Laika ziņas
Šodien
Skaidrs
Rīgā +16 °C
Skaidrs
Trešdiena, 25. septembris
Rauls, Rodrigo

Muguras sāpju nomocītais Federers piedzīvo vēl vienu zaudējumu

Pasaules tenisa ranga piektais numurs Rodžers Federers no Šveices iedzīvojies muguras savainojumā, retu reizi savā karjerā piedzīvojot zaudējumu otrajā spēlē pēc kārtas. 

Pagājušās nedēļas beigās Federers Hamburgas "ATP World Tour 500" sērijas turnīra pusfinālā ar 6-7 (7:9), 6-7 (4:7) zaudēja Federiko Delvonisam no Argentīnas, bet ceturtdien viņš Gštādes "ATP World Tour 250" sērijas sacensību otrās kārtas mačā ar 3-6, 4-6 atzina vācieša Daniela Brandsa pārākumu. 

Gštādes turnīra pirmais numurs Federers pēc nesenākā zaudējuma izteicās, ka muguras spazmas viņu nomoka jau vairākas nedēļas. Nav izslēgts, ka šī iemesla dēļ viņš izlaidīs Monreālas "Masters 1000" sērijas turnīru, jo muguras sāpes pašlaik apdraud šveicieša dalību ASV atklātajā čempionātā. 

"Ar muguru man bijušas nopietnas problēmas. Pagājušajā nedēļā, lai pabeigtu Hamburgas turnīru, man sāpju dēļ nācās lietot pretiekaisuma zāles," skaidroja 17 "Grand Slam" titulu īpašnieks, kurš šovasar jau trīs reizes zaudējis tenisistiem ārpus pasaules ranga labāko piecdesmitnieka. "Nāksies veikt daudzus vingrinājumus un gaidīt, kā mugura uz tiem reaģēs. Tieši mugura pašlaik ir mana prioritāte. Vēlos atkal trenēties ar 100% atdevi." 

Tāpat Federers pašlaik cenšas pāriet uz cita veida raketes izmantošanu, taču veselības likstas liedz to pilnībā īstenot. 

"Šādas pārmaiņas ir ļoti būtiskas, tomēr sava vājā snieguma dēļ nevaru pateikt, kā ar pāreju sokas. Grūti kaut ko izanalizēt," skaidroja šveicietis. "Man nav ne mazākās nojausmas, kādā punktā raketes maiņas procesā pašlaik atrodos." 

Pašlaik 31 gadu vecais Federers aizpagājušajā nedēļā no ATP ranga labāko četrinieka izkrita pirmoreiz kopš 2003.gada jūnija un joprojām atrodas vien piektajā vietā.

Leģendārais tenisists, kura kontā ir 77 uzvaras ATP raudzes turnīros, šajā sezonā izcīnījis tikai vienu titulu, maijā triumfējot Halles turnīrā Vācijā. Kopš 2002.gada viņš triumfējis ne mazāk kā četros turnīros katru gadu (2006. gadā pat 12, 2004. un 2005. pa 11 uzvarām turnīros). Šajā sezonā 40 spēlēs viņš svinējis 30 uzvaras, prēmijās nopelnot kopumā nepilnus 1,7 miljonus ASV dolāru (nedaudz vairāk kā 900 tūkstoši latu). Kopējā turnīros nopelnītā naudas summa karjerā šveicietim ir vairāk nekā iespaidīga - 77,7 miljoni ASV dolāru (aptuveni 41,34 miljoni latu), neskaitot miljoniem vērtos reklāmas līgumus ar sponsoriem kā Credit Suisse, Nike, Gillette, Mercedes-Benz, Rolex u.c.

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli


Hokejs

Vairāk Hokejs


Basketbols

Vairāk Basketbols


Futbols

Vairāk Futbols


Teniss

Vairāk Teniss


Volejbols

Vairāk Volejbols


Motoru sports

Vairāk Motoru sports


Vieglatlētika

Vairāk Vieglatlētika


Riteņbraukšana

Vairāk Riteņbraukšana


Ziemas sports

Vairāk Ziemas sports


Citi

Vairāk Citi