdiena, 22. septembris
Maigurs, Mārica, Māris

Māsu Viljamsu duelī Serēna sasniedz ASV atklātā tenisa čempionāta pusfinālu

Amerikāņu māsu Viljamsu savstarpējā spēlē ASV atklātā tenisa čempionāta ceturtdaļfinālā otrdien Serēna ar rezultātu 6-2, 1-6, 6-3 apspēlēja Venusu.

Līdz ar to jaunākā no māsām turpina pretendēt uz kļūšanu par pirmo tenisisti kopš Štefijas Grāfas 1988.gadā, kas vienā kalendārajā gadā spējusi uzvarēt visos četros Grand Slam turnīros.

Pārliecinoši uzvarot pirmajā setā, otrajā Serēna Viljamsa zaudēja divus geimus pie savas serves, un cīņas rezultāts kļuva neizšķirts. Tomēr trešajā setā jaunākā no māsām ātri panāca rezultātu 2-0 un noslēdza spēli ar netveramo servi.

Pašlaik 33 gadus vecās Serēnas Viljamsas kontā ir 21 Grand Slam tituls, kas ir tikai par vienu trofeju mazāk nekā atklātās ēras rekordistei Grāfai. Savukārt visu laiku titulētākā tenisiste ar 24 Grand Slam tituliem ir austrāliete Mārgareta Korta.

Iepriekšējo reizi abas māsas tikās šovasar Vimbldonā, kad pārāka bija Serēna, kura tagad uzvarējusi 16 no 27 savstarpējām cīņām, kā arī septiņās no pēdējām astoņām.

"Viņa ir sīkstākā tenisiste, ar kuru savā karjerā esmu spēlējusi, un labākais cilvēks, ko pazīstu. Grūti spēlēt ar savu labāko draugu. Viņa ir visu laiku lieliskākā spēlētāja sieviešu tenisā," pēc dueļa pauda 35 gadus vecā Venusa Viljamsa, kura pašlaik WTA rangā atrodama 23.pozīcijā.

"Savas serves noturēšana trešajā setā bija viss, ko spēju izdarīt. Venusa sita ļoti spēcīgi, un man nācās aizsargāties," stāstīja WTA ranga līdere Serēna Viljamsa. "Šis bija nozīmīgs brīdis mums abām. Abām bija iespējas iekļūt pusfinālā."

Serēna Viljamsa tagad uzvarējusi 33 Grand Slam spēlēs pēc kārtas.

Pusfinālā WTA ranga līdere Serēna Viljamsa spēkosies ar pasaules ranga 43.vietā esošo itāļu tenisisti Robertu Vinči, kuru viņa uzvarējusi visos četros līdz šim aizvadītajos savstarpējos dueļos. Vinči ļoti saspringtā ceturtdaļfināla cīņā, kas ilga divas ar pusi stundas, ar 6-3, 5-7, 6-4 apspēlēja WTA ranga 40.vietā esošo Kristīnu Mladenoviču no Francijas.

Vissaspringtākais mačā bija trešā seta septītais geims, kurā "vienādi" tika fiksēts desmit reizes, bet beigās labāka bija servi uzņemošā Vinči. Tas arī bija vienīgais geims setā, kurā uzvarēja serves uzņēmēja. Turpinājumā Mladenoviča paņēma medicīnisko pārtraukumu, bet cīņas gaitu vairs lauzt nespēja.

"Šis man ir neticams brīdis. Mans pirmais pusfināls karjerā," pauda 32 gadus vecā itāliete. "Mačs bija ļoti saspringts, tomēr cīnījos. Abas bijām nogurušas."

Ja citos Grand Slam turnīros pieredzējusī Vinči nekad vienspēlēs nav spējusi tikt tālāk par ceturto kārtu, Ņujorkā viņa 2012. un 2013.gadā jau bija iekļuvusi ceturtdaļfinālā, bet tagad spērusi vēl vienu soli uz priekšu.

Savukārt Mladenoviča pirms šīm sacensībām Grand Slam turnīros nekad nebija tikusi tālāk par trešo kārtu.

Tikmēr vīru turnīrā otrdien pusfinālu sasniedza ATP ranga līderis Novāks Džokovičs no Serbijas un pērnā gada sacensību čempions horvāts Marins Čiličs.

Ceturtdaļfināla mačā, kas noslēdzās vēlāk par vieniem naktī pēc vietējā laika, Džokovičs ar 6-1, 3-6, 6-3, 7-6 (7:2) uzveica spāni Felisiano Lopesu.

"Pusfināls Grand Slam turnīrā ir liels panākums, un ceru doties vēl uz priekšu," stāstīja Džokovičs, kurš šī turnīra ceturtdaļfinālā spēlēja devīto gadu pēc kārtas.

Tikmēr Čiličs ar 6-4, 6-4, 3-6, 6-7 (3:7), 6-4 četru stundu cīņā uzveica francūzi Žo Vilfrīdu Tsongu, iegūstot otro elpu piektajā setā, kura piektajā geimā pamanījās pie pretinieka serves uzvarēt "sausā". Spēli Čiličs noslēdza ar piekto mačbumbu.

Pusfinālā Džokovičs ar Čiliču sacentīsies savā starpā.

Pārējās ceturtdaļfināla spēles vīriešu un sieviešu vienspēļu turnīros tiks izspēlētas trešdien. Vīru turnīrā Kevins Andersons no Dienvidāfrikas Republikas (DĀR) sacentīsies ar šveicieti Stanu Vavrinku, bet pasaules otrā rakete Rodžers Federers no Šveices tiksies ar francūzi Rišāru Gaskē. Savukārt dāmu sacensībās ar piekto numuru izliktajai čehietei Petrai Kvitovai stāsies pretī ar 26.numuru izliktā itāliete Flavija Peneta, bet pasaules otrā rakete Simona Halepa no Rumānijas samēros spēkus ar sacensību 20.numuru baltkrievieti Viktoriju Azarenku.

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli


Hokejs

Vairāk Hokejs


Basketbols

Vairāk Basketbols


Futbols

Vairāk Futbols


Teniss

Vairāk Teniss


Volejbols

Vairāk Volejbols


Motoru sports

Vairāk Motoru sports


Vieglatlētika

Vairāk Vieglatlētika


Riteņbraukšana

Vairāk Riteņbraukšana


Ziemas sports

Vairāk Ziemas sports


Citi

Vairāk Citi