Laika ziņas
Šodien
Viegls lietus
Rīgā +8 °C
Viegls lietus
Otrdiena, 1. oktobris
Lāsma, Zanda, Zandis

Nordea Rīgas maratonā šogad cer pulcēt 10 tūkstošus dalībnieku

Tradicionālajā "Nordea" Rīgas maratonā, kas notiks 17.maijā, šogad cer pulcēt divreiz vairāk dalībnieku nekā pērn - desmit tūkstošus, otrdien preses konferencē par maratona plāniem pastāstīja "Nordea" Rīgas maratona prezidents Aigars Nords.

Maratonam, kam šogad dots nosaukums "Viens skrējiens! Viena sajūta", būtu jānes līdzīgas vienotības izjūtas kā dziesmu svētkiem pērn, lai varētu teikt, ka latvieši ir ne tikai dziedātāju, bet arī skrējēju tauta, sacīja Nords.

Ar maratona dalībnieku iedvesmošanu nodarbosies vairāki "vēstneši" sabiedrībā pazīstami cilvēki - Latvijas Radio ģenerāldirektora pienākumu izpildītājs Dzintris Kolāts, māksliniece Elita Patmalniece, telekompānijas LNT žurnāliste Kristīne Garklāva, kā arī reklāmas seja Centis Ūbele, humorists Aldis Kalniņš, bijušais basketbolists Edgars Šneps un citi.

Maratonā arī šogad būs trīs distances - klasiskais maratons (42,195 kilometri), pusmaratons (21,097 kilometri) un mini maratons (pieci kilometri).

Maratona balvu fonds šogad divkāršots un būs 20 tūkstoši eiro. Pusi no šīs summas sadalīs maratona un pusmaratona pirmajiem trim finišējušajiem, taču pārējos 10 tūkstošus eiro sadalīs starp visiem pārējiem maratona un pusmaratona skrējējiem no Latvijas. Šāda ideja radusies, lai atbalstītu potenciālos Latvijas talantus, klāstīja "Nordea" bankas Latvijas filiāles vadītājs Valdis Siksnis.

Savukārt Rīgas mērs Jānis Birks pauda, ka šā gada maratona maršruts uzskatāms par zelta vidusceļu, lai ļautu skrējiena dalībniekiem redzēt Rīgas skaistākās vietas un arīdzan Jūgendstila arhitektūru, bet vienlaicīgi neapstātos kustība arī citviet Rīgā un netraucētu pārējiem pilsētniekiem.

Dalībai "Nordea" Rīgas maratonā var pieteikties "Nordea" bankas filiālēs visā Latvijā un mājaslapā www.nordearigasmaratons.lv. Pērn sacensībās piedalījās 5000 skrējēju no 35 valstīm, bet šā gada maratonam jau līdz šim pieteikušies vairāk nekā 1100 dalībnieku no 25 pasaules valstīm.

Maratona starts šogad tiks dots 11.Novembra krastmalā, virzīsies pa Elizabetes, Pulkveža Brieža, Zigfrīda Annas Meierovica bulvāri, pāri Vanšu tiltam, lokā caur Ķīpsalu un atpakaļ. Maratons tradicionāli finišēs pie arēnas "Rīga".

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli

Sāpīgs gandarījums

Riteņbraucējs Skujiņš: pēc šādām sacensībām motivācija tikai palielinās.

Hokejs

Vairāk Hokejs


Basketbols

Vairāk Basketbols


Futbols

Vairāk Futbols


Teniss

Vairāk Teniss


Volejbols

Vairāk Volejbols


Motoru sports

Vairāk Motoru sports


Vieglatlētika

Vairāk Vieglatlētika


Riteņbraukšana

Vairāk Riteņbraukšana


Ziemas sports

Vairāk Ziemas sports


Citi

Vairāk Citi