Laika ziņas
Šodien
Apmācies
Rīgā +7 °C
Apmācies
Trešdiena, 2. oktobris
Skaidris, Ilma

Miņins maina stūmēju tikai dienu pirms pasaules čempionāta

Cerībā uz pozitīvām izmaiņām Jānis Miņins pasaules čempionāta divnieku sacensībās startēs ar stūmēju Oskaru Melbārdi. "Jāpamēģina kaut kas jauns, ja reiz rezultāti neuzlabojas," Latvijas Bobsleja federācijas viceprezidents Zintis Ekmanis drosmīgo rīcību pamato ar vēlmi atteikties no ierastās rutīnas.

ASV trasē Leikplesidā sestdien un svētdien sadalīs pasaules čempionātu medaļas divnieku konkurencē.Sezonas laikā Miņina stūmējs bija Daumants Dreiškens. Abi vienās divnieku kamanās ar retiem izņēmumiem kopā startējuši jau kopš 2005.gada. "Tāds ir trenera lēmums. Sandis (Prūsis) cer, ka radikālās pārmaiņas sapurinās puišus," skaidro Ekmanis.

Leikplesidā pēdējā treniņu dienā Miņins pirmoreiz brauca kopā ar Melbārdi. Latvijas pirmā ekipāža uzrādīja 13. un 14.rezultātu. "Papētot braucienu sīkāk, var redzēt, ka starpposmā bijis arī desmitais laiks. Tas nozīmē, ka sniegums pagaidām ir viļņveidīgs. To apstiprina arī Prūsis. Atcerēsimies, kā Jānis pirms olimpiskajām spēlēm mocījās ar Turīnas trasi. Nevienu reizi treniņos viņam kopumā nebija labs brauciens. Tomēr mačos saņēmās un izcīnīja sesto vietu."

Leikplesidā divnieku sacensības Miņinam vairāk noderēs trases labākai apgūšanai pirms galvenā starta četriniekos, kur varētu reāli cīnīties par medaļu. "Desmitniekā Jānim divnieku sacensībās vajadzētu būt," spriež Ekmanis.

Latvijas otrais pilots Edgars Maskalāns pirmo reizi apgūst sarežģīto Leikplesidas trasi. Nebūs melots, sakot, ka Maskalāns ir vismazāk pieredzējušis pilots pasaules čempionāta mājvietā. Pēdējā treniņu dienā Edgaram ar stūmēju Raivi Broku 23. un 21.rezultāts. Miņina ekipāžai ielozēts 15., Maskalāna — 18.starta numurs. "Priekš otrās grupas Miņinam izloze nav slikta. Tas nozīmē, ka abas dienas sacensības viņš sāks no vienas pozīcijas." Pasaules čempionātā Miņinam augstākā ir pērn Altenbergā izcīnītā 7.vieta.

Favorīti būs vācieši. Andrē Langē divniekos tīkos uz ceturto pasaules čempiona titulu pēc kārtas. Šosezon stabili brauc viņa tautietis Tomass Floršics. Pārsteigumu var sarūpēt par pilotu pārkvalificējušais šveicietis Beāts Hefti. Neprognozējams ir kanādietis Pjērs Lidērs. Atbildīgākajiem startiem spēj saņemties krievs Aleksandrs Zubkovs.

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.


PČ Leikplesidā (ASV)

Divnieki
Sestdien: 20.00 un 22.00
Svētdien: 15.30 un 17.00

(Tiešraides Viasat Sport Baltic)

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli


Hokejs

Vairāk Hokejs


Basketbols

Vairāk Basketbols


Futbols

Vairāk Futbols


Teniss

Vairāk Teniss


Volejbols

Vairāk Volejbols


Motoru sports

Vairāk Motoru sports


Vieglatlētika

Vairāk Vieglatlētika


Riteņbraukšana

Vairāk Riteņbraukšana


Ziemas sports

Vairāk Ziemas sports


Citi

Vairāk Citi