Laika ziņas
Šodien
Migla
Piektdiena, 20. septembris
Marianna, Ginters, Guntra

Miks Zvejnieks kļuvis par Eiropas čempionu skrituļslalomā

Latvijas kalnu slēpotājs Miks Zvejnieks sestdien Spānijā kļuvis par Eiropas čempionu skrituļslalomā paralēlā slaloma disciplīnā, vēsta portāls infoski.lv.

Sacensības iesākās ar kvalifikācijas braucienu, kurā latvietis uzrādīja otro ātrāko laiku. Turpinājumā viņš pārvarēja astotdaļfinālu, ceturtdaļfinālu un pusfinālu, iekļūstot titula cīņā, kurā spēkojās ar vācieti Marko Valcu.

Pirmajā braucienā Zvejnieks bija par dažām simtdaļām ātrāks, turklāt arī otrajā braucienā, sportistiem samainoties trasēm, latvietis vēlreiz minimāli pārspēja Valcu, izcīnot savu pirmo uzvaru šāda līmeņa sacensībās.

"Vārdiem neaprakstāmas sajūtas, es biju laimīgs jau, kad tiku līdz finālam, bet uzvarēt Eiropas čempionātā ir kaut kas tiešām lielisks," paudis sportists.

Tikmēr U-21 grupā startēja Dāvis Zvejnieks, kurš kvalifikācijā uzrādīja 14.rezultātu, bet pēc tam nepārvarēja pirmo izslēgšanas sacensību kārtu.

Savukārt Ieva Meldere kvalifikācijā uzrādīja devīto rezultātu un pēc tam izslēgšanas sacensību pirmajā kārtā piekāpās nākamajai čempionei.

Svētdien sportistiem gaidāma sacenšanās klasiskā slaloma disciplīnā.

Pērn Dāvja un Mika Zvejnieku vecākais brālis Kristaps Zvejnieks kļuva par pasaules čempionu skrituļslalomā, tomēr šovasar viņš šajā sporta veidā vairs nebrauc.

Skrituļslaloms ir salīdzinoši jauns sporta veids. Tajā, tāpat kā kalnu slēpošanā, ir jāveic slaloma trase pa kalnu uz leju, bet slēpju vietā tiek izmantotas skrituļslidas un viss notiek pilsētas centrā uz asfalta. Izbraucamo vārtu skaits svārstās no 36 līdz 60. Sportisti, traucoties lejā, var sasniegt ātrumu līdz 40 kilometriem stundā.

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli

Bertāns: Vēlos spēlēt, un Dubaijā to varēs darīt

Latvijas basketbolists Dāvis Bertāns, kurš pagājušajā nedēļā pievienojās Adrijas līgas jaunpienācējai Apvienoto Arābu Emirātu (AAE) klubam "Dubai", komandu papildinājis, lai atkal varētu izb...

Hokejs

Vairāk Hokejs


Basketbols

Vairāk Basketbols


Futbols

Vairāk Futbols


Teniss

Vairāk Teniss


Volejbols

Vairāk Volejbols


Motoru sports

Vairāk Motoru sports


Vieglatlētika

Vairāk Vieglatlētika


Riteņbraukšana

Vairāk Riteņbraukšana


Ziemas sports

Vairāk Ziemas sports


Citi

Vairāk Citi