Laika ziņas
Šodien
Apmācies
Rīgā +9 °C
Apmācies
Piektdiena, 29. marts
Agija, Aldonis

Neretnieks ar zirgu Moon Ray Rīgā uzvar PK posma Grand Prix maršrutā

Latvijas vadošais konkūrists Kristaps Neretnieks ar zirgu Moon Ray svētdien Rīgā sporta centrā Kleisti izcīnīja uzvaru Pasaules kausa (PK) Centrāleiropas zonas posma jāšanas sportā šķēršļu pārvarēšanā prestižākajā Grand Prix maršrutā.

Šis maršruts deva ieskaites punktus Pasaules kausa izcīņas kopvērtējumā Centrāleiropas zonā, kā arī punktus kvalifikācijai Tokijas olimpiskajām spēlēm 2020.gadā un Starptautiskās Jātnieku federācijas "Longines" reitingā. Sportistiem un viņu zirgiem galvenajā maršrutā bija jāpārvar līdz 160 centimetru augsti šķēršļi.

Pirms šī posma savā kvalifikācijas grupā Latvijas duets atradās pirmajā vietā, tuvāko sekotāju Polijas jātnieku Krištofu Ludvičaku apsteidzot par 305 punktiem. Olimpiskajām spēlēm no C grupas kvalificēsies divi labākie jātnieki. Moon Ray šobrīd iekļuvis pasaules 20 labāko sporta zirgu sarakstā Pasaules sporta zirgu audzētāju federācijas (WBFSH) publicētajā jaunākajā konkūra zirgu reitingā, kur atrodas 16.vietā.

Tāpat Neretnieks svētdien, startējot ar Tako Dilait, uzvarēja sacensības ar handikapu uz laiku ar pārlēkšanu. Šajās sacensībās piedalījās 6-7 gadus veci zirgi, kuriem bija jāpārvar 125/130 centimetrus augsti šķēršļi.

Tikmēr dienas pirmajā maršrutā, kur bija sacensības ar uz laiku ar pārlēkšanu un 125 centimetrus augstiem šķēršļiem, uzvaras laurus plūca Kristīne Egle ar zirgu Casquetta.

Svētdien norisinājās arī sacensības uz laiku ar pārlēkšanu un 135 centimetrus augstiem šķēršļiem. Uzvaru svinēja Saūda Arābijas jātnieks Abdullahs Alšarbatli ar zirgu

Beau Limit, bet neviens no pašmāju jātniekiem pirmajā divpadsmitniekā neiekļuva.

Pasaules kausa Centrāleiropas zonas Rīgas posma sacensības notika 12 maršrutos. Jau ziņots, ka sestdien divos no četriem maršrutiem uzvaru izcīnīja Kristaps Neretnieks, kurš to pašu paveica arī dienu iepriekš. Tāpat šajā nedēļas nogalē no latviešiem uzvaru svinēja Sabīne Siliņa.

Sacensības, kam piešķirta CSI2*-W/CSIYH1* kategorija, ir svarīgākais gada notikums Latvijas jāšanas sportā, un tās notika jau 27.gadu. Šogad piedalījās līdz šim lielākais sportistu un zirgu skaits sacensību vēsturē.

Pērn Rīgas posma "Grand Prix" uzvarēja Rumānijas sportists Andreā Herks ar zirgu Trocadero de Jarsay. Labākais no Latvijas sportistiem bija Kristaps Neretnieks ar For Fan, kuri izcīnīja devīto vietu.

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli


Hokejs

Vairāk Hokejs


Basketbols

Vairāk Basketbols


Futbols

Vairāk Futbols


Teniss

Vairāk Teniss


Volejbols

Vairāk Volejbols


Motoru sports

Vairāk Motoru sports


Vieglatlētika

Vairāk Vieglatlētika


Riteņbraukšana

Vairāk Riteņbraukšana


Ziemas sports

Vairāk Ziemas sports


Citi

Vairāk Citi