Laika ziņas
Šodien
Migla
Trešdiena, 2. oktobris
Skaidris, Ilma

Nihau, Zigi no Bulduriem!

Suņi rej, bet karavāna iet tālāk – ne jau Krišjānis Barons šo teicienu izdomāja, bet vietā un laikā tas ir. Spēles turpinās, un tajās piedalās gan tie, kas cīnās par medaļām, gan “tūristi”. Vai arī tādiem jāpiedalās? Kāpēc ne, ja olimpiskais normatīvs izpildīts. Nereti par savu nevis mīļo nodokļu maksātāju naudu. Nav tak svarīgi, vai tas Dūda, vai Gulbis, vai Sokolovs, vai kāds cits.

Skarba ir tā sportista dzīve, Zigi. Vai man to tev stāstīt. Mājā var braukt gan basketbolistes, gan tavi treniņbiedri Bulduru smiltīs.

Pietrūka milimetru. Čaļus vēl arī tas vīrs ar Šveices sieru ķēšā aizzāģēja. Es teiktu pat smalkāk par Griķi, kura elegantos žestus, pārrunājot volejbolu, joprojām rāda daudzi. Interesanti, vai arī Vecais Vilks, kas Metsasisu? Pēc blogiem var spriest, ka būru karu viņš jau atceras labāk par vakardienu.

Jā, pludmales volejbols ir forša spēle. Ir ar ko gan acis, gan ausis pamielot. Šeit varbūt vairāk nekā Bulduros. Bet varbūt es arī kļūdos. Tagad pie jums esot karsta vasara un daudzām buldurietēm krūšturi spiežot, tāpēc – nost ar tiem. Mao mantinieki gan neko tādu te nepieļauj. Kā bībelē. Labie darbi nezūd. Labiem piemēriem ir sekotāji. Cik labi Kirovs (nu tas, kas visu tenisa maču še esot pa mobilku ar Daņilku norunājis) izskatījās Turīnā! Tagad viņam bija sekotājs. Kam gan negribētos pasēdēt blakus Krūmbergai vai Jēkabsonei, lai arī Anete vairs nav brīva. Tā, vismaz dvieļus turot, tauta redzēja, kas un kā baļķi nesa. Toties, kad vajadzēja labu ekskursiju noorganizēt, aizveda nevis uz Lielo Ķīnas mūri, bet uz Asuānas aizsprostu, nevis uz Forbidden City, bet uz Birobidžānu. Meitenes neko daudz neredzēja. Labi, ka vismaz galvu izvēdināja – cik ilgi pa ciematu var špacierēt un saņemt komplimentus no dažāda izmēra džekiem. Tā jau pavisam lepnas paliks. Ko tad ciematā iesākt Mozambikas skrējējai Mutolai vai Samoa svarcēlājai Apelogei? Mūsu deputāts, lai arī brīvs puika, uz viņu pusi kaut kā neskatās. Arī šim, ne tikai mazajam Samoilovam, basketbolistes patīk. To es tev, Zigi, tā pačukstu, lai, ieraugot Sašu kādas slaidas būtnes sabiedrībā, tu nejūties pārsteigts.

Bet mūsu vieglatlētikā prezidentam vispār nekas nav jādara, jo baļķi atnesa cits (kurš teica, ka krūms ir augstāks par zālīti?). Ak jā, kas gan Poluškinai būtu pirms starta pateicis, ka viņai ir vissliktākais personiskais rekords. Tā varot vislabāk uzmundrināt, lai kājas ātrāk cilājas. Tagad var baudīt mačus. 100 m skrējienu tak baigi gribējās redzēt. Žēl, ka mūsējais Boldons vairs neskrien. Tobago tak ir jaukāki pilsoņi nekā Abrenē. Te gan viens teica, ka Boldons kļuvis baltāks, pārtapis par Blodonu un tagad laika ziņas ekrānā diriģējot. Nav jau laika skatīties, jo tik un tā to nevar mainīt. Lauteres Jānis nesen teica, ka vietām sausums esot lielāks nekā jau minētajai Innai pēc 3 km ar šķēršļiem noskrietiem. Labi vēl, ka viņa netrāpījās skrējienā, kurā bija arī peldēšana vairākos stilos. Kaut ko tādu M.Zelme toč nebija redzējis!

Un vēl. Zigi, ja ir laiks aizteci līdz Lielupes tenisa centram un paveries, kas tur notiek. Varbūt Zatlers aizbraucis paskatīties jaunatnes čempionāta C grupas spēles. Un, pasarg dies, lai neiet prom pirms mačs ir beidzies. Dabūs aknās no visiem, kam uzvārdā kāds putns vai zvērs. Nu vajadzēja jau laikam viņam klausīt Latvijas putnu putnam Mārtiņam Rubenim, nevis zvēru zvēram Jānim Lūsim un nebraukt uz Pekinu. Bet Inetai Radevičai gan vajadzēja atbraukt. Honekera vācietes tādā stāvoklī ne vienu vien olimpisko medaļu dabūja. Tad ščastļivaja būtu visa mūsu tauta no Krāslavas līdz Kolkai, ne tikai Pjotrs.

Jo vairāk tuvojas otrdiena, jo vairāk netieku skaidrā (jā, jā, Suņu Jēkab!), kas ar valsti, kamēr Vitjka ir šeit. Kas par to domā? Nu ne jau Pliners un Dobelis. Tāpēc arī ir tā, kā ir. Ir olimpieši, kuriem prezidenta vietā svētību dod mužiki tērpā ar uzrakstu CCCP uz muguras un georgijevskij lentīti pie krūtīm. Tad ej nu saproti, pie kuras himnas jāliek roka pie sirds.

Ja vēl kāds iepriecināja, tad tas ir Rēzeknes meitēns Aiga Grabuste. Būtu tādas tādas aknas Kalvītim, Abrene toč būtu mūsu. Un Roņu sala būtu atgūta!

Zigi. Turaties. Mēs še ar. Gan jau būs svētki ne tikai Tallinā un Viļņā. Sporta zinātāju čujs, ņuhs un poņa teic, ka Godmaņtēva kasē būšot liels robs. Puzē tītara izmēra gailis svētdienas rītā esot valsts himnu dziedājis. Atkārto arī tu, Zigi.

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli


Hokejs

Vairāk Hokejs


Basketbols

Vairāk Basketbols


Futbols

Vairāk Futbols


Teniss

Vairāk Teniss


Volejbols

Vairāk Volejbols


Motoru sports

Vairāk Motoru sports


Vieglatlētika

Vairāk Vieglatlētika


Riteņbraukšana

Vairāk Riteņbraukšana


Ziemas sports

Vairāk Ziemas sports


Citi

Vairāk Citi