Laika ziņas
Šodien
Skaidrs
Rīgā +12 °C
Skaidrs
Svētdiena, 22. septembris
Maigurs, Mārica, Māris

Nozīmīgākie notikumi sportā 2016.gadā: Riņķos karnevāla zemē

Četrgades nozīmīgākajās sacensībās pjedestālu jau sasnieguši atlēti un daudzsološus pirmssezonas pieteikumus iesnieguši sportisti. Latvijas līdzjutējiem ir pamats ar sakāpinātu interesi gaidīt 2016. gada vērienīgāko sporta pasākumu - XXXI olimpiskās spēles Riodežaneiro.

Sporta apskatnieku degpunktā pirms spēlēm nokļūs BMX braucējs Māris Štrombergs, kurš var kļūt par trīskārtējo šī sporta veida olimpisko čempionu. Vīriešu konkurencē nevienam citam pagaidām nav BMX olimpiskā zelta, jo tikai kopš 2008. gada olimpiādē ir BMX. Pagājušajā sezonā gan nācās piedzīvot vilšanos. Pasaules čempionātā Štrombergs nepārvarēja astotdaļfināla barjeru, tomēr jācer, ka treneris Ivo Lakučs pirms olimpiskā starta atkal uztaustīs pareizo pieeju.

Londonas olimpiādē bronzu izcīnīja bīčvolejbola pāris Mārtiņš Pļaviņš un Jānis Šmēdiņš. Abi vairs kopā nespēlē, un pludmales volejbolā tagad galvenās cerības saistās ar pāri Jānis Šmēdiņš/Aleksandrs Samoilovs, kuri pirms gada ilgstoši bija pasaules ranga līderi.

Pasaules čempionātā septiņcīņiece Laura Ikauniece un svarcēlājs Artūrs Plēsnieks negaidīti ieguva bronzu. Medaļas iegūšanai Rio, visticamāk, vajadzēs augstvērtīgākus rezultātus, taču abi vēl tikai lauž ceļu uz savu sporta veidu eliti.

Pasaules 2014. gada bronzas medaļas ieguvēja cīkstone Anastasija Grigorjeva pēc sadarbības pārtraukšanas ar treneri Sergeju Kursīti sameklējusi sparingpartneri Igaunijā un trenējas lieliskā bāzē Somijā, tāpēc ir pamats viņu uzlūkot kā medaļu pretendenti. 2014. gadā PČ bronzu ieguva arī cīkstone Laura Skujiņa, kurai pēc tam bija nopietns savainojums, bet rehabilitācija noritot sekmīgi.

Vasaras spēlēs parasti ir kāds patīkams pārsteigums. Jācer, ka tā būs arī Rio.

Plašāk par visiem svarīgākajiem 2016.gada notikumiem sportā lasiet pirmdienas, 4.janvāra, laikrakstā Diena

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli


Hokejs

Vairāk Hokejs


Basketbols

Vairāk Basketbols


Futbols

Vairāk Futbols


Teniss

Vairāk Teniss


Volejbols

Vairāk Volejbols


Motoru sports

Vairāk Motoru sports


Vieglatlētika

Vairāk Vieglatlētika


Riteņbraukšana

Vairāk Riteņbraukšana


Ziemas sports

Vairāk Ziemas sports


Citi

Vairāk Citi