Laika ziņas
Šodien
Skaidrs
Rīgā +4 °C
Skaidrs
Otrdiena, 1. oktobris
Lāsma, Zanda, Zandis

Nākamajā nedēļā Latvijā spēlēs regbija smagāko un asāko variantu

Vasaras vidū vairāki Latvijas regbija izlases spēlētāji nomainījuši klasisko regbiju pret regbiju 13 jeb regbiju pēc Regbija Līgas noteikumiem un nākamnedēļ aizvadīs spēli pret Ukrainas izlasi Regbija Līgas Eiropas federācijas (RLEF) sacensībās.Lai gan Latvijas Regbija Līgas federācija (LRL) oficiāli dibināta tikai 26.

maijā, tā jau divus gadus ir RLEF biedre oficiālā novērotāja statusā un pagājušajā gadā piedalījās RLEF rīkotajās ''European Bowl'' sacensībās, kurās divās spēlēs uzvarēja Igauniju un pasaules rangā tagad ieņem 21.vietu.Regbija Līgu uzskata par smagāko, fiziski grūtāko un asāko starp visām komandu sporta spēlēm pasaulē. Tikai šajā spēlē daudzus gadu desmitus regbisti drīkstēja būt profesionāļi un saņemt naudu par spēlēšanu, turpretī regbijā 15 profesionālisms tika atļauts tikai no 1995.gadaŠogad 24.jūlijā Upesciema stadionā ar Ukrainu un 8.augustā Tallinā ar Igauniju Latvija aizvadīs spēles RLEF ''European Bowl'' šā gada izcīņā. Komanda, kas turnīrā uzvarēs, iekļūs pakāpi augstākā turnīrā, kurā tagad spēlē Čehija, Vācija un Itālija. ''Ukraina atšķirībā no mums trenējas jau sen. Pagājušajā gadā tās komanda startēja Krievijas superlīgā, kur bija trešā, bet šogad viņiem ir savs turnīrs,'' sacīja Sokolovs.Latvijas Regbija Līgas izlases galvenais treneris ir ilggadējais regbija izlases kapteinis Vilmārs Sokolovs, kurš aprīlī Portsmutā ieguva trenera licenci. ''Komandā ir daudzi pašreizējie klasiskā regbija izlases spēlētāji, pārsvarā no ''miesniekiem'' - Leno Bramanis, Andris Andersons, Edgars Cīrulis, Āris Andersons, Gunārs Andersons, ir kluba ''Laima'' jaunieši, ir no ''Ežiem'', varētu iesaistīties arī spēlētāji no ''Ādažu Čipsiem'','' aģentūrai BNS pavēstīja Sokolovs.Latvijas izlases konsultants ir Skotijas Regbija Līgas prezidents, RLEF pārstāvis Džons Rīsmans. ''Viņa vectēvs ir bijušais rīdzinieks Augusts Rīsmans, kuram piederēja apavu veikals un kurš pirms Pirmā pasaules kara pārcēlās uz Velsu. Savukārt Džona tēvs ir viens no visu laiku slavenākajiem Regbija Līgas spēlētājiem pasaulē - Gass Rīsmans,'' pastāstīja Sokolovs.Regbija Līga ir izplatīta Austrālijā, arī Anglijā, kur ir populāri nacionālie čempionāti. Galvenais sporta veids šī spēle pasaulē ir Papua Jaungvinejā. No klasiskā regbija Regbija Līga atdalījās pagājušā gadsimta sākumā Anglijas ziemeļos. Tajā ir par diviem spēlētājiem mazāk katrā komandā laukumā, atšķiras arī punktu skaitīšanas sistēma un noteikumi, taču galvenais princips - piezemēt bumbu pretinieku ieskaites laukumā un izdarīt sitienus pa vārtiem - ir kopīgs.Pasaules kausa izcīņa Regbija Līgā notiek kopš 1954.gada. Deviņas reizes uzvarējusi Austrālija, trīs reizes Lielbritānija un vienu reizi Jaunzēlande, kas pagājušā gada finālā Brisbenā ar 34:20 sensacionāli apspēlēja mājinieku - austrāliešu - komandu.

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli

LOK: Apdraudētas iespējas nodarboties ar sportu Rīgā

“Rimi” Olimpiskais sporta centrs saņēmis vēstuli no Rīgas domes ar paziņojumu, ka sakarā ar veiktajiem grozījumiem MK noteikumos nr. 350, no 1. oktobra vairāk nekā desmit reizes tiek paaugstināta ...

Hokejs

Vairāk Hokejs


Basketbols

Vairāk Basketbols


Futbols

Vairāk Futbols


Teniss

Vairāk Teniss


Volejbols

Vairāk Volejbols


Motoru sports

Vairāk Motoru sports


Vieglatlētika

Vairāk Vieglatlētika


Riteņbraukšana

Vairāk Riteņbraukšana


Ziemas sports

Vairāk Ziemas sports


Citi

Vairāk Citi